rotterdam-met-kinderen-budet-uitjes-gratis

Budget uitjes Rotterdam; gratis en goedkope uitstapjes met kinderen

Zin in een citytrip met kinderen naar Rotterdam of opzoek naar budget uitjes in deze grote stad? Er zijn veel leuke bezienswaardigheden en uitjes in Rotterdam die je gratis kunt bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan Futureland op de Maasvlakte of het SS Rotterdam schip. Wij verzamelden gratis en goedkope (tot 10 euro p.p.) dagjes uit die leuk zijn voor gezinnen.

Rotterdam met kinderen

Rotterdam met kinderen? Het is misschien niet de eerste beste stad waar je aan denkt voor een citytrip met kids. Toch is er in deze drukke stad altijd wat te doen. Vooral in de zomer bruist het er van evenementen en festivals, en er zijn veel leuke bezienswaardigheden en uitjes. Een dagje Maritiem Museum of dierentuin Blijdorp (echt een aanrader, maar vrij prijzig) is best leuk, maar in dit blog deel ik echt de budget uitjes in Rotterdam. En die zijn er genoeg!

Gratis uitjes in Rotterdam

Laten we beginnen met de gratis uitjes in Rotterdam met kinderen. Toen wij in Brielle (paar minuten rijden van Rotterdam) op de camping zaten gingen wij een keer naar Futureland. Dat is zeker een leuk gratis uitje voor schoolgaande kinderen en niet iets voor peuters.

Futureland Maasvlakte

Futureland staat op een nieuw stukje Nederland, namelijk op de Maasvlakte. Dit is een informatief en educatief centrum over de modernste wereldhaven en iedereen is welkom om hier een kijkje te nemen. Binnen en buiten is er van alles te zien en te beleven over de haven en de entree is gratis. Tegen betaling kun je er ook een hapje eten, drinken of een tour maken met een bus of boot door de nieuwe haven. Meer info.

Adres: Europaweg 902 3199 LC Maasvlakte, Rotterdam Havennummer 8360

SS Rotterdam

Budget uitje Rotterdam met Kinderen
Fotocredits: Iris van den Broek

De SS Rotterdam is een voormalig cruiseschip van de Holland-Amerika-lijn. Het schip vaarde sinds 1959 over vele wereldzeeën. Nu wordt het schip gebruikt als hotel om te overnachten, voor evenementen en voor de toerisme. Wat een indrukwekkend schip om te zien, voor volwassenen maar ook voor kinderen erg leuk!

De SS Rotterdam is vrij toegankelijk. Je kunt zonder entreebewijs naar de restaurants, de bar en het terras (waar je in de zomer ook kunt pootje baden in een bad gevuld met 40 cm water, dus vergeet de zwembroekjes en handdoekjes niet). Eenmaal aan boord kun je een rondleiding boeken om meer van het schip te zien. Er is ook een kinderrondleiding, deze heet de Uitwaaien & Zwaaien Rondleiding. Je kind ontvangt dan het Kleine Kapiteinspaspoort vol met vragen en leuke opdrachten. Ook kan je een korte film bekijken in het Experience Center! De rondleiding kost €8,- (prijsinfo 2019) en is te boeken bij de hotelreceptie. Meer info.

Adres: 3e Katendrechtsehoofd 25 3072 AM Rotterdam

Rob’s Dierenshop

Is je kindje gek op dieren? Dan mag een (gratis) bezoekje aan Rob’s Dierenshop in Rotterdam niet ontbreken. Rob’s Dierenshop is namelijk niet zomaar een dierenwinkel. Voor kinderen is het echt een leuke belevenis. In de winkel hebben ze een dierengrot met onder andere een baby caviagrot, baby vogelgrot en eigen kweek, 20 jaar oude reuzen landschildpadden, 22 jaar oude liefdeskoppel prachtige Alexanderparkieten, mega grote knuffel Franse hangoorkonijnen, een spooky grote wildlife papegaaiengrot. Kortom, genoeg te zien en vergeet je fototoestel niet. Misschien durf je wel met een van de dieren op de foto? Meer info.

Adres: Slinge 550, 3086 EW Rotterdam

Vliegtuigen spotten op Rotterdam The Hague Airport

Het vliegveld Rotterdam The Hague Airport is gratis te bezoeken. In het restaurant moet je natuurlijk wel voor een hapje of drankje betalen. Neem je verrekijker en fototoestel mee om samen met je kindje vliegtuigen te spotten.

Adres: Rotterdam Airportplein 60, 3045 AP Rotterdam

Bezoek een park

Bezoek met je kind(eren) eens een van de volgende parken in Rotterdam;

  • Vroesenpark
  • Euromast Park
  • Kralingse Plas- en Bos
  • Zuiderpark
  • Bergse Bos

Neem een picknickmandje en -kleed mee. Loopfietsjes,.. have fun! Kost niets en je hebt een hoop plezier.

Budget uitjes in Rotterdam

Voor een klein budget kun je ook een van de onderstaande bezienswaardigheden of attracties in Rotterdam bezoeken. Ze zijn erg leuk voor kinderen en kosten maximaal 10 euro per persoon.

Tram museum

Alle historische Rotterdamse trams staan samen onder één dak in het Tram museum. Van maart tot en met oktober is het museum elke eerste zaterdag van de maand geopend en rijdt er ook een pendeltram. Meer info.

Adres: Kootsekade 19 3051 PC Rotterdam

Natuurspeeltuin de Speeldernis

speelpolder-wijland-schiedam
Voorbeeld van een natuurspeeltuin

Vies worden mag bij natuurspeeltuin de Speeldernis in Rotterdam Noord. Neem daarom een setje extra kleding en een handdoek mee. Het is een hele leuke buitenspeeltuin met een avontuurlijk terrein waar kinderen uit de buurt en daarbuiten komen spelen in en met de natuur. Er zijn bomen, bosjes, takken, riet, water en zand om zelf mee te bouwen, slepen en stroompjes te verleggen. Ook is er een hele gezellige kampvuurplaats en er worden regelmatig kinderactiviteiten georganiseerd. De entreeprijs is gratis voor kinderen tot 2 jaar, als je in het bezit bent van een Rotterdampas en voor leden. Kinderen betalen 1 euro en volwassenen 2 euro. Meer info.

Adres: Roel Langerakweg 25b, 3041 JK Rotterdam

Villa Zebra voor kleine kunstenaars

Villa Zebra is een uniek kindermuseum voor hedendaagse beeldende kunst. Ze maken (interactieve) tentoonstellingen voor kinderen van 2 t/m 12 jaar. In de tentoonstellingen doen kinderen met hun ouders aan de hand van uitdagende vragen en opdrachten verrassende ontdekkingen. En daarna kunnen ze zelf aan de slag met verschillende workshops of kunnen ze iets knutselen. De entree is voor kinderen vanaf 3 jaar 8 euro en voor volwassenen kost het ook 8 euro. Meer info.

Adres: Stieltjesstraat 21 3071 JV Rotterdam

Heb jij al zin gekregen om iets leuks te doen in Rotterdam? Welk uitje lijkt jou het leukst met kinderen?

*De uitgelichte stockfoto met de skyline van Rotterdam is van Travelpix / Shutterstock

Geef een reactie