Ontspannen zomer - tips om tot rust te komen

Naar buiten: de beste tips voor een ontspannen zomer

Even lekker in de zon zitten, met de camera op pad of heerlijk actief fietsen. Het is weer zomer! En dat betekent dat het tijd is om weer naar buiten te gaan en lekker te ontspannen. En of je nu een actieveling bent of een strandganger: er is altijd wel wat te doen. Even lekker het bos of het strand op zoeken om tot rust te komen is dan ook hetgeen wat goed is om te doen. En met deze tips maak je dat voor jezelf ook een stuk makkelijker zodat jij ook in deze warme maanden tot rust kan komen.

Even alleen of toch met kinderen?

Heerlijk alleen op pad is natuurlijk altijd genieten. Een avondje uit of even wandelen en genieten van de dennengeur. Het is allemaal mogelijk. Maar wat als je even niet alleen weg kan? Ook dan is het nog steeds mogelijk om tot rust te komen. Je kunt op veel locaties via het internet een speurtocht vinden maar uiteraard kun je zelf ook vooraf opdrachten verzinnen. Zo zijn de kinderen lekker actief bezig en hoef jij alleen af en toe op te letten. Ook een camera meegeven kan een goed idee zijn. Zo kan je kind zijn of haar creatieve kant ontplooien.

Zelf op pad

Wanneer je de luxe hebt om zelf op pad te gaan kun je natuurlijk gewoon een wandeling maken. Maar er zijn natuurlijk veel meer mogelijkheden om tot rust te komen. Een boek lezen bijvoorbeeld in de prachtige zon of in een mooie omgeving doet ook al wonderen. Mocht je toe zijn aan een uitdaging dan kun je ook een camera aanschaffen om zo hetgeen wat je tegenkomt vast te leggen. Door een online cursus fotografie te volgen krijg je de tools mee om dit nog leuker te maken.

Actief onderweg voor afleiding

Ben je van jezelf een rustig type en lukt het je niet om tot rust te komen? Probeer dan eens lekker actief te worden. Door een fietstocht in te plannen of een kano te huren kun je even je energie kwijt terwijl je wel de rust om je heen hebt die je even nodig hebt. Je kunt het zo wild maken als je zelf wil. Ga je voor de mountainbike of neem je een tochtje door de weilanden? Jij bent de baas en jij bepaalt.

Eigen huis en tuin

Even niet te ver van huis maar toch even wat anders. Probeer eens een muts op je hoofd te zetten terwijl je buiten in de schaduw ligt. Voordat je het weet is het een half uur verder en ben je de tijd alweer vergeten. Het kan natuurlijk vervelend zijn als je veel te doen hebt en de tijd zo snel voorbij vliegt. Maar het zal je verbazen dat ook op zo’n moment je aan het eind van de dag nog steeds tijd overhoud. Door de rust die je genomen hebt gaan alle taken die je voor de dag had gepland namelijk een stuk sneller. En dat maakt ook dat jij meer tot rust kunt komen.

Zowel in eigen land als buitenland

Je hoeft niet op vakantie te gaan om je rust op te pakken. Door elke week een moment voor jezelf te nemen kun je nog steeds actief en relaxed jezelf een boost geven. En of dit nu door een wandeling, fotograferen of sporten is: dat maakt eigenlijk helemaal niet uit. Wel is het belangrijk dat je tijd voor jezelf neemt en ervoor kiest om een goed moment hiervoor in te plannen. Kinderen, drukte of ontzettend veel werk: het maakt niet uit. Ook dan is een moment van stilte een goed moment om mee te beginnen.

Uiteraard wens ik jullie allemaal een ontspannen zomer toe met veel rustmomentjes, en ik hoop dat jullie geïnspireerd zijn door deze tips. Vergeet niet om tussendoor al die mooie ‘geluksmomentjes’ vast te leggen met een camera. Heb jij al eens aan een (online) fotografie cursus gedacht? En wat doe jij het liefst om wat rust te pakken tijdens de zomermaanden?

Geef een reactie