tips-geld-besparen-vaste-lasten

Tips om geld te besparen op de vaste lasten

Door Hans – Het is altijd goed om eens kritisch naar jouw inkomsten en uitgaven te kijken. Waar gaan mijn zuurverdiende geld eigenlijk naar toe? Hieronder vind je 7 handige tips die helpen met besparen op jouw vaste lasten.

Bespaartips voor de vaste lasten

Misschien heb je het al meegekregen in het nieuws. De vaste lasten gaan in 2019 fors omhoog. Een gemiddeld gezin gaat wel €700 meer betalen aan onder andere energie, verzekeringen, internet en TV. Daarbij komt ook nog dat de BTW van 6% wordt verhoogd naar 9%. Dit betekent dat ook zaken als de boodschappen, de kapper of het openbaar vervoer een stukje duurder worden.

Bespaartip 1: Weet wat je inkomsten en uitgaven zijn

De belangrijkste tip voor iedereen die geld wil besparen is inzicht krijgen in wat er binnenkomt en uitgaat. Bepaal voor jezelf een budget hoeveel geld je uit wilt geven aan welke zaken, en maak een spaardoel.

Bespaartip 2: Verlaag je energiekosten

De energiekosten gaan volgend jaar fors omhoog. Een gemiddeld gezin gaat wel €30 p/maand meer betalen aan energie. Vergelijk ieder jaar de energieleveranciers en stap bij voorkeur ieder jaar over. Aanbieders werken met enorme welkomstbonussen tot wel €300. Als je elk jaar overstapt, profiteer je ieder jaar weer van die bonus.

Bespaartip 3: Bespaar op je verzekeringen

De woon-, zorg-, autoverzekering: het vormt een groot deel van de vaste lasten. Vergelijk ieder jaar de verschillende aanbieders. Overstappen gaat tegenwoordig heel eenvoudig online, en het kan je flink geld besparen.

Bespaartip 4: Bespaar op je Internet en TV

Een andere belangrijkste kostenpost is het internet- en TV abonnement. Vergelijk internetpakketten en stap indien mogelijk over. Check of je niet een te duur pakket hebt. Wanneer je geen intensieve internetgebruiker bent, heb je niets aan een snel en duur pakket van 200 Mb/s. Een goedkoper abonnement van 50 Mb/s is vaak meer dan genoeg. Bonustip: combineer jouw mobiele abonnement met jouw internetpakket. Dit resulteert in extra korting en leuke gratis extra’s.

Bespaartip 5: Goedkoper boodschappen doen

Een stel met 2 kinderen spendeert maandelijks gemiddeld bijna €400 aan de boodschappen. Dit kan gemakkelijk goedkoper. Profiteer van aanbiedingen, eet minder vlees, werk met een boodschappenlijstje, ga niet met honger naar de winkel en koop groot in. Het klinkt misschien voor de hand liggend, maar zo kan je al gauw tientallen euro’s per maand besparen.

Leestip: besparen op de babyuitzet

Bespaartip 6: Los je schulden af

Heb je spaargeld op de bank staan? De spaarrente is erg laag. Los daarom jouw hypotheek of andere schulden af. Zo gaan jouw maandelijkse lasten direct omlaag. Bovendien kan je het geld ook niet meer uitgeven aan andere onnodige zaken.

Bespaartip 7: Online shoppen

Online shoppen is in veel gevallen stukken goedkoper dan in de winkel. Je kunt eenvoudig prijzen vergelijken, en je wordt niet verleidt door allerlei impulsaankopen. Gebruik bijvoorbeeld Google Shopping of Kieskeurig om de laagste prijs te vinden. Zoek ook altijd naar een kortingscode wanneer je iets online besteld. Je hebt al gauw een paar euro korting of gratis bezorging te pakken.

Ken jij nog meer handige tips om te besparen op de vaste lasten?

*De uitgelichte afbeelding van het spaarzwijn is van Natnn – Shutterstock

2 thoughts on “Tips om geld te besparen op de vaste lasten

  1. Bedankt voor de tips! Erg handig! Ik heb aanzienlijk mijn vaste lasten kunnen verlagen door te kijken naar de energieleverancier en mijn verzekeringen. Ik kwam er al snel achter dat ik onnodig te veel geld betaalde.

    Vriendelijke groet,

    Carla

Geef een reactie