tips voor een sfeervolle ouderslaapkamer

6 x de beste tips voor een sfeervolle ouderslaapkamer

De slaapkamer is een van de belangrijkste kamers in huis. Het is de plaats waar we een derde van ons leven doorbrengen dus zorg voor een comfortabel bed en een mooie en praktische inrichting. Wist jij dat sfeervolle en gezellige slaapkamers weer helemaal in zijn op het moment? Je kunt ze op allerlei manieren creëren, door bijvoorbeeld simpelweg wat wandkunst en decoratieartikelen toe te voegen of door gewoon een pluchen deken over je beddengoed te draperen. In dit blogartikel delen we onze ideeën en tips voor het inrichten van een sfeervolle ouderslaapkamer. Maak met een paar simpele aanpassingen van je eigen slaapkamer een prettig toevluchtsoord!

1. Slaapkamer regelmatig opruimen

Opgeruimd staat netjes” zegt men wel eens. En dat klopt! Je slaapkamer is de plek waar je naartoe gaat om te ontspannen en rust te vinden aan het eind van een lange dag. Maar als het er als een rampgebied uitziet met hier en daar verdwaald speelgoed van je kindje, dan zal dat sfeervolle gevoel er niet zijn. Een manier om je kamer weer fris te laten aanvoelen is door minstens een keer per week een opruimbeurt te houden. Een opgeruimde kamer zorgt bovendien voor rust in je hoofd en minder prikkels voor het slapen gaan.

2. Leg een vloerkleed op je vloer

De meeste mensen denken dat vloerkleden alleen voor de woonkamer zijn. Er is echter een variëteit aan stijlen en maten verkrijgbaar die in elke ruimte passen, ook in je slaapkamer. Een vloerkleed voegt niet alleen warmte toe, maar laat de kamer ook gezelliger aanvoelen. Een kleed is ook heerlijk zacht onder je voeten als je elke ochtend uit bed stapt! Het is ook belangrijk om te onthouden dat vloerkleden evenveel aandacht nodig hebben als elke andere soort vloerbedekking – dus vergeet ze niet regelmatig te stofzuigen.

3. Kies rustige kleuren

Als je een sfeervolle ouderslaapkamer wilt creëren, dan is het zinvol om de dingen neutraal van kleur te houden, zodat ze naadloos in elkaar overgaan tot één rustgevende omgeving. Dit kun je bereiken met grijstinten, bruintinten, crèmekleuren of wit als muurkleur naar keuze, die ook het licht in de kamer zullen weerkaatsen waardoor de kamer groter aanvoelt dan hij in werkelijkheid is. Dit zijn slechts enkele van mijn favoriete rustige kleuren die ik graag gebruik bij het inrichten van een ouderslaapkamer of logeerkamer.

4. Ga voor sfeerverlichting

De juiste verlichting mag niet ontbreken in je slaapkamer. Hard licht doet zeer aan je ogen en daarmee is wakker worden alles behalve prettig en romantisch. Kies daarom voor sfeerverlichting in de slaapkamer met zacht licht of licht dat dimbaar is.

5. Hang gordijnen op

Gordijnen in de slaapkamer kunnen een intiemere sfeer scheppen en zijn een uitstekende manier om direct daglicht van ramen tegen te houden. Gordijnen geven ook privacy en maken het gemakkelijker je om te kleden terwijl je toch kunt zien wat je aan het doen bent. De gordijnen moeten natuurlijk wel bij je inrichtingsstijl passen.

6. Voeg decoratie toe

Tot slot kun je de ouderslaapkamer opleuken met decoratie. Het voordeel daarvan is dat je om de zoveel tijd je kamer een hele andere uitstraling kunt geven door bijvoorbeeld een andere kleur beddengoed en kussentjes aan te schaffen. Zelf hebben wij canvas met een afdruk van onze trouwfoto hangen maar een ander leuk kunstwerk, portret of poster aan de wand kan natuurlijk ook. Eventueel zou je nog geurkaarsen of wierook in huis kunnen gebruiken om je sfeervolle slaapkamer lekker te laten ruiken.

Spreekt een sfeervolle slaapkamer jou ook zo aan?

Geef een reactie