betaalbare-gezinswagen-mercedes-suv-pixabay

Op zoek naar een betaalbare gezinswagen? De Mercedes SUV is een goede optie

Dat een goede gezinswagen belangrijk is, is logisch. De veiligheid van het hele gezin moet gegarandeerd worden. En los van de veiligheid, wil je ook het nodige comfort. Zeker als je met de kinderen achterin in de zomer naar Frankrijk, Italië of Spanje rijdt. Gezinswagens zijn echter niet goedkoop. Dit kun je voor een deel opvangen door een gebruikt model aan te schaffen. Ook daar zitten namelijk erg goede wagens tussen, zoals de Mercedes SUV occasion.

De voordelen van occasion

Een occasion heeft vele voordelen boven een nieuw model. Het belangrijkste voordeel is de prijs. Een occasion is een stuk goedkoper dan een nieuwe auto. Met name in de eerste jaren gaat het hard met de afschrijving van auto’s. Dit gaat gemiddeld met 10 tot 20% per jaar, met uitschieters naar 40%. Als je een occasion gaat kopen, profiteer je hiervan.

De kwaliteit van de Mercedes SUV gaat gelukkig een stuk minder hard achteruit dan de dagwaarde. Zeker betrouwbare merken zoals Mercedes, maar bijvoorbeeld ook BMW en Audi, zorgen voor auto’s van perfecte kwaliteit. Als ze goed verzorgd worden, gaan ze vele jaren mee.

Minder wachttijd

Een ander pluspunt van een occasion ten opzichte van een nieuwe auto, is de levertijd. Voor nieuwe auto’s kan de levertijd oplopen tot een jaar, en dit is geen uitzondering. Op een occasion hoef je veel minder lang te wachten. Met een beetje geluk rijd je dezelfde week al je eerste rit in je nieuw gekochte auto. En dat is toch een stuk prettiger dan een jaar wachten.

Ruim aanbod SUV’s

Als je naar het aanbod van Mercedes kijkt, dan zie vele modellen SUV’s staan. Voorbeelden zijn de GLB SUV en GLC SUV. Deze twee zijn zeer geschikt als gezinswagen. En omdat er al veel van deze auto’s over het Europese asfalt hebben gereden, heb je veel om uit te kiezen.

Bij een occasion kijk je onder andere naar het bouwjaar en het aantal gereden kilometers. Op de kilometerstand hoef je je overigens niet blind te staren, omdat het zeker niet alles zegt. Het kan zijn dat een auto die al wat ouder is weinig is gebruikt, wat resulteert in een lage kilometerstand. Dit wil zeker niet zeggen dat deze auto beter is dan een leeftijdsgenoot met het dubbele aantal kilometers.

Ook komen er steeds meer hybride en elektrische auto’s als occasion op de markt. Elektrisch rijden is de toekomst. Vroeger waren dit vrijwel altijd nieuwe auto’s, maar dit is aan het veranderen.

Technische snufjes

En het fijne van de Mercedes SUV is dat ze, met name de nieuwere modellen, voorzien zijn van allerlei fijne extra’s. Dan kun je denken aan technische snufjes zoals vierwielaandrijving, maar ook aan praktische zaken zoals airconditioning. Met deze auto kun je comfortabel met het gezin op vakantie gaan. Nu nog een goede voorbereiding op zwarte zaterdag, en jullie zijn er helemaal klaar voor.

Geef een reactie