Blog Coleman Meadowood BlackOut tent review - Eigen ervaringen

De Coleman Meadowood 6L BlackOut tent als gezinstent (review)

Kamperen met kinderen? Daar kunnen wij net als veel andere gezinnen geen genoeg van krijgen. Het buitenleven én op campings overnachten bevalt ons supergoed, de kinderen vermaken zich prima en maken altijd snel vriendjes. Geen stress maar standje lekker relax! Daar hoort natuurlijk wel een kwalitatieve gezinstent bij die je makkelijk kunt opzetten.

Afgelopen weekend waren wij dan ook maar wat blij dat we eindelijk onze nieuwe tent konden inwijden; de prachtige nieuwe Coleman Meadowood 6L met BlackOut slaapcabines. Dat deden we op kindvriendelijke 5-sterren camping ‘De Papillon’ in Denekamp, dichtbij de Duitse grens. Wellicht komt daar later nog eens een aparte blog over op Volgmama of Evenwegmetkinderen maar nu gaan we het over de tent hebben.

Kamperen met kinderen

Kinderen zijn niet voor niets dol op kamperen: met de familie op avontuur en samen genieten van het buitenleven, met de zon op je bol of slapend onder een fonkelende sterrenhemel. Zeg nou zelf; veel mooier wordt het leven toch niet als je jong bent? En met de praktische en comfortabele Meadowood gezinstenten, wordt kamperen met kinderen zo mogelijk nóg leuker.

Wij waren ons al even aan het oriënteren op een nieuwe, wat grotere gezinstent, tot ik een persbericht met informatie ontving over de nieuwste gezinstenten van Coleman; de Castle Pines en Meadowood tentenserie. Daarbij kreeg ik de mogelijkheid om één van hun prachtige familietenten zelf te ervaren. Ons gezin bestaat uit 5 personen en samen hebben wij de Meadowood 6L tent mogen testen. Dit is een tent voor maximaal zes personen. Als je normale formaten luchtbedden hebt, passen er zes naast elkaar in de slaapcabines.

Meadowood gezinstenten van Coleman

De Meadowood tenten van Coleman zijn er in drie uitvoeringen; de 4 (oppervlak van 14.1 m2), 4L (oppervlak van 18.8 m2) en 6L (oppervlak van 25.6 m2) bieden ruimte aan families van allerlei groottes. De aanpasbare slaapcabines, waarvan de tussenwand weg te ritsen is, maken de Meadowood een flexibel alternatief voor de standaard gezinstent. Bovendien zijn de Meadowood tenten voorzien van BlackOut bedrooms.

De grote ramen in het leefgedeelte zijn te verduisteren met een gordijn dat is voorzien van een rits. De ruime voortent op de 4L en 6L modellen is ideaal om beschut te kunnen zitten of uitrusting droog te houden. Ook de buitentent met een waterkolom van 4.000 mm en het volledig geïntegreerde grondzeil met opstaande randen, zorgen gezamenlijk voor voldoende bescherming bij regen, zodat het hele gezin de trip droog door komt.

Meadowood Coleman tent ervaringen
Wakker worden met zo’n uitzicht! Geweldig toch?

Onze ervaring; is de Coleman Meadowood 6L geschikt als gezinstent?

Veiligheid staat voorop bij Coleman en dat kunnen wij erg waarderen. De tent is behandeld met Coleman’s UVGuard™, wat een zonbescherming van SPF 50 tegen uv-straling biedt. Het materiaal werkt daarnaast brandvertragend in geval van nood. Dit alles maakt de Coleman Meadowood geschikt als familietent. Ook de leefruimte en BlackOut bedrooms vinden wij een groot voordeel van deze tenten.

De familietent uitpakken en opzetten

De tent en alles wat erbij hoort zit verpakt in één grote zak met twee handvaten. Alles bij elkaar weegt ruim 25 kilo en is in je eentje behoorlijk zwaar om te dragen. Met twee man gaat het prima en anders kun je altijd gebruik maken van de handige Coleman Camping Wagon om deze tent en al je andere campingspullen te vervoeren. Als je de zak opent zit er een grote flap aan vast waarop afbeeldingsgewijs stap voor stap staat beschreven hoe je de tent moet opzetten.

Terwijl wij met zijn tweeën de tent opbouwden (lijkt mij in je eentje niet mogelijk of zeer moeilijk), verkenden de kinderen camping De Papillon en waren ze vooral op de airtrampoline en in de speeltuin te vinden. Zo konden wij in alle rust alles klaar maken voor een fijne vakantie.

Met de betrouwbare tentstokken van glasvezel is de tent eenvoudig op te zetten en af te bouwen. Zo komt het hele gezin gegarandeerd weer uitgerust thuis van vakantie. Wij hebben er een klein uurtje over gedaan om de tent op te zetten. Hierbij moesten wij een paar keer op de handleiding kijken maar als je een keer weet hoe het werkt, dan staat hij de volgende keer nog sneller!

Coleman Meadowood tent review ervaring blog
De Coleman Meadowood tent met draagzak; best een groot pakket!
Coleman Meadowood tent 6L review opzetten blog - onze ervaring
De bogen nog even rechtzetten met zijn tweeën. Een aan de ene kant en de ander aan de andere kant.

