budget-zomerfeest-party-organiseren-tips-ideeen-feestje-in-zomer

Een budget zomerfeest organiseren doe je zo!

De zomer is een uitstekende tijd om vrienden en familie samen te brengen voor een feestje. Maar het organiseren van een feest kan duur zijn. Gelukkig zijn er manieren om een budget zomerfeest te organiseren zonder dat het ten koste gaat van de sfeer. In dit artikel geven we je enkele tips om een budgetvriendelijk zomerfeest te organiseren.

De juiste locatie

Een van de eerste dingen waar je aan moet denken bij het organiseren van een budget zomerfeest is de locatie. Het huren van een evenementenruimte kan duur zijn, dus overweeg een gratis of goedkoper alternatief. Denk aan een park, strand, openbaar plein of zelfs je eigen achtertuin. Het organiseren van het feest in je eigen tuin bespaart enorm veel geld op de huur van een locatie en geeft je ook meer controle over de sfeer. Wel kan het weer roet in het eten gooien, en met een kleine achtertuin is die optie er soms ook niet.

Een goedkope partytent

Een partytent kan een uitstekende optie zijn voor een zomerfeest, omdat het je gasten beschermt tegen de regen maar je toch een gevoel van buiten zijn hebt. Maar het kopen van zo’n tent kan duur zijn, zeker als je hem niet vaak zult gebruiken. Gelukkig zijn er goedkopere opties, zoals een goedkope partytent bij een budget winkel. Ook kun je bijvoorbeeld een tweedehands tent kopen of huren. Het belangrijkste is om ervoor te zorgen dat de tent groot genoeg is voor je gasten en dat het materiaal stevig genoeg is. 

Maak gebruik van natuurlijke decoratie

Decoraties kunnen duur zijn, maar je kunt gebruik maken van de natuurlijke omgeving als decoratie. Bloemen uit de tuin, planten en takken kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt om de locatie te versieren. Ook zal het je verbazen hoeveel ongebruikte spullen je in huis hebt die als decoratie gebruikt kunnen worden. Vergeet niet dat de zomerzonsondergang ook een prachtige achtergrond is voor je feest.

Stel een beperkt menu op

Eten en drinken neemt vaak het grootste deel van je budget in beslag. Een manier om kosten te besparen is door het menu beperkt te houden. In plaats van een uitgebreid buffet, kun je overwegen om een paar gerechten te maken die gemakkelijk in grote hoeveelheden kunnen worden bereid. Bijvoorbeeld: een pasta- of aardappelsalade, burgers of hotdogs van de grill, en wat fruit als dessert. Zo creëer je de illusie van een uitgebreid diner, maar scheelt het enorm in de kosten. Ook kun je dingen in de aanbieding kopen, wanneer je het feest lang van tevoren voorbereidt. 

Vraag vrienden en familie om hulp

Een budget zomerfeest organiseren betekent niet dat je alles alleen hoeft te doen. Vraag vrienden en familie om hulp met de planning en uitvoering van het feest. Vraag bijvoorbeeld of iemand kan helpen met het bereiden van eten, het opzetten van tafels en stoelen, het opzetten van zwembadjes voor een pool party, of het regelen van de muziek. Door de taken te verdelen, kun je dus op een goedkope manier toch een uitgebreid feest neerzetten. 

Met deze tips kan je een geslaagd budget zomerfeest organiseren. Het belangrijkste is om te onthouden dat het niet om de kosten gaat, maar om de herinneringen die je samen met je vrienden en familie maakt. Een goedkoop zomerfeestje kan dus hartstikke leuk zijn! 

Lees ook:

Geef een reactie