kinderfeestje-bounce-valley-enschede-ervaringen

Bounce Valley; het leukste kinderfeestje voor tieners!

Kinderfeestjes worden meestal door ouders georganiseerd, voor kinderen die naar de basisschool gaan. Daarna is het meestal wel voorbij, al zijn er altijd wel tieners die dan thuis nog wat vriendjes of vriendinnetjes uitnodigen. Met uitzonderingen daar gelaten, zijn kinderfeestjes dus eigenlijk bedacht voor kinderen tot ongeveer 12 jaar. Maar hoe ouder ze worden, hoe moeilijker het is om iets passends en origineels te vinden wat tieners aan zal spreken. Mijn eigen tiener vierde begin deze maand zijn verjaardagsfeestje bij Bounce Valley in Enschede, en dat was een groot succes! Hoe het er met 7 jongens aan toe ging en hoe een kinderfeestje er bij Bounce Valley uitziet, vertel ik jullie in dit blog.

Kinderfeestje bij Bounce Valley vieren

Wat is Bounce Valley? Bounce Valley is een groot indoor bounce park voor kinderen én volwassenen. Dat is wel iets anders dan een trampoline park. Het bounce park kun je eigenlijk een beetje zien als een soort luchtkussenpark, maar dan een luchtkussen met verschillende elementen aan één stuk vast. Er zijn er nog niet zo heel veel in Nederland, en daarom is het ook een cool idee om hier je kinderfeestje te vieren. Er is genoeg ruimte om te rennen, springen en spelen. Kinderen, tieners én volwassenen kunnen hier hun energie wel kwijt!

bounce-valley-enschede-kinderfeestje-ervaring

bounce-valley-enschede-kinderfeestjes

Locaties Bounce Valley Nederland

 • Enschede
 • Breda
 • Eindhoven (nieuw vanaf 16 december)
 • Middelburg (nieuw sinds 7 december)
 • Rotterdam
 • Zoetermeer
 • Leeuwarden (coming soon)

Arrangementen voor een kinderfeest bij Bounce Valley (Enschede)

Er zijn bounce (verjaardags-)arrangementen voor kinderfeestjes tot 15 jaar en vanaf 15 jaar en ouder. Hieronder staan de twee mogelijkheden voor kinderfeestjes bij Bounce Valley Enschede voor kinderen tot 15 jaar. Verder kun je een kinderfeestje bij Bounce Valley Enschede óók nog eens upgraden met een bezoekje naar Monkey Town Enschede (op loopafstand), wat natuurlijk erg leuk is voor kinderen tot een jaar of 10. Uitgebreidere informatie over de arrangementen vind je op hun website.

*Belangrijk: bekijk voordat je een verjaardagsarrangement boekt altijd eerst de website van Bounce Valley. Mogelijk zijn de arrangementen op deze (of op een andere) locatie in tussentijd gewijzigd, en om deze reden zullen wij in dit blog ook geen prijzen vermelden wat een kinderfeestje kost. Houdt er dus rekening mee dat onderstaande inhoud van arrangementen kan veranderen.

bounce-valley-kinderfeestje-party-enschede

BOUNCE PARTY UNLIMITED

 • 1,5 uur jumpen
 • Bounce Valley-sokken
 • Ultiem cadeau voor de jarige
 • Unlimited Bounce Booster (limo)
 • Onbeperkt pizza
 • Slush Puppie in een bewaarbeker
 • Party aan een speciale Bounce Party-tafel
 • 2 begeleiders (18+) jumpen gratis mee

Vanaf 4 personen en tot 15 jaar.

BOUNCE PARTY XL

 • 1,5 uur jumpen
 • Bounce Valley-sokken
 • Ultiem cadeau voor de jarige
 • Unlimited Bounce Booster (limo)
 • Nachos of curly fries (krulfriet) voor jou en je vrienden
 • Slush Puppie in een bewaarbeker
 • Party aan een speciale Bounce Party-tafel
 • 2 begeleiders (18+) jumpen gratis mee

Vanaf 4 personen en tot 15 jaar.

booster-bar-kinderfeestje-enschede-bounce-valley

Onze ervaring met een Bounce Party XL

Bounce Valley Enschede bestaat nu iets langer dan een jaar. Wij zijn er al eens eerder geweest en de jongens vinden het supertof! Je kunt gratis parkeren bij de locatie, wat natuurlijk erg fijn is voor een kinderfeestje, wanneer je met meerdere auto’s komt.

