Corona virus verjaardag vieren - jarig zijn - feest verplaatsen - tips om je toch nog een beetje jarig te voelen

Corona virus; tips verjaardag vieren in quarantaine

Volwassenen en kinderen die de komende periode jarig zijn, zullen vanwege het corona virus hun verjaardag anders beleven dan dat ze gewend zijn. Je zou het verjaardagsfeest of kinderfeestje een paar weken of maanden richting de zomer kunnen verschuiven maar ‘de dag’ zelf laat je niet onopgemerkt voorbij gaan, toch? Daarom hebben wij een paar tips en ideeën verzameld om de jarige (ondanks de omstandigheden) in quarantaine of lockdown toestand toch nog een beetje jarig te laten voelen…

Verjaardag of kinderfeestje uitstellen vanwege corona virus?

Volgende week ben ik jarig. Joepie! Maar Covid-19 komt even roet in het eten gooien. Verschillende artsen, virologen en andere deskundigen verzoeken de bevolking om thuis te blijven en sociaal contact zoveel mogelijk te vermijden. Een verjaardag zonder bezoek klinkt wel wat eenzaam… maar de maatregelen zijn er niet voor niets!

Bijna elke dag komen er wel weer regeltjes en voorzorgsmaatregelen bij om het virusverloop te verlangzamen, zodat er voldoende capaciteit op de IC blijft om de hele zieke mensen op te vangen. Dat betekent dat het geplande feest, met een huiskamer vol bezoek, helaas niet door kan gaan.

Als alternatief zou je het feest naar de zomer kunnen plaatsen zodra de toestand weer een beetje in orde is. Maak je er meteen een leuk tuinfeestje van met slingers, barbecue buffet en een poolparty!

Wat te doen met verjaardag zonder bezoek / in quarantaine?

Het zijn rare en onzekere tijden waar we nu in zitten en we moeten proberen er maar het beste van te maken. Dat betekent natuurlijk niet dat je een kinderverjaardag of een verjaardag van een volwassene vanwege het corona virus onopgemerkt voorbij hoeft laten te gaan.

Cadeautjes online bestellen

Bestel cadeautjes online en laat ze direct afleveren bij de jarige. Via Bol.com en andere winkels kun je naast het factuuradres vaak een ander afleveradres invullen. De persoon of het kindje dat binnenkort jarig is kan linkjes of wensen verzamelen en een verlanglijstje maken in een Google docs formulier of online op bijvoorbeeld Listi.

Organiseer een videogroepsgesprek

Een belletje op je verjaardag is leuk maar wist je al dat je met programma’s als Skype ook heuse videogroepsgesprekken kunt organiseren? Organiseer dit even van te voren met familie of vrienden en spreek een gezamenlijk tijdstip af. Als iedereen er een glas drinken neemt kun je toch een beetje proosten.

Vraag familie of vrienden om kaarten te sturen

Een kaartje sturen klinkt misschien wat ouderwets maar werkt eigenlijk als een soort opkikker. Van kaartjes worden mensen nou eenmaal vrolijk. Vraag daarom aan familie of vrienden een kaartje te sturen naar de jarige. Dit kan heel gemakkelijk op sites zoals Greetz. Je betaald online en komt zo ook niet direct in contact met andere mensen.

Bericht via Whatsapp inspreken

Wat wij eigenlijk al jaren doen, is een een spraakbericht via Whatsapp inspreken en versturen als er iemand jarig is. Kost niets! We zingen dan een verjaardagsliedje en plaatsen er soms ook een leuk GIF-je bij.

Taart laten bezorgen

Bij een verjaardag hoort natuurlijk ook taart. Zijn de taarten bij de bakker of supermarkt door het hamstergedrag van anderen uitverkocht? Of ga je liever niet op pad? Dan kun je altijd nog online een taart bestellen en laten bezorgen. Taart en gebak kun je bestellen via Greetz of Gefelicitaart.

Een feestelijk ontbijtje

Zit je met het gezin in quarantaine? Dan is het gezellig om samen een verjaardagsontbijtje klaar te maken. Met confetti en serpentine kun je de tafel versieren of breng de jarige een zelfgemaakt ontbijt op bed. Dat is nog eens leuk wakker worden!

One thought on “Corona virus; tips verjaardag vieren in quarantaine

Geef een reactie