Ervaring vakantiepark De Leistert Roggel in Limburg

De Leistert; een leuke en relaxte gezinsvakantie in Limburg!

De Leistert is een vijf sterren recreatiepark in het midden van Limburg, en bestaat uit een groot campinggedeelte en een buitenhof met luxe vakantiewoningen. Daardoor is er voor iedereen wel een geschikte vakantieplek te vinden en er is van alles te doen voor jong en oud. Afgelopen weekend namen wij hier een kijkje omdat we in de buurt waren en al veel goeds over dit park hadden gehoord. Ook waren we nog zoekende naar campings Limburg voor in de zomervakantie, dus zodoende vroeg ik bij de receptie of wij even op De Leistert mochten kijken voordat we definitief een kampeerplek gaan boeken. En dat mocht! Ik kreeg een plattegrond mee en samen met mijn kinderen ging ik op ontdekking. Zouden wij hier onze gezinsvakantie willen vieren? In dit blog vertel ik over onze ervaring en deel ik een sfeerimpressie over De Leistert.

Camping De Leistert

Op camping De Leistert kun je kiezen uit verschillende kampeerplekken. Zo hebben ze standaard kampeerplaatsen voor je tent of caravan, maar ook ruimere kampeerplekken en plaatsen met privé sanitair. Nu was het in januari natuurlijk erg rustig op het campinggedeelte, maar ik kan mij voorstellen dat het in de voorjaars- en zomervakantie gezellig druk is. De camping heeft een mooie grote speeltuin op één van de velden en is op loopafstand van alle velden te bereiken. Her en der staan ook speelelementen op de velden.

Als je geen kampeermiddelen tot je beschikking hebt, is het ook mogelijk om een accommodatie te huren. Zo zagen wij onder andere enkele lodges, safaritenten en leuke cabins.

Camping De Leistert Glamping Safaritenten

Buitenhof met luxe vakantiewoningen

De Buitenhof is het andere gedeelte van vakantiepark De Leistert en behoort toch wel tot de leukste vakantieparken Limburg. Hier staan veel ruime bungalows. Nou ja, beter gezegd ‘luxe vakantiewoningen’. Allemaal vrij nieuw, vrijstaand en met grote tuin. Een aantal hiervan liggen zelfs dicht aan de rand van het bos. Opvallend veel privacy heb je hier dus. Ideaal voor grote gezinnen, families en vrienden, en je hebt keuze uit 4 tot 18 persoons bungalows. Tijdens onze wandeling over De Buitenhof kwamen we veel leuke speeltuinen tegen. De één nog groter dan de ander. Allemaal even leuk!

Review Buitenhof De Leistert

Wat te doen op recreatiepark De Leistert?

De Leistert heeft een groot aanbod aan faciliteiten. Je hoeft je hier dus echt niet te vervelen. Hieronder benoemen we er een aantal.

Zwembad

Zo hebben zij een mooi subtropisch zwemparadijs met onder andere glijbanen, bubbelbaden, een peuter- en kleuterbad (inclusief speeltoestellen) en een buitenbad.

Zwembad - De Leistert
* Foto zwembad verkregen van De Leistert

Indoorspeeltuin en buitenspeeltuinen

Aan speeltuinen en speeltoestellen kent De Leistert geen gebrek. Op De Buitenhof zagen we veel houten speeltuinen, op de camping ook, en er is zelfs nog een extra grote speeltuin met nostalgische speeltoestellen. Ook mag de jungle indoorspeeltuin niet ontbreken.

Leistert Roggel speeltuin vakantiepark ervaring

Recreatieprogramma

Wanneer je ook naar De Leistert komt, ze hebben altijd een recreatieprogramma. Pien en Pluck zijn de mascottes van het park. Met hun beleven je kinderen de leukste avonturen tijdens hun vakantie.

Horeca

Bij een vakantie (in ieder geval voor ons) hoort ook lekker uit eten in een restaurant of eten kunnen afhalen. Wat dat betreft zijn er bij De Leistert 3 mogelijkheden:

  • La Selva – À la carte restaurant met buiten terras en speeltuinen
  • Mr. Friet – Snackbar met binnen- en buitenterras en speelhoekje
  • Restaurant Grillo – Tafelgrill restaurant
De Leistert recreatiepark - Review

De Plaza en sport & spel

Het overdekte Plaza ligt naast de receptie. Hier binnen vind je een supermarkt, indoor speeltoestel, bowlingbanen, restaurant met terras en een creatieve hoek voor klus- en knutselactiviteiten. Buiten kun je een potje adventure golf spelen of met je crossfiets naar de fietscrossbaan. Ook is er een stormbaan met uitdagingen, trimparcours, basketbal- en volleybalveld op het park gelegen.

In de omgeving

Vakantiepark De Leistert ligt in de gemeente Roggel en in de omgeving zijn er tal van leuke uitjes voor kinderen. Wat dacht je van een bezoek aan Toverland, E-Village (game en entertainment centrum) of Mattel Play?

De Leistert Puck Plien macottes recreatieteam

Onze ervaring met vakantiepark De Leistert

Vakantiepark De Leistert komt voor ons heel kindvriendelijk over. Het recreatiepark en de camping zijn netjes, schoon, goed onderhouden (geen vergane glorie) en het receptiepersoneel stond ons vriendelijk te woord. Er zijn wel meerdere vijvers op het park, dus kindjes zonder zwemdiploma hebben toezicht nodig als ze buiten spelen.

Hoewel wij voor een kampeerplek kwamen kijken, zei mijn oudste zoon dat hij liever in een bungalow wil overnachten. Dat leek de puber veel relaxter haha. De jongste twee gaan liever kamperen en omdat we vorig jaar een nieuwe tent hebben gekregen, willen we dit jaar toch liever naar de camping. Het is toch zonde om deze achter het schot te laten liggen. Ik verwacht dat de kinderen er snel vriendjes zullen maken. Dat kan niet anders met al deze leuke faciliteiten en het recreatieprogramma wat De Leistert te bieden heeft.

Een gezinsvakantie bij De Leistert zien wij daarom zeker zitten. Op naar het prachtige Limburg!

Heb jij al eens vakantie bij De Leistert gevierd?

Geef een reactie