Oud en nieuw hapjes - Saté in glas - Makkelijk

Makkelijke hapjes voor oud en nieuw

Op oudejaarsavond 2019 een paar lekkere en simpele hapjes voorschotelen aan familie of vrienden? Met bijdragen van een aantal bloggers heb ik een fijne selectie gemaakt met maar liefst 6 makkelijke hapjes voor oud en nieuw. Voor de meeste hapjes hoef je niet lang in de keuken te staan en zo heb je toch binnen no-time iets lekkers op tafel!

Hapjes oud en nieuw; makkelijk en snel klaar!

Oud en nieuw betekent voor ons gezellig samen zijn met familie en/of vrienden en de hoogtepunten van het afgelopen jaar doornemen. Samen een oudejaarsconference volgen op tv, een spelletje doen, vuurwerk afsteken met de kids, een lekkere champagne… en lekkere hapjes eten! Het is zo zonde om hier een halve dag voor in de keuken te staan. Waarom moeilijk doen als het ook makkelijker kan? Daarom hier wat inspiratie met hapjes voor oud en nieuw, makkelijk en snel klaar.

Saté in een glaasje

Oud en nieuw hapjes - Saté in glas - Makkelijk
Saté in een glaasje – Hipenhot.nl

Hipenhot bedacht dit leuke borrelhapje. Saté in een glaasje, een lust voor het oog, makkelijk en snel klaar op oudejaarsavond. Je hebt er een lekker varkenshaasje of stuk kip voor nodig, glaasjes en satéprikkers. Lees hier de how to en hoe je de pindasaus maakt.

Koude wraps met flinterdunne kipfilet

wraps-fingerfood-kipfilet-zalm
Koude wraps – Volgmama.nl

Dit is mijn eigen favoriete recept voor een borrelhap; koude wraps met flinterdunne kipfilet. Je kunt ze ook met runderrookvlees of zalm maken. Je hebt er wraps voor nodig, Paturain, flinterdunne kipfilet en rucola. Less is more. Smeer de wrap in met een dunne laag Paturain, verdeel de kipfilet en de rucola erover. Rol de wrap op en snijdt deze in stukjes. Staat ook erg leuk op een houten borrelplank voor oud en nieuw.

Worsten raketten

Oud en nieuw hapjes voor kinderen
Worsten raketten – Mamalies.nl

Mamalies deelde onlangs een leuke blog over deze gave worsten raketten. Dit zijn nog eens leuke oud en nieuw hapjes die je makkelijk samen met je kinderen kunt maken. Lees hier verder hoe je deze geweldige vuurpijlen stap voor stap maakt.

Frozen pannenkoeken

Oud en nieuw hapjes makkelijk en voor kinderen - Blauwe Frozen pannenkoeken
Frozen pannenkoeken – Annabellas.nl

Voor alle Frozen fans is dit natuurlijk een geweldig recept om te maken. Het ziet er ook prachtig uit! De film Frozen 2 is net uit en hoe leuk is zo’n blauw/witte Frozen pannenkoekentaart? Zowel koud als warm te eten. Lees hier hoe je dit hapje voor oud en nieuw maakt.

Party gehaktballetjes

Oud en nieuw hapjes makkelijk - Party Gehaktballetjes
Party gehaktballen – Jungja’s recept

Party gehaktballen doen het vaak goed op feestdagen als oud en nieuw. Deze hapjes zijn makkelijk te maken en je kunt ze zelfs al een paar dagen van tevoren bakken en invriezen. Hoef je ze alleen nog maar even op te warmen op oudjaarsdag. Lees hier hoe je de lekkerste gehaktballetjes maakt.

Vuurpijl cake

Vuurpijl cake voor oud en nieuw
Vuurpijl cake – Volgmama.nl

Met een HomeMade bakmix uit de supermarkt, waar je alleen water aan toe hoeft te voegen, bakte ik een rechthoekige cake, die ik in horizontale plakken sneed om er een vuurpijl raket van te maken. Lees hier hoe ik dat precies heb gedaan.

Makkelijke hapjes voor oud en nieuw

Na het schrijven van dit blog met hapjes inspiratie voor oud en nieuw heb ik wel trek gekregen in iets lekkers. Jij ook? Welke makkelijke hapjes voor oud en nieuw zet jij 31 december op tafel?

Geef een reactie