papa overlevingspakket, daddy survival kit, diy kraamcadeau,

Daddy Survival Kit: kraammand voor de vader!

Ken jij deze nieuwe upcoming trend al? Moeders worden na de geboorte vaak verwend met een luiertaart, kraammand of 10 dagen pakket. In Amerika krijgen de verse vaders steeds vaker een Daddy Survival Kit, ook wel een papa overlevingspakket genoemd. Vrienden van ons kregen hun eerste baby en daarom leek het mij leuk om er ook een te maken.

Kraammand vullen voor de vader

Bij ons is dit begonnen als een grapje. Een stel uit onze vriendengroep verwachte hun eerste kindje en daarom maakte ik even een apart appgroepje over onze ideeën voor het cadeau. In eerste instantie wilde ik een luiertaart maken met cadeautjes voor de moeder en baby. Onze vrienden houden wel van een geintje en zo hebben we bedacht een grappig pakket voor de vader te maken. En het eerste idee (niet van mij) was wasknijpers voor de stinkluiers en oordopjes voor de slapeloze nachten. Zo zijn we verder gaan denken en kwam ik na wat research tegen dat ze in Amerika vaker van deze ‘Daddy Survivalkits’ maken.

Een cadeau voor de (aanstaande) vader

Meestal zijn het de moeders of grotere broers en zussen die de kraamcadeaus mogen uitpakken. Om de verse papa in het zonnetje te zetten is dit natuurlijk een leuk cadeau. Je kunt het ook geven als de vader bij een babyshower aanwezig is of elders aan het eind van de zwangerschap.

daddy survival kit, papa overlevingspakket, kraamcadeau

Wat zit er onder andere in het Daddy Survival Pakket?

 • Wasknijper om je neus te beschermen tegen stinkluiers.
 • Oordopjes zodat je geen gehoorbeschadiging oploopt van het geschreeuw van de baby.
 • Een romper met gebruiksaanwijzing.
 • Blikje Redbull, want een beetje energie kun je als papa zijnde best gebruiken de komende tijd.
 • Een zak ballonnen omdat er vanaf nu nog heel veel feestjes gaan komen.
 • Zoetzure snoepjes omdat kinderen beide karakters hebben.
 • Een gelukscentje.
 • Twee extra paar ogen.
 • Tissues voor de kraamtranen, soms hebben vaders ze ook.
 • Wegwerphandschoenen, voor de vieze klusjes.
 • Een gum om je eraan te herinneren dat elke ouder soms fouten maakt.
 • Een rammelaar om jezelf of de baby mee te entertainen.
 • Het mandje kan na afloop gebruikt worden voor luiers of dergelijke..

daddy-survival-kit-diy-kraamcadeau-vaders

Na het maken van de foto’s hebben we er nog een paar snoepogen in gedaan omdat je als ouders altijd een paar extra ogen nodig hebt en een gelukscentje! Je kunt er eventueel nog een Prenatal cadeaubon bij doen zodat de ouders zelf nog iets bruikbaars kunnen uitzoeken voor hun kindje.

Wat vinden jullie van een Daddy Survival Pakket? Kunnen jullie dit soort humor waarderen?

Bewaren

BabyBaby

15 thoughts on “Daddy Survival Kit: kraammand voor de vader!

 1. Hahaha, dat is wel leuk bedacht!! Ik kan me voorstellen dat mannen ook wel een cadeautje willen! (ook al doen ze nog geen onderste van het werk dat wij vrouwen doen, maar dat is een ander onderwerp hahaha)

 2. Wat een super leuk idee 🙂 Ik heb het gevoel dat bij een geboorte sowieso vaak de vader niet zoveel aandacht krijgt en er vooral cadeautjes zijn voor de vrouw en het kind terwijl het voor de man natuurlijk ook een enorme spannende en belangrijke tijd is.

Geef een reactie