Boek Review | CoderDojo – Creëren met code: Bouw je eigen website

Kinderen krijgen steeds eerder interesse in multimedia, computers en telefoons. Zo ook onze 8 jarige zoon die kort geleden zijn eigen laptop heeft gekregen. De vier ninja’s in het boek, ook wel de Nanonauten genoemd zijn samen een band en willen graag een eigen website. Samen met mijn man en dit boek van CoderDojo bouwt mijn zoon een website met behulp van HTML, CSS en JavaScript. Cool hè?

Leren programmeren

Dit boek ‘Bouw je eigen website’ van CoderDojo is geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 9 die willen leren programmeren. Eerst leer je de Nanonauten kennen. Zij geven je ook tips en tricks over hoe je een website bouwt met HTML, CSS en JavaScript. Samen kun je een website voor de Nanonauten bouwen of je maakt een website over jouw eigen hobby of favoriete games. Je begint met een paar basislessen programmeren. Daarna komen al snel de leukere dingen, foto’s toevoegen, video’s en Google maps embedden. Een leuke uitdaging voor nieuwsgierige en leergierige kinderen!

stylesheet - coderdojo - volgmama
Een stylesheet maken

Over CoderDojo

CoderDojo is een wereldwijde open source beweging, opgezet door vrijwilligers die jonge mensen, tussen de 7 en 17 jaar, toegang geven tot gratis, non-profit development clubs waar ze leren programmeren: websites bouwen, apps ontwikkelen, games ontwerpen en nog veel meer. Naast het educatie aspect, delen de kinderen hun werk met elkaar en maken ze vrienden voor het leven.

coderdojo2
Bezig met programmeren en veel lezen

Review

Toen mijn zoon het boek zag en een laptop kreeg was hij meteen enthousiast. Hij riep al een tijdje dat hij graag computergames wil testen en vloggen of bloggen. “Mama heeft een website, papa is ICT manager, en ik ga filmpjes maken over games!”. Hoe leuk is het dan ook om zelf je eigen website te bouwen?

Het is boek is leuk geschreven en echt op kinderen gericht met de Nanonauten in de hoofdrol. Het boek is goed te begrijpen en alles staat goed uitgelegd. Wel heeft je kind even geduld nodig voordat zijn of haar website klaar is. Het boek telt 96 pagina’s en als het boek uit is dan heb je de website klaar.

coderdojo - boek - volgmama
Zo ziet het er uit in coden
coderdojo3
En zo ziet een pagina eruit die mijn zoon al heeft gemaakt

Wij zijn bijna op de helft van het boek en dus al aardig op weg. Het boek bestaat uit meerdere hoofdstukken waardoor we het ook echt stap voor stap doen en elk hoofdstuk op een andere dag. Er staat veel informatie in en anders word het voor mijn zoon teveel. Als de website klaar is gaan we deze ook online zetten. Dat is spannend! Nu nog even sparen voor een goede vlogcamera zodat hij straks zijn zelfgemaakte filmpjes ook online kan zetten op zijn eigen website. Natuurlijk bekijken wij de filmpjes als eerst 😉

CoderDojo: Creëren met code – Bouw je eigen website
Uitgegeven door Meis & Maas
Auteur: Clyde Hatter en Bill Liao

Het boek is te koop in de boekhandels en in webshops voor €12,95

Is dit boek ook iets voor jullie kinderen? Heb jij al eens van CoderDojo gehoord of gelezen?

 *Dit blog bevat een opgestuurd product. Voor meer info zie de disclaimer.

6 thoughts on “Boek Review | CoderDojo – Creëren met code: Bouw je eigen website

  1. Ik ben begeleidster bij kindjes die wileln leren programmeren. We leren weer programmeren met Scratch, Lego Mindstorms, MakeyMakey, HTML, Javascript,.. Coderdojo is inderdaad ook bekend bij ons 🙂

Geef een reactie