5 bespaartips om te besparen op boodschappen

Boodschappen bespaartips

Kleding kopen we vaak met korting, huishoudapparaten in de uitverkoop maar op boodschappen valt ook veel te besparen. Zo combineer ik het boodschappen doen bij de supermarkt vaak met een bezoekje aan ‘Die Grenze’ en maak ik regelmatig gebruik van de Scoupy App voor gratis boodschappen. Scheelt toch weer een hoop geld. Bij deze daarom een blogje met mijn boodschappen bespaartips voor jullie.

‘Ik ben nog goed’ stickers bij de Lidl

Voor deze actie van de Lidl kun je het best vroeg opstaan. De verse broden en broodjes van de vorige dag worden elke ochtend voor openingstijd al voorzien van een ‘Verspil mijn niet – Ik ben nog goed’ sticker met 0,25. Ik heb al vaker broden en zakken met bolletjes gehaald voor 25 cent en het smaakt allemaal nog prima. Je kunt het brood ook invriezen.

Ook in de koeling vind je een bak waarin soms versproducten liggen voor 0,25 of 0,50 cent, variërend van zakken sla tot mosselen, yoghurt en pizza. 50 cent voor een bucket hotwings of biefstuk met de uiterste verkoopdatum van vandaag is natuurlijk ook een leuk koopje!

boodschappen bespaartips

Apps voor goedkope en gratis boodschappen

Dan zijn er nog een aantal apps voor op je telefoon waarmee je kunt besparen op je boodschappen. Sommige supermarkten zoals Lidl hebben hun eigen apps met kortingscoupons op boodschappen.

Scoupy app

Scoupy is een soort cashback app. Je ziet in de app een aantal boodschappen die je met korting kunt kopen, wat ze ongeveer kosten en waar je ze kunt kopen. Soms krijg je ook het hele bedrag van een product terug. Na het kopen, scan je de kassabon in en vaak staat het geld binnen twee dagen op je bankrekening. Je kunt voor elk product ook een korte review achterlaten maar dit is niet verplicht. Het mooie aan deze app is dat wij daardoor wat vaker producten kopen die we anders niet zo snel gekocht zouden hebben.

Too good to Go app

Too good to Go is een app om voedselverspilling tegen te gaan. Hier zitten veel supermarkten op aangesloten maar ook bakkers en andere winkels. Je weet van te voren niet wat je krijgt en vaak moet je de box aan het eind van de dag ophalen. Vandaag ga ik tussen 17 en 18 uur mijn eerste magic box van 4,99 ophalen bij de PLUS supermarkt. Ik ben benieuwd wat er allemaal in zit!

Eurosparen app

Met de Eurosparen app spaar je voor korting op uitjes en producten. Ook hebben ze regelmatig geld-terug-acties.

Voordeel boodschappenpakket bestellen

Op de Scoopy app staan regelmatig boodschappenpakketten voor bijvoorbeeld 10 of 15 euro inclusief verzendkosten. Dit is vaak een mix van verschillende houdbare producten die bijna op datum zijn en producten die nog een tijdje goed zijn. De Happy Box is ook een voorbeeld van zo’n voordelige boodschappenbox.

Weekmenu’s maken en tijd & geld besparen

Door een weekmenu op te stellen heb je direct je boodschappenlijstje. Misschien heb je deze boodschappen bespaartip al vaker gehoord maar het bespaart je een hoop tijd (want minder vaak naar de supermarkt) en impulsaankopen.

Lees ook:

Ken jij nog meer boodschappen bespaartips? Wat doe jij zoal om te besparen op boodschappen?

Geef een reactie