Fien en Teun de Film Première Recensie

Filmrecensie: eerste bioscoopfilm van Fien & Teun – Het Grote Dierenfeest (première)

De eerste bioscoopfilm van Fien & Teun is een feit en is vanaf 14 juli 2021 te zien in de Nederlandse bioscopen. Vandaag ging de film bij Kinepolis Jaarbeurs Utrecht in première en wij mochten erbij zijn. Op de uitnodiging stond als dresscode ‘feestelijk met een boeren touch’. Superleuk toch! Overal liepen boertjes en boerinnetjes op klompjes en met overalls, het sfeertje was er zeker en ook Stip de pony was aanwezig.

Dit is overigens voor ons de eerste première na een lange ‘corona stop’ en we verheugden ons onwijs op dit uitje. In dit blogartikel lees je waar de film van Fien & Teun over gaat en wat wij ervan vonden. Wie weet is ‘Het Grote Dierenfeest’ voor jullie wel het perfecte uitje om de zomervakantie mee te beginnen…

Fien & Teun: Het Grote Dierenfeest

Op de boerderij van Fien & Teun is het feest en in de bioscoop ook! Hoe heerlijk is het dat de bioscopen weer open mogen zijn. Weer óf geen weer, een film kijken in een echte cinema is altijd leuk. Zo zaten wij vanochtend al vroeg in de trein naar Utrecht om bij de première van Het Grote Dierenfeest te zijn. Fien en Teun zijn voor de meeste kindjes geen onbekenden, de kans is groot dat je deze boerenvrienden al eens ergens bent tegengekomen. Bij Avonturenboerderij Molenwaard, in het theater, op het vakantiepark of in de boeken. Superleuk dat ze nu dus ook hun eerste bioscoopfilm hebben!

Het grote dierenfeest bioscoopfilm winactie recensie
Wat een megagroot scherm om naar te kijken…

Het verhaal

In de eerste bioscoopfilm maken Fien en Teun er gelijk een feestje van. Het lijkt een normale dag op de boerderij, maar dat is het niet. Er moet nog een hoop gebeuren, want morgen is het grote dierenfeest. Fien en Teun hangen vlaggetjes op, pakken cadeautjes in voor de dieren en bakken een appeltaart. Als Stip de pony op de boerderij komt logeren, gaat er ineens van alles mis! De vaste boerderijdieren Rosa, Sebastiaan, Pim en Mike & Molly vinden dat eerst niet zo leuk, maar Stip bedoelt het echt goed. Als de lievelingsknuffel van Teun, Meneer Beer, ineens nergens meer te vinden is, krijgt Stip de kans om zich te bewijzen. Maar is alles nu nog wel op tijd klaar voor het grote feest?

Trailer


Première

Inmiddels kennen wij de weg naar Kinepolis Jaarbeurs Utrecht al uit ons duimpje. Dit is natuurlijk qua ligging dé ideale plek voor filmpremières maar óók voor iedereen die in Utrecht naar de bioscoop wil. Je loopt er in nog geen 5 minuten heen vanaf het centraal station. Wij hebben voor de blog al het een en ander aan premières mogen meemaken maar wat we vandaag zagen overtrof alles. Muzikaal ontvangst, er werden feesthoedjes uitgedeeld en mijn dochter is helemaal verliefd geworden op Stip; de pony die naast Fien en Teun ook een hoofdrol heeft gekregen in de eerste bioscoopfilm. Stip is trouwens ook te zien op de Avonturenboerderij. Ook Fien en Teun zelf waren van de partij. Net als een aantal BN’ers, bloggers en andere genodigden. Feestje!

Wij lieten ons fotograferen met Fien & Teun, kozen snacks en wat drinken uit en toen was het echt movie-time! Na een voorwoordje van Sita begon de film dan echt. Het licht was niet helemaal gedempt, dus ideaal voor de allerkleinsten die een (allereerste) bioscoopbezoekje nog een beetje spannend vinden.

Stip de pony - Fien en Teun Film Recensie
Stip is zó lief! Wat een aantrekkingskracht heeft deze pony. Hij heeft zelfs al eigen merchandise voor de fans, zoals een vriendenboekje!
Fien en teun ijsjes
Als afsluiter een lekker (boeren)ijsje van Fien & Teun
Fien en Tuin het grote dierenfeest - de bioscoopfilm - onze ervaring
Jammie! Met een ijsje en een goodiebag was het tijd om verder te gaan.

Recensie

Het Grote Dierenfeest is de eerste bioscoopfilm van Fien en Teun en wordt geproduceerd door Van Hoorne Entertainment in coproductie met het Vlaamse Montana Media, en wordt geregisseerd door Matthias Temmermans. De distributie is in handen van Dutch Filmworks. Wij hopen oprecht voor de fans dat er nog meerdere films zullen volgen.

De film vinden wij vooral geschikt voor kinderen tot een jaar of 8. Peuters en kleuters zullen de film, wat veel weg heeft van een musical/theatervoorstelling, gezien de vele vrolijke liedjes, vast en zeker geweldig vinden. Stip is een beetje ondeugend en dat vinden de meeste kinderen grappig om te zien. Hier en daar hoorde ik regelmatig kinderen en hun ouders lachen of iets zeggen van ‘o jee’.

Mijn kleuter vond de bioscoopfilm van Fien & Teun erg leuk. Geen seconde heeft ze weggekeken en Stip, ja dat kon wel eens haar dierenvriendje worden. Samen op avontuur en ondeugend zijn. Er is ook een (voorlees)boek over de bioscoopfilm, voor als je nog langer wilt nagenieten.

Wat ik zelf ook fijn vond aan de film is dat er ook nog iets leerzaams word doorgegeven. Namelijk hoe de molenaar meel maakt. Ook wordt er verteld over de moestuin en tellen ze samen tijdens een spelletje verstoppertje. Erg leuk gedaan!

De film is in 2D te zien en duurt circa 60 minuten.

Fien en teun bioscoopfilm 2021 recensie
Wat doet gekke Stip nou weer? Mijn dochter wilde geen seconde missen.
Fien en Teun de film - Het grote dierenfeest - Blog
De film was helemaal toppie!

Winactie

Wij hebben erg mogen genieten van de première en willen deze vreugde graag met jullie delen. Namens de organisatie mag ik twee mensen blij maken met een Fien & Teun pakketje. Hierin zitten 2 filmbonnen, een Fien + Teun knuffel en een Fien & Teun doeboek.

Wil jij hier kans op maken?

Reageer op onze Facebookpost en/of Instagram, tag een vriendin of vriendje die je mee zou willen nemen naar de film en that’s it. Wij verloten op 16 juli een pakketje onder de reacties op Facebook en de ander op Instagram. Succes!

*De winactie wordt niet gesponsord door Facebook of Instagram. Om de prijs te claimen hebben winnaars 5 dagen om te reageren.

2 thoughts on “Filmrecensie: eerste bioscoopfilm van Fien & Teun – Het Grote Dierenfeest (première)

Geef een reactie