Voor ons was het 40 minuten rijden, maar dat vonden de jongens niet erg. Ze kwebbelden er wel op los in de auto. Geen enkel vriendje was al eerder in Bounce Valley geweest, dus voor hun was het een hele leuke, spannende en unieke ervaring.

kinderfeestje-enschede-bouncevalley

Bij binnenkomst kregen we uitleg over het geboekte arrangement (boeken kan heel makkelijk via de website), en werden er sokken uitgedeeld. Daarna namen we bekers mee naar de Bounce Party tafel, die voor ons was gereserveerd. Nog voordat ik mijn eigen jumpsokken aanhad, waren de jassen & schoenen gedropt en waren de jongens Bounce Valley al aan het verkennen. Ook ben ik zelf even gaan springen, want dat mag natuurlijk ook!

Mijn zoon en zijn vrienden (tussen de 11 & 13 jaar) vermaakten zich prima. Ze jumpten erop los, speelden tikkertje en verstoppertje en andere spelletjes. Wanneer ze dorst hadden konden ze zelf onbeperkt limo en water tappen bij de Booster Bar. Dit zit bij het arrangement in.

slush-bounce-valley

1,5 uur springen was naar mijn idee genoeg maar je kunt altijd meer tijd bijboeken. Daarna werden er heerlijke nacho’s en krulfrieten geserveerd. En een slush ging er ook nog wel in bij de kinderen. Voordat we vertrokken mocht de jarige job een cadeau van Bounce Valley uitzoeken; dat werd een stoere pet!

Ik stelde voor een groepsfoto bij een photo wall te maken. Je kunt hier ook leuke accessoires voor lenen, maar de jongens hadden een ander idee; zie de uitgelichte afbeelding.

De cadeautjes van de vrienden hadden we thuis al uitgepakt en op de terugweg ging het gekwebbel weer verder. Iedereen had zich vermaakt en een van de vriendjes had een paar selfies en foto’s naar zijn ouders gestuurd tijdens het bezoek. Het was een geslaagd kinderpartijtje buitenshuis!

kinderfeestjes-enschede-bounce-valley

Tips voor het organiseren van een kinderfeestje bij een bounce park

Tot slot heb ik nog een paar tips voor jullie. Voor een ongelofelijk leuk kinderfeestje bij een bounce park, is het belangrijk dat je de volgende tips in acht neemt!

 • Zorg ervoor dat je voldoende tijd uittrekt voor het organiseren van het feestje. Het is namelijk niet alleen belangrijk om de uitnodigingen op tijd te versturen, maar ook om ervoor te zorgen dat alle andere voorbereidingen (traktaties, decoratie, etc.) op tijd gereed zijn.
 • Bounce parks zoals Bounce Valley zijn erg populair bij kinderen, dus maak er geen geheim van waar het feestje plaatsvindt! Op die manier kan iedereen zich goed voorbereiden en weet iedereen waar ze naartoe moeten komen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de kinderen eerst thuis te ontvangen en er samen heen te rijden en/of de kindjes thuis te brengen na afloop.
 • Als je een groot aantal kinderen uitnodigt, overweeg dan om één of meer begeleiders mee te vragen. Dit voorkomt chaos en zorgt ervoor dat elk kind genoeg aandacht krijgt.
 • Vergeet niet om telefoonnummers van de ouders/verzorgers van de uitgenodigde kinderen te noteren. Mocht er iets vervelends gebeuren (waar we natuurlijk niet vanuit gaan), dan kun je gelijk bellen. Een ongeluk zit immers in een kleine hoek.
 • Springen en klimmen is niet erg comfortabel met een jeans of spijkerbroek. Vermeld op de uitnodiging dat de gasten het beste sportkleding kunnen dragen of meenemen. Kleedt je ook niet te warm, zodat je onnodig veel zweten kunt voorkomen.

Geef een reactie