brikkon-nijntje-lego-duplo-houten-speelgoed

Brikkon nijntje; combineert houten speelgoed met LEGO DUPLO (review)

Brikkon is super leuk voor LEGO DUPLO & houten- speelgoedliefhebbers. Kennen jullie Brikkon al? De Rotterdamse speelgoedmaker Brikkon bracht een tijdje terug een collectie uit met Nijntje en haar vriendjes. Met de drie verschillende modellen kunnen kinderen vanaf 2 jaar bouwen en spelen met de bekende grote bouwstenen zoals DUPLO. Het duurzame houten speelgoed wordt geleverd met bouwstenen gemaakt uit bioplastics (van het merk BiOBUDDi) maar is natuurlijk ook te gebruiken en compatibel met de DUPLO die kinderen al thuis hebben liggen.

Wat is Brikkon en hoe werk het?

Brikkon is eenvoudig te bestellen via onder andere Bol.com. Alle Brikkon bouwpakketten zijn plat dus passen door de brievenbus. Kinderen kunnen meteen aan de slag. Eerst de bouwplaat in elkaar zetten en dan met eigen of meegeleverde steentjes verder bouwen. Tot er een prachtig bouwwerk ontstaat dat een plekje in de woonkamer, slaapkamer of legokamer krijgt, waar eindeloos mee gespeeld wordt of direct weer afgebroken wordt om weer iets nieuws te kunnen bouwen. Brikkon is helemaal uit hout gesneden en wordt geproduceerd in Rotterdam. Kinderen kunnen met verf of stiften de modellen naar eigen smaak customizen. Maar je kunt er natuurlijk ook van houden om de houten naturel look zo te laten.

Voor kinderen die meer LEGO dan DUPLO hebben, zijn er ook BRIKKON-modellen voor kleinere bouwstenen. Van een toren, huis en brug die te combineren zijn tot stad, tot een vogel, ninjatempel en ruimteschip. Met de houten bouwplaten maken kinderen de mooiste bouwwerken waarbij ze hun bestaande blokjes kunnen hergebruiken.

Nijntje Brikkon

Review Brikkon nijntje; onze eigen ervaring ermee

Na onze ervaringen met de Brikkon boomhut en LEGO een paar jaar geleden, was ik ook erg benieuwd naar een variant waar LEGO DUPLO blokken op kunnen. Ik heb daarom vorig jaar met korting online twee sets verschillende nijntje Brikkon bouwpakketten besteld, had ze even weggelegd en ben het daarna vergeten totdat ik ze tijdens een grote opruiming weer terugvond.

Het gaat om een nijntje vliegtuig en het nijntje huis. Mijn kinderen spelen eigenlijk niet meer met DUPLO omdat ze wat ouder zijn (red. de jongste is nu 8 jaar) maar dat weerhield mij er niet van om deze producten te kopen. Want nijntje en DUPLO is gewoon tijdloos en beide zijn ze populair in de doelgroep 0 tot 6 jaar. Kleine kinderen vinden het geweldig en als er weer een peuter of kleuter bij ons komt spelen of logeren, heb ik voortaan weer iets leuks en passends voor hun leeftijd waar ze mee kunnen spelen. En hoef ik ook niet direct de mega bak vol LEGO DUPLO van zolder te sjouwen.

Nijntje vliegtuig / Miffy plane

inhoud Brikkon Nijntje vliegtuig
Het resultaat van het Brikkon bouwpakketje met bijgeleverde Biobuddi blokken

Laten we beginnen met een review over het Brikkon nijntje vliegtuig, wat werd verkocht onder het productnummer BK1902. De verpakking ziet er vrolijk uit. De bouwaanwijzing staat duidelijk op de verpakking. Er staat op dat het product wordt aanbevolen voor kinderen vanaf twee jaar, maar ik raad om de houten constructie zelf in elkaar te zetten en dit niet aan een klein kindje over te laten. De houten delen moet je een beetje kracht geven en ik zie het voor mogelijk dat er kindervingertjes tussen kunnen komen tijdens het aandrukken. Een keer in elkaar gezet, kan een twee jarige er naar mijn inzien best zelfstandig mee spelen. Er zitten twee blokjes bij; oranje en blauw. Ook leuk om op elkaar te zetten en nijntje zo meer “body” te geven. Of om met nijntje en het vliegtuig apart van elkaar te spelen. Kinderen kunnen er hun fantasie zeker mee in kwijt. Het hout is echt wel wat dikker en steviger, dan de boomhut constructie. Ik heb ook niet het vermoeden dat een klein kindje het vliegtuig van Brikkon kapot kan krijgen. Dit speelgoed is ook gewoon superleuk om in de woonkamer op een plankje te zetten. Het ziet er mooi uit, een hebbeding!

Nijntje huis / Miffy house

brikkon-nijntje-huis-review-ervaringen-blog
inhoud Brikkon nijntje huis
brikkon-nijntje-set-duplo-review-recensie
brikkon-nijntje-huis-miffy-house-review-ervaringen

Het Brikkon nijntje huis met productnummer BK1903 is ook erg leuk! Binnen een paar seconden staat het huis en kun je de LEGO DUPLO of Biobuddi bouwblokjes gebruiken om het huis kleur te geven. Als je thuis meer blokjes hebt kun je het dak nog verder naar achter bouwen waardoor het er nog leuker uit zal zien. Door een LED theelichtje in het huisje te zetten, staat het huisje ook leuk op de vensterbank bij schemering.

In combinatie met het nijntje Brikkon vliegtuig kan een kind ook doen alsof het huisje de luchthaven is. De vriendjes van nijntje kunnen komen inchecken en mee op reis. Hoe leuk!

Over Brikkon

Brikkon maakt sinds 2014 houten doorbouwplaten waarmee kinderen worden uitgedaagd om hun bestaande LEGO en DUPLO te hergebruiken. Het hout is afkomstig uit verantwoord beheerde bossen, dus ook nog eens helemaal duurzaam. Met de houten doorbouwplaten van Brikkon bouwen kinderen de mooiste fantasiebomen, wonderdieren en sprookjeskastelen. Gewoon, met de bekende bouwstenen van o.a. LEGO en DUPLO. Brikkon daagt kinderen uit om hun creativiteit te gebruiken en geeft ze een goede tool in handen om er (weer) mee te starten. Brikkon is bedacht en gemaakt in Rotterdam, Nederland. De prijzen variëren van €7,95 tot €69,95.

Geef een reactie