10-beste-bestemmingen-oud-en-nieuw-in-nederland-vieren

De 10 beste bestemmingen voor Oud en Nieuw in Nederland

Oud en Nieuw is een bijzondere tijd van het jaar waarin we afscheid nemen van het oude jaar en het nieuwe jaar met veel enthousiasme verwelkomen.

Nederland biedt tal van geweldige bestemmingen om de jaarwisseling te vieren; van bruisende steden tot sfeervolle dorpjes en adembenemende natuurgebieden. Of je Oud en Nieuw nu met familie, kinderen, vrienden of misschien wel intiem wilt vieren: er is altijd wel een toffe bestemming voor jullie waar nieuwe herinneringen kunnen worden gemaakt.

In dit artikel zullen we onze keus met de top 10 bestemmingen voor Oud en Nieuw in Nederland verkennen: van de Electric Fireworks show boven Amsterdam tot Oud en Nieuw vieren in De Efteling.

1. Amsterdam

Amsterdam, de hoofdstad van Nederland, is altijd een populaire bestemming voor Oud en Nieuw. De stad staat bekend om zijn bruisende feesten, spectaculaire vuurwerkshows en talloze evenementen die plaatsvinden op oudejaarsavond.

Bezoekers kunnen genieten van de festiviteiten op de Dam, waar een groot feest wordt gehouden met live muziek en een indrukwekkende Electric Firework show op het Museumplein. Meer info.

2. Rotterdam

Rotterdam biedt een moderne en unieke ervaring voor Oud en Nieuw. De skyline van de stad wordt verlicht door schitterende vuurwerkshows en er zijn diverse feesten en evenementen die tot in de vroege uurtjes doorgaan. De Erasmusbrug is een populaire plek om het vuurwerk te bekijken en te genieten van de feestelijke sfeer.

3. Den Haag – Scheveningen

Den Haag is de politieke hoofdstad van Nederland en biedt een meer ingetogen Oud en Nieuw viering. Bezoekers kunnen genieten van vuurwerkshows langs de kust en ontspannen op het strand van Scheveningen, waar het jaar traditioneel wordt afgesloten met een spectaculaire vreugdevuur.

4. Utrecht

Utrecht, met zijn charmante grachten en historische binnenstad, is een geweldige plek om Oud en Nieuw te vieren. Het Domplein is een populaire ontmoetingsplaats voor feestgangers, en er zijn tal van gezellige bars en restaurants om het nieuwe jaar in stijl te beginnen.

5. Maastricht

In het zuiden van Nederland biedt Maastricht een warme en gastvrije sfeer voor Oud en Nieuw. Het Vrijthof, een groot plein in het hart van de stad, wordt omgetoverd tot een feestelijke locatie met live muziek en vuurwerk. De lokale tradities en culinaire hoogstandjes maken Maastricht tot een unieke bestemming voor de jaarwisseling.

oud-en-nieuw-10-leukste-bestemmingen-in-nederland-vrienden-familie-kinderen

6. Groningen

Groningen is een bruisende studentenstad met een levendige Oud en Nieuw viering. Het centrum van de stad komt tot leven met muziek, dans en vuurwerk. Bezoekers kunnen de gezellige sfeer proeven in de talrijke bars en restaurants die de stad rijk is.

Groningen biedt ook een prachtig uitzicht op het vuurwerk dat de lucht verlicht en de stad in een feestelijke gloed hult. Geniet van het vuurwerkspektakel vanaf de bruggen over de grachten of verken de sfeervolle straten om het nieuwe jaar in stijl te beginnen. Groningen is een geweldige plek om samen met vrienden en medereizigers de festiviteiten te vieren.

7. Leeuwarden

Leeuwarden, de culturele hoofdstad van Europa in 2018, biedt een diverse en inspirerende Oud en Nieuw viering. Het historische centrum van de stad is prachtig verlicht en er zijn verschillende evenementen en optredens om het nieuwe jaar te verwelkomen.

8. Giethoorn

Voor wie op zoek is naar een meer schilderachtige en rustige manier om Oud en Nieuw te vieren, is Giethoorn een uitstekende keuze. Dit pittoreske dorp staat bekend om zijn grachten en wordt vaak “Het Venetië van het Noorden” genoemd. Een rustige boottocht door de grachten bij kaarslicht kan een romantische manier zijn om het nieuwe jaar te beginnen.

9. Texel

Texel, een van de Waddeneilanden, biedt een prachtige natuurlijke omgeving voor een rustige Oud en Nieuw viering. Bezoekers kunnen genieten van lange strandwandelingen, frisse zeelucht en een ontspannen sfeer, ver weg van de drukte van de stad.

10. De Efteling

Ten slotte willen we de Efteling noemen, een betoverend pretpark dat het hele jaar door bezoekers trekt. Hoewel de Efteling misschien niet de eerste bestemming is die in je opkomt voor Oud en Nieuw, biedt het park een unieke en magische ervaring om het nieuwe jaar te vieren.

Tijdens de jaarwisseling wordt het park omgetoverd tot een sprookjesachtige wereld met betoverende verlichting, vuurwerkshows en speciale optredens. Het is een geweldige bestemming voor gezinnen en iedereen die houdt van een dosis fantasie en avontuur. Meer info.

Kortom, Nederland heeft voor elk wat wils als het gaat om Oud en Nieuw vieren. Of je nu de bruisende stadsfeesten in Amsterdam of Rotterdam verkiest, de charme van historische steden zoals Utrecht en Maastricht wilt ervaren, of juist de rust en natuur op Texel of in Giethoorn zoekt, Nederland biedt tal van mogelijkheden voor een onvergetelijke jaarwisseling.

En vergeet de magie van de Efteling niet, waar je Oud en Nieuw op een betoverende manier kunt vieren. Wat je keuze ook is, zorg ervoor dat je geniet van de festiviteiten en het nieuwe jaar in stijl begroet!

Lees ook:

Makkelijke hapjes voor Oud en Nieuw

Geef een reactie