borstvoeding en kolven - wat heb je nodig - benodigdheden

Borstvoeding geven: welke borstvoedingsproducten heb ik nodig?

Als je borstvoeding wilt geven als de kleine er straks is, heb je het belangrijkste daarvoor al meegekregen van Moeder Natuur. Maar als je borstvoeding wilt geven en kolven op een praktische, comfortabel en hygiënische manier wil doen, zijn sommige spulletjes wel erg fijn om in huis te hebben. Wat heb je allemaal nodig als je borstvoeding geeft? En wat heb je nodig voor het kolven?

Wat heb je nodig voor borstvoeding?

Om borstvoeding te geven heb je niet veel meer nodig dan een stel borsten en een baby. Maar toch zijn er een aantal dingen die het je wel een stuk gemakkelijker kunnen maken. Met voedingsbeha’s of -tops maak je het jezelf een stuk makkelijker. Je kunt de cup eenvoudig omklappen. Als je een voedingsbeha combineert met andere voedingskleding, kun je op een gemakkelijke manier je borst tevoorschijn halen en je kindje voeden. Een andere must have zijn zoogcompressen. Vaak is het gehuil van een ander kindje namelijk al genoeg om een toeschietreflex op gang te brengen. De zoogcompressen draag je in je beha en vangen de melk op. Zo kun je zorgeloos op straat zonder twee natte vlekken in je kleding. Tot slot doe je er ook goed aan om contactgegevens op te schrijven van een lactatiekundige. Mocht je vragen hebben over hoeveel voeding baby’s nodig hebben of tegen problemen aanlopen, is het fijn om een nummer klaar te hebben liggen.

Wat heb je nodig voor het kolven?

Wanneer je borstvoeding geeft, wil je vast wel een keertje een dagje weg of binnenkort weer beginnen met werken. Een goede oplossing hiervoor is melk afkolven. Voor het kolven is het van belang dat je een goede borstkolf aanschaft. Om je borstvoeding na de bevalling goed op gang te brengen, gebruik je een professionele dubbelzijdige borstkolf. Deze helpt de melkproductie te stimuleren. Wanneer je kindje goed drinkt kan je ook een persoonlijke, compactere golf. Het is ook handig om een fles met borstvoedingsspeen aan te schaffen om de afgekoelde melk aan je kindje te geven. Dit is ook leuk voor je partner. Zo kan hij jullie baby ook eens voeden. Als je een voorraadje moedermelk wenst aan te leggen, is het wel zo makkelijk om extra flesjes aan te schaffen. Verder zijn moedermelkbewaarzakjes, etiketten voor de flesjes, een flessenwarmer en een koeltasje met koelelement handig om te hebben als je start met kolven.

Lees ook:

Geef een reactie