bureau in slaapkamer - werk en bed gescheiden houden

Houd werk en bed gescheiden in de slaapkamer

Je slaapkamer. De ruimte bij uitstek om te ontspannen. Waar je de dag voorgoed achter je laat om op te laden voor de volgende. Alleen, voor velen geldt tegenwoordig dat dit inmiddels ook de werkplek is. Bij gebrek aan een extra ruimte en geen rust aan de keukentafel waar je partner en kind(eren) ook veel verblijven is de slaapkamer vaak de meest rustige en logische plek om je terug te trekken om te werken. Maar hoe houd je dan die balans tussen ontspanning en werk als beide zich afspelen in dezelfde ruimte? Heel simpel: opruimen en juist indelen!

Opgeruimd staat netjes

Komt dit je bekend voor? Je loopt de slaapkamer in waar nog de was op bed ligt (kan straks wel opgevouwen worden), meerdere paren schoenen nog voor de kast (kunnen later erin gezet worden) en het bed dat er nog hetzelfde uitziet als toen je er die ochtend gehaast uitsprong (moet eerst drinken!). Wanneer je in deze kamer zowel moet ontspannen als werken is het heel belangrijk dat het er altijd opgeruimd is. Een grote kast met een goede indeling is dan een must. Denk dan ook bijvoorbeeld naast alleen een kledingkast ook aan een linnenkast en eentje voor kantoorartikelen. Op deze manier creëer je afzonderlijke plekken voor zowel je kleding alsook je beddengoed, lakens en tafelkleden maar ook je werk gerelateerde spullen. Als alles een eigen plek heeft leg je het ook sneller terug. En dat ruimt netjes op!

Bureau in je slaapkamer

Op de juiste manier indelen

Nu je de kamer in ieder geval mooi netjes weet te houden is het de moeite waard te kijken of je je werkplek iets kunt afscheiden. Uiteraard afhankelijk van het type ruimte maar mocht er wat plek zijn tussen je bed en bureau probeer die dan te benadrukken. Leg een kleed onder je bed of bureau waar door dit als het ware een apart deel wordt. Of geef de muur vanaf de breedte van je bureau omhoog een andere kleur. Misschien heb je ruimte voor een scherm ter afscheiding?

Dit zou ook bijvoorbeeld met een kledingrek en schoenenkast kunnen. Ga dus eens naar een woonwinkel met bovenstaande tips in gedachten en laat je inspireren en adviseren!

Hoewel misschien niet het meest ideaal is het heel begrijpelijk dat velen juist voor de slaapkamer kiezen als werkplek. Hier is nou eenmaal de minste afleiding, overdag in ieder geval, en als je een beetje je best doet is het hier ook het meest opgeruimd. Het belangrijkste is echter dat de plek waar je overdag aan het werk bent ’s avonds niet doorwerkt. Je slaapkamer moet per slot van rekening de plek bij uitstek zijn waar je loskomt van je werk!

Ook leuk om te lezen:

Dit zijn de essentials voor een comfortabele thuiswerkplek.

Geef een reactie