brikkon-treehouse-review-boomhut-ervaring

Brikkon boomhut bouwen met LEGO (review)

Boomhutten bouwen is cool! Maar als het buiten regent dan bouw je ze gewoon lekker binnen met je eigen LEGO blokjes en de houten Brikkon Treehouse bouwset. Net zó leuk!

Ik hoef het woordje ‘boomhut’ maar in huis te roepen en onze kinderen worden meteen enthousiast. Vorig jaar hebben we namelijk op camping de Buytenplaets in een boomhut geslapen. Dat was zo’n toffe belevenis! De kinderen hebben het er nog regelmatig over. Onze droom is om ooit een gave boomhut in onze eigen tuin te hebben staan; een echte houten speelboomhut waar de kinderen in kunnen spelen en picknicken! Maar jammer genoeg hebben we helemaal geen dikke bomen in onze achtertuin…

Het was daarom dubbeldikke pret toen we vorige maand de Brikkon Treehouse kregen. Aan LEGO steentjes geen gebrek dus de kids gingen meteen aan de slag.

Over Brikkon

Houten bouwplaten om te combineren met LEGO. Cool hè? Het idee is even simpel als inventief. Chris Koens, vader van twee dochters heeft het allemaal bedacht. Al weken hadden zijn dochters bij hem om een speelgoedmanege gezeurd, toen hij besloot er zelf een voor ze te maken. Al schetsend kreeg hij ineens een geniaal idee dat hij in samenwerking met Ramón Middelkoop verder ontwikkelde. Het was het begin van Brikkon. Er zijn nu talloze modellen op de markt, die garant staan voor uren bouw- en speelplezier: Van een toren, huis en brug die te combineren zijn tot stad, tot een vogel en ruimteschip. Alle Brikkon bouwpakketten passen door de brievenbus en zijn dus ook een ideaal cadeau om per post te versturen.

Brikkon is bedacht en gemaakt in Rotterdam, Nederland. De prijzen variëren van €7,95 tot €29,95. Je shopt de Brikkon Boomhut onder andere bij bol.com

Brikkon Treehouse

treehouse-brikkon-boomhut-review
De verpakking is zo compact dat het door de brievenbus past.
brikkon-boomhut-review-houten-speelgoed-bouwsteentjes
De tussenstukjes van de ladder moet je er zelf even uitdrukken.

De boomhut wordt als een plat bouwpakketje verpakt en zonder bouwsteentjes. Dit maakt het qua verzenden een stuk goedkoper en het is ook leuk om de boomhut zelf in elkaar te zetten. De boomhut is gemaakt van hout uit verantwoord beheerde bossen (herkenbaar aan het FSC logo op de achterkant van de verpakking) en is opgebouwd 22 x 18.5 x 23.5 cm groot. Duurzaam speelgoed en een leuke investering voor LEGO fans. Als extra accessoires zitten er een schommel en een ladder bij de boomhut.

Onze ervaring met de Brikkon boomhut

Toen mijn kinderen de verpakking zagen wilden ze meteen aan de slag. En geef ze eens ongelijk, op de verpakking staat een mooi plaatje (voorbeeld). We pakken de grote bak LEGO erbij en zetten eerst de boomhut in elkaar. Dat ging opzich prima maar bij de schommel hadden mijn kinderen een beetje hulp nodig. Knoopjes leggen hebben ze namelijk nog niet geleerd. De tussenstukjes van de ladder moesten we er zelf nog uitdrukken. Mijn zoon was een beetje bang voor splinters in zijn handen maar die angst was achteraf niet nodig. Ging allemaal prima. Het hout voelt stevig aan maar kan natuurlijk wel stuk breken als kinderen er woest mee omgaan.

Ze vinden het helemaal geweldig om een boomhut te bouwen. Stiekem geniet ik mee van hun fantasieverhaaltjes die ze erbij verzinnen. Omdat het hout niet gelakt is kun je het eventueel ook nog verven of kleuren met stiften. Zo wordt de boomhut nog persoonlijker. Als het aan mijn dochter ligt komen er nog een berg glitters aan te pas. Dan wordt het een unicorn regenboogboom haha!

Tot slot kan ik zeggen dat het leuk speelgoed is, het is duurzaam (mits je er normaal mee om gaat), geeft LEGO een nieuw leven en prikkelt de fantasie van kinderen.

brikkon-treehouse-duurzaam-houten-speelgoed-bricks

Is Brikkon compatibel met alle bouwsteentjes?

Alle gangbare bouwsteentjes en bouwblokjes die compatibel met LEGO zijn, passen op de Brikkon bouwsets. Voor de kleintjes zijn er ook speciale Brikkon sets die te combineren zijn met Duplo en andere reguliere blokken. Zo kunnen zij bijvoorbeeld leuke vliegtuigen of vogels bouwen. Lees ook eens onze Brikkon nijntje review.


Wij zijn voorlopig nog niet uitgespeeld met Brikkon. Vinden jullie dit speelgoedconcept ook zo gaaf?

*Deze blog bevat affiliatie linkjes. Voor meer info zie onze disclaimer.

Geef een reactie