Fijn bijkomen; veel leefruimte in de grote voortent

In de voortent/leefruimte kunnen mijn man en ik rechtop staan. Dat is voor ons heel fijn. Zo hoef je niet telkens te bukken als je de tent binnenkomt en daarbij kun je je makkelijk omkleden. Ook is er genoeg ruimte voor andere spullen. Het woongedeelte is maar liefst 410 cm breed en 270 cm diep. Er is genoeg plek om de campingmeubels binnen te zetten bij slecht weer en met de raampjes kun je genoeg licht creëren.

Coleman Meadowood tent review ervaring
Grote ramen in de leefruimte

Voordelen van BlackOut slaapcabines

De Meadowood serie behoort tot Coleman’s BlackOut Bedroom®-assortiment. Het speciaal ontworpen tentdoek van de (twee in 4 en 4L, drie in 6L) slaapcabines blokkeert tot 99% van het daglicht in de slaapcabines. Niet alleen ideaal voor wie niet door de opkomende zon gewekt wil worden, maar ook uitermate praktisch voor jonge kinderen, die nog een middagdutje doen. Het speciale materiaal zorgt er daarnaast voor dat het in de slaapcabines overdag 5°C koeler blijft. Een ventilatieopening in de stijl van een luifel, achterin de tent, biedt de mogelijkheid tot het verder controleren van de temperatuur en voorkomt condensatie.

Coleman tent Meadowood 6L met blackout rooms review en ervaring
Het is goed donker in de BlackOut slaapcabines van de Coleman Meadowood gezinstent
Meadowood tent review ervaring
Met handige opbergvakjes voor iedereen

Optioneel; mogelijkheid voor verlenging met de Porch Closure

Na het opzetten van de tent ontdekten wij een ritssysteem aan de luifel. Dit ritssysteem kun je gebruiken voor de Porch Closure van Coleman (nieuw in de collectie van 2021): een voorwand die o.a. op de Meadowood tentenreeks aansluit. Deze zit niet standaard bij de tent geleverd en is optioneel bij te bestellen. Door de tent af te sluiten met de Porch Closure kun je de luifel van je BlackOut tent omtoveren tot een extra voorcabine. De voorwand is gemakkelijk te bevestigen en is voorzien van een deur en ramen.

Opruimen en inpakken van de tent

In tegenstelling tot het opzetten van de tent was het opruimen en inpakken bizar snel (in 20 minuten) gebeurd. De tent bleef van binnen ook redelijk schoon. Hierbij hadden wij het geluk dat we niet op een zandondergrond stonden, er een plastic onderzeil onder hadden liggen (scheelt tijd om de onderkant schoon te maken), en dat de kinderen buiten de tent hun schoenen uittrokken voordat ze de tent binnentraden. Even met een handbezempje door de tent was daarom voldoende. Wij hadden geen last van beestjes in de tent dus dat scheelt ook!

De haringen en tentstokken waren makkelijk te verwijderen. Zorg voordat je gaat opvouwen dat al het tentdoek binnen het tentoppervlak ligt. Wij lopen de tent altijd nog heel even na of er geen vogelpoep of dergelijk op ligt. Mocht dat wel zo zijn, dan kun je dat het best met alleen een beetje water reinigen en op laten drogen voor het inpakken. Als je hier gewone schoonmaakmiddelen voor gebruikt kan het zijn dat de tent straks niet meer waterdicht is en dat is erg zonde. Het opvouwen was zo gepiept en de tas is ruim genoeg om de tent weer in te krijgen. Bij sommige tenten is dat wel een lastig klusje maar dat was hier niet het geval.

Coleman familietent meadowood review
meadowood coleman 6persoons tent
De Coleman tenten herkennen wij altijd aan het lampje (logo)
coleman meadowood tent getest - onze ervaringen op de blog
Echt fijn zo’n ruime tent en wat hebben we een mooi plekje aan de visvijver!

Tot slot

De Coleman Meadowood 6L is zeker geschikt als gezinstent en voor ons met vijf personen groot genoeg. Vooral de grote leefruimte en BlackOut bedrooms (geloof mij als je dit een keer hebt ervaren, wil je niet anders) vinden wij geweldig! Helaas lagen onze matrassen en bedden wel erg strak tegen elkaar aan, het enigste wat ik jammer vond. Ik zou het fijn vinden om iets been ruimte tussen de matrassen te hebben. Mijn dochter slaapt op een speciaal Intex kinderluchtmatras met opstaande randen omdat ze erg beweeglijk is in haar slaap en dat neemt direct al een hele slaapcabine in. Als ze op een normaal luchtmatras kan slapen (of als een van de jongens in een bijzettentje wil slapen) zou er wel plek zijn voor ruimte tussen de matrassen.

De tent is makkelijker dan ik dacht op te zetten en met stokken plaatsen zweet je een stuk minder dan als je een opblaastent met een voetpomp moet opzetten. De luifel had volgens mijn man iets langer mogen zijn maar ik vind het prima zo! Wij gaan deze zomer hopelijk nog veel avonturen beleven met deze tent. Volg Volgmama.nl op Instagram om op de hoogte te blijven van onze (vakantie)avonturen en uitjes.

Bekijk de website van Coleman voor meer informatie over de nieuwe Meadowood & Pine Castle gezinstenten.

Bekijk ook eens deze kampeerblogs:

Hebben jullie al zin gekregen om te kamperen met kinderen? En wat vinden jullie van deze tent?

Geef een reactie