Nederlandse-boodschappen-vakantie

8 x boodschappen uit Nederland die we meenemen op vakantie

Nog een paar weekjes en dan begint de zomervakantie. Heerlijk naar de camping, bungalow of een appartementje in Italië, Frankrijk of Kroatië. Een echte Hollander neemt natuurlijk ook wat boodschappen mee uit Nederland naar een vakantiebestemming in het buitenland. Bij ons gaat er zeker een pot pindakaas en een fles ranja mee. Wat nemen jullie mee aan boodschappen uit Nederland?

Als je op vakantie gaat naar het buitenland, kun je daar soms niet de producten vinden die je thuis gebruikt. Je kunt ze meenemen in de koffer of in een koelbox om op je vakantiebestemming te benuttigen. Of je neemt ze bijvoorbeeld mee om de huureigenaar van je vakantiehuisje mee te verrassen. Vaak vinden de mensen het erg attent als je iets voor ze meeneemt.

Niet alles nemen we mee uit Holland..

Zelf nemen wij een paar producten mee naar de camping in Kroatië en de rest kopen we daar in de lokale supermarkten, groenteboeren en slagerijen. Daar hebben ze ook heerlijke streekproducten die je eigenlijk eens moet proberen.

Pindakaas

Onze kinderen zijn er dol op! Twee weken zonder pindakaas zou voor hun flink afkicken zijn. We nemen dus 1 pot van dit smeersel mee. Of een pot van de Blije Boterham, da’s ook wel lekker!

Hagelslag of vlokken

Dit nemen wij niet mee, maar ik ken veel mensen die het wel meenemen voor hunzelf of de kinderen. Wist je dat je in Duitsland trouwens al bijna 3 euro voor een klein pak hagelslag betaald in de supermarkt? Daar kennen ze het helemaal niet voor op brood. Ze gebruiken hagelslag alleen op gebak.

Kruiden

Als je vaak op vakantie gaat en overal weer een potje zout of peper moet kopen heb je je keukenla straks vol met deze potjes. Vaak worden ze op je vakantieverblijf weggegooid en dat is ook zo zonde.

Ranja

Onze kinderen zijn niet zulke waterdrinkers en daarom nemen wij een bus limonadesiroop mee naar de camping. Scheelt toch weer een hoop gesjouw als je met flessen appelsap of ander drinken over een autovrije camping moet sjouwen.

Koffie

Goedemorgen, niet alle koffie is te pruimen dus wij nemen ook zelf onze koffie mee. Tip: check van te voren even of er een Senseo of filterapparaat in je vakantieaccommodatie aanwezig is.

Thee

Ik neem mijn favoriete thee mee.

Kaas

Veel Nederlanders nemen hun eigen Hollandse kaas mee. Kaas in het buitenland smaakt altijd anders. Kwestie van smaak. Zelf nemen we het niet mee omdat we geen goede koelbox hebben.

(Auto) drop

Als je naar een warm klimaat gaat verlies je veel vocht en is een beetje zout eten niet onverstandig. Wij nemen een pakje autodrop mee maar ik denk dat die onderweg al op is 😉

Ik ben heel benieuwd wat jullie niet aan Nederlandse boodschappen kunnen missen op vakantie. Ik lees graag jullie reacties hieronder.

4 thoughts on “8 x boodschappen uit Nederland die we meenemen op vakantie

  1. We zijn nog niet als gezin naar het buitenland geweest. Alleen city trips met zn tweetjes, dan neem ik niks mee. Maar als ik langer weg zou gaan, zeker choco pasta. Hebben ze elders vast ook wel, maar smaken dan toch anders. Waar ook niks mis mee is, maar iets vertrouwds is wel fijn als backup denk ik.

Geef een reactie