Interieur trends 2022

De interieurtrends van 2022: dit zijn ze!

Vind jij het leuk om zo nu en dan wat aanpassingen te doen aan je interieur? Dan is het voor jou vast ook interessant om de interieurtrends in de gaten te houden. Want een nieuw jaar of nieuw seizoen betekent vaak weer nieuwe interieurtrends. Ben jij benieuwd wat we dit jaar allemaal kunnen verwachten op het gebied van trends in het interieur? Lees dan snel verder, wij zetten hieronder een aantal leuke interieurtrends van 2022 op een rij!

Natuurlijke materialen

Deze trend zagen we in 2021 ook al veel en ook in 2022 gaat dit zo zijn. Natuurlijke materialen zijn enorm on trend en dat is niet zomaar zo. Natuurlijke materialen in je interieur kunnen ervoor zorgen dat jouw interieur er sfeervoller uit komt te zien. Je kunt bij het gebruiken van natuurlijke materialen bijvoorbeeld denken aan materialen als hout, bamboe, jute en rotan. Word jij ook meer één met de natuur in huis?

Warm kleurenpalet

In 2022 is het warme kleurenpalet een enorme trend. Als je naar nieuwe kleuren zoekt voor in je interieur, dan kun je dit dus zeker in gedachten houden. Maar aan welke kleuren kun je denken als we het hebben over een warm kleurenpalet? Bijvoorbeeld aan diepe bruintinten, diepblauw, olijfgroen of donkeroranje. Je kunt dit warme kleurenpalet terug laten komen op bijvoorbeeld je muren, maar ook in stoffen of accessoires.

Organische vormen

Wat we in 2022 ook veel gaan terugzien in interieurs, zijn organische vormen. Je kunt hierbij denken aan ronde vormen in je interieur. Dit kan dan ook enorm mooi staan en echt een boost geven in huis. Van een ronde tafel tot ronde vloerkleden: het behoort allemaal tot je mogelijkheden. Zeker een trend om in de gaten te houden in ieder geval!

Interieurtrends 2022

Duurzaamheid

Deze trend zien we de afgelopen jaar al steeds meer terug in interieurs en ook dit jaar is het weer een blijvertje: duurzaamheid. Maar waar moet je aan denken als we het hebben over een duurzaam interieur? Bijvoorbeeld kiezen voor meubels van duurzaam hout, kiezen voor meubels die voor een lange tijd meegaan en dus een goede kwaliteit hebben, bepaalde spullen een tweede leven geven of tweedehands spullen kopen voor in je interieur. Ook droogbloemen en andere alternatieven voor bloemen gaan we steeds vaker zien.

Slimme meubels

Smart home wordt ook populairder en populairder. Een trend die in 2022 dan ook in opmars is, zijn slimme meubels. Hierbij kun je denken aan meubels met een extra functie, met het doel om het zo makkelijk of fijn mogelijk voor jou te maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een relaxfauteuil die elektrisch verstelbaar is, een lamp met speaker of bank met een verwarmingsfunctie. Waar dit in 2022 vooral een beginnende trend is, verwachten we dat de populariteit van deze trend in de komende jaren alleen maar gaat toenemen.

Van plan om binnenkort iets aan te passen in je interieur? Dan kun je deze trends hierboven zeker in je achterhoofd houden. Deze interieurtrends gaan we naar verwachting namelijk in veel interieurs terugzien dit jaar. Door een of meerdere van deze dingen terug te laten komen in jouw interieur, zorg je ervoor dat je jouw interieur helemaal on trend is.

Geef een reactie