blogevent-bloggers

Vijf redenen waarom je volgend jaar naar het Blogger By Nature kennisevent moet gaan

De tweede editie van Blogger By Nature bij Stay Okay in Soest zit er weer op! Ik was er gisteren weer bij en ik vond het zó leuk, dat ik een blog heb geschreven met 5 redenen waarom je er in 2019 zeker bij zou moeten zijn. Je wilt dat niet missen als je een blogger bent. Het was awesome!

Dat een bloggers kennisevent intensief voor mij zou zijn dat wist ik vorig jaar al bij een bezoekje aan de eerste editie. Omdat ik echt wel een eindje moet reizen vanuit Duitsland en anders erg vroeg op zou moeten staan, heb ik met Sandra van Mamaplaneet afgesproken om te carpoolen en de avond ervoor al te overnachten op de locatie waar het Blogger By Nature event plaats zou vinden. Dat was net als vorig jaar weer bij Stay Okay Soest. Een leuk hostel (ook voor het gezin) in een mooie bosrijke omgeving.

De avond ervoor dat we aankwamen hebben Sandra en ik na het inchecken nog even gezellig geborreld met Esmée, Joyce en Marguerita. Zij hebben dit toffe event bedacht en georganiseerd. Gezelligheid kent geen tijd maar de volgende ochtend moesten we toch wel weer fris en fruitig opstaan. Rond 23.30 uur vonden we het daarom wel tijd om naar bed te gaan. De kamers in Stay Okay Soest waren echt back to basic maar wel netjes en schoon. We hebben goed geslapen.

Over het Blogger By Nature kennisevent

Op het event ontmoet je je blogcollega’s, deel je kennis, kun je deelnemen aan interessante workshops en lezingen over bijvoorbeeld SEO, Pinterest, Branding, DA &PA, Google Analytics. Je leert hier om je blog naar een hoger niveau te tillen en er is tijd om te netwerken met andere bloggers, bedrijven en pr bureau’s op het Netwerkplein. En natuurlijk niet te vergeten, een goedgevulde goodiebag.

blogger-by-nature-kennisevent
Linda van Mamaliefde vertelde haar ervaringsverhaal met tips and tricks

1. Kennis opdoen voor je blog

De eerste presentatie, SEO voor gevorderden werd gegeven door Caroline van Yoast. Van alle presentaties die ik heb gevolgd heb ik hier wel het meeste aan gehad denk ik. Ik twijfelde al een tijdje om de betaalde versie van Yoast Premium aan te schaffen omdat ik niet helemaal wist wat de meerwaarde was. Nu ik daar gisteren over hoorde heb ik deze plugin ook meteen besteld toen ik weer thuis was. Ook heb ik weer wat nieuws geleerd over Cornerstone content.

De presentatie Branding door Karin Boon was meer een mindset. De tips die zij gaf waren mij niet onbekend maar het gaf mij stof tot nadenken.

Linda van Mamaliefde heeft op dit moment 350.000 unieke bezoekers per maand en vertelde hoe ze dit heeft bereikt. Een deel hiervan werd ook al bij de Yoast presentatie vertelt en een deel ervan hoorde ik al eerder toen ik een SEO specialist thuis mijn website heb laten controleren. Hier was ik dus al in stapjes mee aan het werk (merk ook al een stijging in aantal bezoekers), maar er gaat ontzettend veel werk en tijd in zitten dat ik niet in een paar dagen klaar heb. Je bent er uren mee bezig. Ik vind het erg knap dat zij er zoveel energie en tijd in heeft gestoken om zo’n groot aantal bezoekers in 4 jaar tijd heeft weten te behalen.

Voor elke blogger, groot of klein, zijn er handige workshops en presentaties.

netwerkevent-bloggers
Netwerken en gezelligheid met bloggers – Fotocredits: Maaikeschrijftop.nl

2. Netwerken met bloggers

Andere bloggers ontmoeten die dezelfde passies delen is leuk! Op Blogger By Nature maak je nieuwe vrienden, kun je lachen, maar ook je ei kwijt. Misschien wilde je al eens heel graag samenwerken met een bepaalde blogger? Vraag het haar of hem dan tijdens het event. Schrijf bijvoorbeeld eens een gastblog voor elkaar of bedenk iets anders leuks.

3. Netwerken met bedrijven en pr- of marketingbureaus

Op het netwerkplein kon je kennis maken met verschillende bedrijven, pr- of marketingbureaus. Wie weet houd je er wel een leuke samenwerking aan over. 😉 Het viel mij op dat er een aantal stonden die er vorig jaar ook waren. Ook hier je gezicht laten zien en een praatje maken is natuurlijk nooit verkeerd.

4. Socialiseren en het is gewoon erg leuk!

De meeste bloggers werken vanuit huis. Het is fijn om er even tussen uit te zijn. Even geen man, kinderen of andere zorgen. Gewoon een dagje weg en thuiskomen met een bomvol hoofd aan informatie en inspiratie!

5. Leuke goodies

Het moet natuurlijk niet de hoofdreden zijn om naar het Blogger By Nature event te komen. Maar jongens, deze editie kregen we enorm leuke goodiebag vol goodies mee naar huis. Ook van Hemdvoorhem, de specialist voor overhemden voor mannen en vrouwen, kregen we een leuke goodiebox met Happy Socks, betaande uit een hanger en een lekker geurtje. Zo lief!

Hopelijk heb ik de mensen die dit jaar twijfelden en niet zijn gekomen om wat voor reden dan ook kunnen overtuigen om volgend jaar te komen. Ik schrijf dit puur uit enthousiasme, en nee ik heb geen aandelen in het event. Ben jij ook geweest?

Volg Blogger By Nature hier op Facebook om op de hoogte te blijven voor de volgende editie.

Wil jij volgend jaar (weer) bij het Blogger By Nature event zijn?

9 thoughts on “Vijf redenen waarom je volgend jaar naar het Blogger By Nature kennisevent moet gaan

  1. Leuk stuk Nathalie! Gezellig dat je er weer bij was. Er waren dit jaar 2 bedrijven van vorig jaar op het netwerkplein. De rest was nieuw. Maar het mogen er volgend jaar iets meer zijn. We zitten weer vol nieuwe plannen voor 2019.

  2. Interessant. Met welke informatie die je daar hebt opgedaan ga je nu sowieso aan de slag?
    Plus wat voor niche hadden de bloggers die je er tegenkwam? Waren het voornamelijk mama bloggers of waren het bloggers van allerlei pluimage?

Geef een reactie