sinterklaas-avond

Het Grote Sinterklaas Kookboek; heerlijke recepten voor Pakjesavond

Toen ik mijn kinderen de kaft van dit boek liet zien, schrokken ze heel even.. “Mama.. dat is toch niet het grote boek van Sinterklaas waar al onze namen in staan?” Ik vertelde ze dat dit ‘Het Grote Sinterklaas Kookboek’ is.

In dit Sinterklaas kookboek van Yolanda van der Jagt staan allerlei gerechtjes in van klassieke pepernoot, boterletters tot paella en hachee met bospeen. “Eten we vandaag iets uit het kookboek van Sinterklaas?”, vroegen mijn kinderen met lach van oor tot oor en ik liet ze iets uitzoeken..

Recensie: Het Grote Sinterklaas Kookboek

Naast heerlijke traditionele en moderne recepten staan er ook knutseltips in voor bijvoorbeeld een aftelkalender en handige weetjes en tips. Wist jij bijvoorbeeld het verschil tussen pepernoten en kruidnoten? Echte pepernoten zijn van die taaie brokken en die zijn anders dan de brosse kruidnoten. Beide recepten staan in dit boek en zelf eentje met Quinoa!

Tip: recept voor vegan kruidnoten

sinterklaaskookboek

Eyecatcher: Sinterklaasboek met sinterklaasrecepten

Dit 215 pagina’s tellende kookboek staat vol met prachtige foto’s. De stoffen kaft met gouden letters en het gouden lint maakt het plaatje helemaal af. Welke hulpsinterklaas of piet wil hier niet uit koken? De recepten zijn overzichtelijk en duidelijk geschreven, tellen geen tientallen benodigdheden en zien er smakelijk uit! Het is overigens geen kinderkookboek maar er staan best een paar recepten in die je samen kunt maken.

sinterklaaskookboek4

Onze conclusie

Dit is zeker een musthave in die niet mag ontbreken in je collectie kookboeken. Zodra Sinterklaas aan is gekomen kun je heerlijk aan de slag met pepernootjes, banketletters en taarten. Eigenlijk zijn de gerechten zo lekker dat je ze het hele jaar wel door kunt maken en eten. Wij hebben het recept ‘Gehaktballen met rozijnen, Spaanse peper en kruidnootjes’ al uitgeprobeerd en alle ballen zijn op. We vonden het allemaal heerlijk. Rozijnen in een gehaktbal? Nooit aan gedacht! Ik had hier twee foto’s van gemaakt maar die zijn helaas mislukt. Jammer!

Als lekkere snack voor bij het ‘Sinterklaasjournaal’ maakte ik deze leuke ‘Kaasvarkentjes’. Snel klaar en makkelijk! Natuurlijk wel even zeggen tegen de kinderen dat de rode waxlaag eraf moet 😉

sinterklaaskookboek2

Wij proberen tot pakjesavond minstens elke week iets uit dit boek te maken. Onze creaties laten we met veel plezier zien op ons Instagram account. Volg jij ons daar al?

kookboek-recepten-sinterklaas

Bewaren

8 thoughts on “Het Grote Sinterklaas Kookboek; heerlijke recepten voor Pakjesavond

Geef een reactie