Home Spa - Zo maak je van je badkamer een luxe spa

Tips om van je badkamer een Home Spa te maken

Heb je plannen om de badkamer te veranderen of groots te verbouwen? Een van de badkamertrends die wij vaker terug zien komen is de ‘Home Spa’. Dit is een badkamer met een frisse uitstraling en een elegante look. Een heerlijke plek in huis om te relaxen. Met de tips in dit artikel helpen wij je op weg naar een droombadkamer; verander je badkamer in een eigen luxe Home Spa!

Marmeren tegels

Als je een echte Spa, Sauna of Turks stoombad bezoekt, dan zie je daar 9 van de 10 keer marmeren tegels op de vloer. Marmeren tegels zijn er in verschillende kleurmogelijkheden en hebben allen een luxe uitstraling. De steen is zeer hard en daarom ook heel duurzaam. Als je marmeren tegels goed onderhoudt, dan gaan ze jaren lang mee. Kijk maar eens naar de eeuwenoude (bad)gebouwen met marmeren tegels of elementen.

Elegante badkamermeubels

Bij een Home Spa horen ook elegante badkamermeubels zoals een waskom in plaats van een wasbak, een regen- of walk-in douche en een mooi vormgegeven vrijstaand bad (mits je de ruimte hebt). Voor de finishing touch van je eigen Home Spa vervang je de kraan en knoppen in koper- of goudkleurige exemplaren.

Spotjes in het plafond

Vel licht is uit den boze voor een Home Spa. Breng sfeer aan in de badkamer door waterdichte en dimbare spotjes in het plafond te plaatsen. Zo krijg je een beetje een sterrenhemel idee, heel romantisch. Als spotlampjes niet mogelijk zijn, zou je de badkamer ook kunnen aankleden met echte of LED kaarsen.

Opgeruimde badkamer

Een opgeruimde ruimte zorgt voor een opgeruimd hoofd. In een badkamer vol rommeltjes en prullaria is het lastig om je goed te kunnen ontspannen. Haal onnodige dingen weg, dus minimaliseer, of zet ze in kastjes waar ze voor bedoeld zijn.

Badkameraccessoires in één kleur

Het staat niet alleen heel netjes maar het oogt ook een stuk relaxter om je badkameraccessoires af te stemmen in één kleur. En die kleur mag best opvallend zijn. Bijvoorbeeld turquoise, appeltjesgroen, donkerpaars of bordeauxrood. Deze kleuren kun je makkelijk terug laten komen in de handdoeken, gastendoekjes, washandjes, mandjes en verzorgingsproducten.

Heb jij al zin gekregen om je badkamer om te toveren tot een eigen Home Spa?

Tip: lees ook onze tips voor ontspanning en meer mama me-time.

Geef een reactie