laminaat in kinderkamer alle voordelen

Voordelen laminaat in de kinderkamer

Bij een kinderkamer inrichten denk je vast meteen aan nieuwe meubels. Toch is een goede vloer net zo belangrijk. Daarom is het goed om na te denken over de vloerkeuze. Pvc en laminaat zijn uit ervaring ‘onze favorieten’ en een prima keuze als het om de vloer van de slaapkamer van je baby gaat. Volgens vloerenspecialist FloorHouse vergt een laminaatvloer weinig onderhoud, wat betekent dat je meer tijd hebt met je nieuwe aanwinst. Dit kunnen wij beamen. Ook voor de iets oudere kinderen die naast slapen ook in hun kamer spelen en studeren, biedt laminaat in de kinderkamer veel voordelen. In dit blog zullen wij daar dieper op in gaan.

Snel en makkelijk te reinigen

Zelf ben ik dol op laminaatvloeren. Ons vorige huis lag er vol mee. Het is dat de vloeren in ons nieuwe huis nog goed waren, anders hadden wij zeker weer voor laminaatvloeren of pvc gekozen. Laminaatvloeren zijn makkelijk en snel schoon te maken en het ziet er ook nog mooi uit. Ik heb vrienden horen zeggen dat ze de afwerking van sommige laminaatvloeren niet mooi vinden, maar je kunt kiezen uit een groot aantal afwerkingen (bijvoorbeeld met een hip visgraatpatroon) die heel aantrekkelijk zijn, zodat ze perfect zijn voor elke kamer in je huis, dus ook voor in de kinderkamer. Als je overweegt een nieuwe vloer voor je huis aan te schaffen, zou ik ook even naar laminaat van Barry-Alloc kijken. Even met de stofzuiger erover en af en toe een (niet al te natte) dweilbeurt. Klaar is kees!

Weinig onderhoud

Laminaatvloeren zijn een goed alternatief voor de traditionele hardhouten vloeren die al tientallen jaren bestaan. Ze zijn duurzaam, gemakkelijk schoon te maken en geven een klassieke of moderne uitstraling tegen een betaalbare prijs. Als je wilt dat je laminaatvloer zo lang mogelijk meegaat, is goed onderhoud de sleutel. Laminaat heeft als voordeel dat het weinig onderhoud nodig heeft.

Daarvoor is het belangrijk om het laminaat schoon te houden door regelmatig te vegen of stofzuigen. Net als bij elke andere soort houten vloer is regelmatig vegen essentieel om te voorkomen dat stof en vuil zich ophopen op het oppervlak. Je moet ook regelmatig stofzuigen om ingebed vuil tussen de planken te verwijderen en vuil op te vegen dat onder meubelpoten blijft steken waar het na verloop van tijd schade kan veroorzaken.

Ideale vloer voor kinderen om op te spelen

In tegenstelling tot vloerbedekking of een stenen vloer is laminaat een ideale ondergrond voor kinderen om op te spelen. Puzzels blijven hierop lekker plat liggen, een LEGO dorp bouwen gaat stukken makkelijker en speelgoedauto’s kun je op een laminaatvloer tegen elkaar laten racen. Heeft je kindje met klei of kinderverf op het laminaat van zijn kamer gemorst? Dan kun je dit met een sopje in de meeste gevallen ook direct makkelijk en snel schoonmaken.

Kan laminaat tegen een stootje?

Deze vraag heb ik al eens van vrienden gehad toen wij nog in ons oude huis woonden. Het grijze (greywash) laminaat was toen net een trend aan het worden. Nou ik kan je verklappen dat het laminaat op de bovenverdieping daar op dit moment nog steeds strak in ligt. Mijn schoonouders zijn er gaan wonen nadat wij ons nieuwe huis kochten en tot op heden is het laminaat nog steeds netjes. Mijn kinderen hebben er destijds ook regelmatig speelgoed op laten vallen, met loopauto’s over geracet en weet ik veel wat allemaal nog meer. Laminaat van hoge kwaliteit kan dus echt wel tegen een stootje maar dat wil niet zeggen dat het onbreekbaar is.

Eenvoudig zelf te leggen

De taak van het leggen van laminaatvloeren kan nogal ontmoedigend zijn voor iemand die het nog nooit gedaan heeft. Als je echter een paar YouTube filmpjes kijkt of een goede vriend/familielid met ervaring vraagt, moet het geen enkel probleem zijn om het zelf te doen en daarbij veel geld te besparen. De eerste stap is ervoor te zorgen dat al je gereedschap bij de hand is en klaar voor gebruik; als je eenmaal aan je vloerenproject begint, is er geen weg meer terug!

Voor ieder budget

Laminaat is er voor ieder budget. Afhankelijk van je wensen zijn er goedkopere en duurdere varianten. Neem een kijkje in winkels, of online, laat je informeren of lees reviews. Als je laminaat gaat of laat leggen, denk dan ook meteen aan isolatie als ondergrond. Dit is een kosteneffectieve manier om de energie-efficiëntie van je huis te verbeteren, en het helpt de verwarmingskosten tijdens de wintermaanden te verminderen.

Heb jij ervaring met een laminaatvloer in de kinderkamer?

Lees ook:

Babykamer inspiratie opdoen

*De uitgelichte stockfoto is van Pixabay.

One thought on “Voordelen laminaat in de kinderkamer

Geef een reactie