kamperen-met-kinderen-waarom-redenen

5 redenen waarom je echt een keer zou moeten kamperen met kinderen

Onze kampeervakantie in de Franse Loirestreek zit er helaas al weer op… maar we kijken al weer uit naar ons volgende kampeeravontuur op camping recreatiepark De Achterste Hoef, in Noord-Brabant. Kamperen met het gezin vinden wij namelijk hartstikke leuk! Of dat nou in een luxe stacaravan of basic-tent is maakt niet uit. In dit blog deel ik 5 redenen waarom je echt een keer zou moeten kamperen met kinderen. Het is het proberen in ieder geval waard. 🙂

Kamperen met kinderen

Sinds een paar jaar geleden hebben wij het kamperen ontdekt. Daarvoor gingen we vaak alleen maar naar hotels in landen zoals Spanje en Portugal of naar bungalowparken in Nederland en Duitsland. Ook niets mis mee… maar in de zomervakanties reizen de prijzen van vliegvakanties en bungalowparken de pan uit. Zeker voor een gezin van 5. Kamperen met kinderen is dan een goed alternatief. Zo sliepen we al eens eerder in een safaritent op een camping in Istrië en in een hele gave boomhut op een camping met bijzondere accommodaties in Lelystad. Beide erg leuke ervaringen en totaal verschillende campings.

review-boomhutovernachtingen-ervaring

1. Een kampeervakantie hoeft niet perse duur te zijn

Voor een bijzondere accommodatie, glamping of een stacaravan op een camping betaal je iets meer dan dat je met een eigen tent komt. Dat is logisch want het kost de camping een investering, inventaris, onderhoud én schoonmaakkosten. Maar wist je al dat je met bijvoorbeeld een ACSI kaart al kunt kamperen voor 20 euro per nacht voor 2 personen? Ik ben nog steeds flabbergasted dat het gewoon in Nederland kan. Je moet dan wel je eigen tent, caravan en kampeerspullen meenemen, maar dit is toch geweldig? Als je dat vergelijkt met een hotelovernachting waar je anders 150 euro per nacht voor zou betalen dan is dat toch WOW?

2. Het versterkt je familieband

Met het gezin kamperen versterkt de familieband. Even uit de dagelijkse sleur en heerlijk samen dingen ondernemen. Doe samen boodschappen, ga zwemmen, iets lekkers koken op de skottelbraai, marshmallows roosteren… Je bent veel meer samen dan thuis en dat is echt qualitytime voor iedereen. Een camping maakt dat mogelijk!

review-siblu-domaine-de-dugny-kindvriendelijke-camping-loire-vallei-centre-frankrijk

3. Genieten van de natuur

Wanneer heb jij voor het laatst in het gras gelegen om naar wolkenfiguren te kijken? Of naar vallende sterren? De natuur heeft zoveel moois te bieden en het is ontzettend leuk om dit op een camping te herontdekken. Heerlijk met je blote voeten door het gras en heerlijk wandelen.

4. Kamperen is leerzaam voor kinderen

Kamperen leerzaam voor kinderen, wie had dat gedacht? Je leert kinderen om te overleven met de spullen die je op dat moment hebt. Geloof mij, je wordt vanzelf wel creatief. Zo hadden wij bijvoorbeeld tijdens onze boomhutovernachting geen aanmaakblokjes voor de vuurkorf. De winkels waren dicht, en de receptie gesloten… Nu hadden we natuurlijk wat aanmaakblokjes van andere gasten kunnen vragen maar we gingen zelf met de kinderen opzoek naar droge takjes die in de bosjes of op de grond lagen. En ja hoor, we hebben het vuurtje aangekregen! De jongens weten nu ook hoe ze een vuurtje moeten maken, al mogen ze dat vooralsnog alleen onder toezicht van papa of mama. 😉

buytenplaets-suydersee-camping-leleystad

5. Kinderen maken nieuwe vriendjes op de camping

Heel cliché maar waar… kinderen maken nieuwe vriendjes en vriendinnetjes op een camping. Elke keer als we naar een camping gaan dan maken onze kinderen vakantievriendjes. Ook tijdens onze vakantie in Frankrijk, waar op dat moment nog geen Nederlandse of Duitse gezinnen verbleven. Al spreekt een kindje een andere taal dan dat zij spreken maakt het hun nog niet uit. Ze ontmoeten elkaar bij het springkussen, in de speeltuin, het zwembad of bij de kinderanimatie. Op de een of andere manier zoeken ze elkaar wel op. Bijzonder. Wat dan wel weer jammer is is dat ze voor vertrek weer afscheid moeten nemen van hun vakantievriendjes.

Hebben jullie al zin gekregen om met kinderen te kamperen?

Kamperen met kind

*De uitgelichte stockfoto met vader en kind in tent is van Shutterstock / Wavebreakmedia

2 thoughts on “5 redenen waarom je echt een keer zou moeten kamperen met kinderen

  1. Ik ging als klein kind altijd kamperen met mijn ouders en ik ga dat nu ook doen met mijn dochter. Ze is nog te klein om het te snappen maar gewoon het buiten zijn vind ik al heerlijk! Wel alleen als het mooi weer is trouwens, daarom kampeer ik altijd in het buitenland 😀

  2. Ik geloof ook dat het erg goed is voor kinderen om te gaan kamperen. Daarnaast heb ik het zelf ook altijd leuk gevonden. Je bent veel buiten en leert nieuwe kinderen kennen.

Geef een reactie