biobuddi review

Review Biobuddi: duurzame en verantwoorde blokken, passen ook op LEGO Duplo

Steeds meer ouders kiezen voor duurzaam en milieuvriendelijk speelgoed. Jullie ook? Dan heb ik goed nieuws want Biobuddi heeft blokken op de markt gebracht van biobased materiaal, namelijk met resten van de suikerrietplant. Ze passen ook op Lego Duplo.

Wij hebben thuis al een bak met Lego Duplo en daar spelen de kinderen graag mee. Liever niet met andere merk blokken erbij, want anders kan mama het hele zooitje weer uitzoeken. Met de Biobuddi erbij is dat geen enkel probleem. De blokken van Biobuddi zijn namelijk compatibel met Lego Duplo. Daarom is het een goed alternatief voor Lego Duplo. Wij hebben het getest en het werkt echt.

biobuddi-blocks-peuter-speelgoedblokken

Duurzame Duplo blokken

De meeste speelgoedblokken zijn gemaakt van plastic. De biologische milieuvriendelijke blokken van Biobuddi (gemaakt in Nederland) zijn gemaakt van groene PE, met rietsuikerafval als hoofdingrediënt en is daardoor uniek in zijn soort. De kwaliteit is minstens net zo goed als andere merk blokken en de prijs is concurrerend. Wist je dat zelfs de doos van gerecycled papier wordt gemaakt?

Biobuddi heeft op dit moment 15 sets in hun assortiment. Met als thema’s: learning to create, learning symbols, food, animals, numbers, shapes en letters. De bouwpakketten zijn in speelgoedwinkels zoals Intertoys, Bartsmit en Bol.com te koop van € 14,99 tot € 39,99. Dat zijn ook nog eens leuke prijzen om zo’n set cadeau te geven.

biobuddi-doos-sinterklaastip

biobuddi-bricks-review

Biobuddi: Learning to create

Van Biobuddi ontving ik de set Learning to create waar 60 blokken, twee grondplaten, een vel stickers, handleiding, en werkboekje in zit. Wat mij meteen opviel aan de blokjes is dat ze iets matter zijn van kleur dan dat je van Lego Duplo gewend bent. Verder zijn ze net zo stevig en ze passen goed op Lego Duplo. Ik ben blij dat er twee grondplaten bij zitten want dat maakt het bouwen voor een peuter een stuk makkelijker. We hebben een paar blokjes met stickers voorzien en het is maar goed dat we ze er niet allemaal opgeplakt hebben, want mijn dochter peuterde ze er ook weer af. De rest van de stickers bewaren we dus voor als ze iets ouder is. Mijn kinderen vermaken zich prima met de Biobuddi blokken en spelen er graag mee. Ik ook trouwens, en zou het leuk vinden als we er in de toekomst een setje met poppetjes bij kunnen kopen. De kwaliteit is super en zou hier zeker andere sets bij willen hebben.

Leestip: Deze namaak blokken zijn compatibel met Lego Duplo

biobuddi-blokken

Kennen jullie de blokken van Biobuddi al?

12 thoughts on “Review Biobuddi: duurzame en verantwoorde blokken, passen ook op LEGO Duplo

  1. Had er nog nooit van gehoord.
    Mijn kleinkinderen hebben Lego Duplo en dat moet nodig aangevuld worden.
    Deze Biobuddi Duplo blokken ga ik kopen, een stuk goedkoper en milieu bewustere aankoop.
    Hoop dat de gewone legostenen er ook op passen.

  2. Ik ken ze nog niet. Al moet ik zeggen dat ik Lego toch best duurzaam vind. In de zin van dat ze kwalitatief zo goed zijn, dat ze jaren mee gaan. Ik heb het merendeel tweedehands (als het niet meer is), wat natuurlijk ook een vorm van duurzaamheid is. En zodra mijn kinderen klaar zijn met spelen, bied ik ze ook weer te koop aan (of geef ze weg).

Geef een reactie