beste-vloer-levendig-huishouden

Dit zijn de beste vloeren voor een levendig huishouden

Hebben jullie thuis een druk en gezellig huishouden? En bestaat jullie gezin uit jonge spelende kinderen, huisdieren en (thuis)werkende ouders? Als je zo’n levendig huishouden hebt, kan het soms een flinke kluif zijn om alles te managen en schoon te houden. Daarnaast heeft je vloer het waarschijnlijk soms ook te verduren. Van rondrennende kinderen tot het speelgoed dat over de grond rijdt en glijdt. Het kan soms lijken alsof er nooit eens rust is. Daarom is het belangrijk om voor een vloer te kiezen die wel tegen een stootje kan. Hieronder lees je tips voor het kiezen van de beste vloer.

Een PVC vloer

Er zitten heel veel voordelen aan PVC vloeren. En daarom wordt deze ook steeds vaker boven andere vloeren verkozen. Een PVC vloer is ongelooflijk duurzaam, waardoor het de ideale vloer is voor drukke plekken in huis. Het is makkelijk schoon te maken, goed te onderhouden en kan echt tegen een stootje. Bovendien zijn PVC vloeren relatief goedkoop en zijn ze verkrijgbaar in een grote variatie aan kleuren en stijlen. Afhankelijk van je woonstijl en wensen kun je deze vloer volledig uitzoeken aan de hand van jouw interieur. Een ander belangrijk detail is dat PVC vloeren uiterst veilig, slipvast en brandwerend zijn. Daardoor zijn ze een ideale keuze voor elke ruimte.

Een laminaat vloer

De laminaat vloer is al jaren een populaire keuze als het gaat om vloeren. 

Laminaat is namelijk duurzaam en bestand tegen krassen, vlekken en verbleking. Bovendien is het gemakkelijk te leggen, dus je kan op jouw eigen tempo te werk gaan. Er is tegenwoordig een enorm aanbod in kleuren en patronen, waardoor het in ieder interieur past. Van klassiek tot modern, een laminaat vloer kan eigenlijk altijd. Zelfs in iedere ruimte, van de woonkamer tot de kinderkamer. Laminaat is makkelijk schoon te maken en het vertoont niet zo snel krassen als andere zachtere materialen. Bovendien is er een grote variatie in prijs, dus je vindt gegarandeerd een goede vloer die binnen jouw budget past. 

Een gietvloer

Een gietvloer heeft ontzettend veel voordelen en is misschien wel de perfecte keuze voor jouw huis. Een gietvloer past zowel in een industriële woonstijl, als een modern interieur. Ook is een gietvloer makkelijker schoon te houden, want er zijn geen spleten of kieren waarin vuil en stof zich kunnen ophopen. Bovendien slijt een gietvloer bijna niet, dus hij blijft er altijd als nieuw uitzien. Het enige nadeel van deze vloer is dat je een gietvloer niet kan meenemen naar een volgend huis. In tegenstelling tot laminaat of een PVC vloer. Al met al is een gietvloer dus een prima keuze voor in huis.

Vloertegels

Een groot voordeel van het hebben van vloertegels, is dat het perfect te combineren is met vloerverwarming. Daarnaast zijn vloertegels verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en texturen. Zo kun je voor iedere woonstijl en voor iedere ruimte jouw perfecte vloer creëren. Vloertegels zijn met name erg geschikt voor ruimtes waar het snel vochtig wordt, zoals de badkamer en de keuken. Ideaal dus voor een levendig huishouden! 

Geef een reactie