Beyblade burst,

Beyblade Burst: battelen met tollen tot ze uit elkaar vallen

Beyblade is back! Dit keer zijn ze spannender, interactiever en sneller dan ooit. Wij kennen Beyblade van televisie en bij Hasbro maakten we kennis met Beyblade Burst. Gaat dit speelgoed een nieuwe trend worden? Wij denken het wel. Deze tollen knallen soms tijdens een battle helemaal uit elkaar, wat stoer!

Vroeger speelde ik met een houten tol en een touwtje. Totaal niet te vergelijken met de tollen van Beyblade. Die zijn uit verschillende materialen gemaakt die je in elkaar moet zetten en ze zien er cool uit volgens mijn zoontjes. De tollen hebben zelfs hun eigen naam!

Wat is Beyblade?

Beyblade is ontstaan in 1999 als een manga en een bijbehorende speelgoedserie. Nadat de manga Beyblade, bedacht door Takao Aoki, een succes werd, werd besloten er een anime van te maken. Het verhaal draait om een spel dat wordt gespeeld met speciale tollen. Deze tollen worden Beyblades genoemd. Deze Beyblades worden al tollend in een arena gelanceerd, waarna een speler moet proberen de Beyblade van zijn tegenstander uit de arena te stoten of te laten stoppen met tollen. De serie gaat over verschillende Beybladeteams in hun pogingen om wereldkampioen te worden.

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=qCQpQSdms2M[/embedyt]

Bayblade Burst Epic Rivals Battle Set

Wij ontvingen thuis de Bayblade Burst Epic Rivals Battle Set. Deze Beyblade 2 Speler Starter Set bevat 2 Beyblade Burst tollen, 2 Beyblades, Burst Launchers en een Beyblade Burst Beystadion. Dit spel wordt aanbevolen voor kinderen vanaf 8 jaar. Mijn jongens zijn 7 & 9 jaar en samen hebben wij dit speelgoed getest. Het eerste spelletje deden de jongens samen met hun vader omdat ze de tolletjes niet goed in elkaar kregen. Er zit wel een handleiding bij hoe ze in elkaar moeten maar het blijft priegelwerk voor die kleine kinderhandjes. Na een tijdje oefenen kunnen ze het nu zelf ook weer in elkaar zetten.

beyblade-burst-hasbro
Burst Launcher

De Launcher doe je door de Beyblade. Als je er heel hard aan trekt dan lanceer je hem boven het stadion. Een stadion heb je echt wel nodig anders heb je de kans dat zo’n tol alle kanten opvliegt. Bij dit pakket zit een hoekig stadion maar ze zijn ook te koop in een driehoekvormige arena, deze staat trouwens op het verlanglijstje voor de kerstman. Bij dit spel zitten twee tollen en je kunt er apart nog andere tollen bijkopen. Het leuke aan deze tollen is dat ze niet allemaal een ander kleurtje hebben, ze hebben namelijk ook hun eigen specialiteiten. De één weegt iets zwaarder, de ander blijft langer tollen, de ander schiet sneller uit elkaar etc. Je kunt er dus een hele verzameling van maken als je wilt!

Het is in het begin even uitzoeken hoe het werkt maar als je het eenmaal weet dan is er niets moeilijks meer aan. Vriendjes van mijn zoontjes kennen het ook, één vriendje die laatst meespeelde kwam met het idee om ook eens een battle in een ronde taartenbak te doen. De tollen schieten alle kanten op en stoten tegen de wand van de bak en tegen elkaar. De rode tol schiet niet zo snel uit elkaar, de blauwe wel. In dit geval wint de rode tol hier thuis het meest. Het is een leuk spel en de jongens spelen er graag mee. Een klein nadeel is dat het stadion te groot is om mee te nemen naar het schoolplein. Beyblade Burst spelen we daarom alleen thuis of bij een vriendje.

Beyblade Burst kun je kopen bij Bol.com en in diverse speelgoedwinkels.

Kennen jullie Beyblade? Had jij vroeger ook tollen?

3 thoughts on “Beyblade Burst: battelen met tollen tot ze uit elkaar vallen

Geef een reactie