review-mattel-play-sevenum

Mattel Play; nieuw indoor speelpark in Sevenum (review)

Door Charlotte – “Mama daar is Angelina Ballerina!” Met een lach rende ze naar de balletstudio. Het uitje was nu al geslaagd en we waren nog maar net binnen. We gingen speciaal voor haar verjaardag naar Mattel Play Sevenum en ze vond het geweldig.

Mattel Play Sevenum

In november waren we een weekje op vakantie bij Landal Domein park de Schatberg in Sevenum. In die week was ook onze dochter jarig, dus we besloten om voor haar verjaardag lekker te gaan spelen bij Mattel Play in Sevenum. Ik had er zelf al ooit een rondleiding gekregen en het leek me ontzettend leuk voor kinderen, dus tijd om eens uit te testen of mijn gevoel klopte.

De entreeprijs

De entreeprijs van Mattel Play ligt, vind ik, wat aan de hoge kant. De dagentree voor kinderen is € 12,50 en volwassenen betalen € 5,00. Als volwassenen krijg je er dan wel een gratis kopje koffie, thee of ranja bij. Wij hadden geluk want als bezoekers van het naastgelegen vakantiepark kregen we € 2,50 korting. Nadat we de kaartjes hadden gekocht gingen we naar binnen en al snel werd onze dochter enthousiast. “Mama ik vind het nu al leuk!” Je krijgt een soort stempelkaart waarmee je in elke ruimte een stempel kan verzamelen, maar onze dochter was daar niet zo in geïnteresseerd eerlijk gezegd.

Angelina Ballerina

Als je binnenkomt bij Mattel Play dan kom je als eerste in de tuin van Angelina Ballerina. Je kan bloemen plukken of muziek maken in de muziekkiosk. Achter de tuin is de dansstudio van Angelina. Kinderen kunnen daar een mooie tutu aantrekken en voor de spiegel de mooiste danspasjes oefenen. Als ze goed hebben geoefend, kunnen de dansjes op het podium worden opgevoerd. Ik kon merken dat dat favoriet was bij de meeste meisjes, sommigen waren niet van het podium af te slaan 😉

Bob de Bouwer

Naast de balletruimte van Angelina ligt de werkplaats van Bob de Bouwer en Wendy. Bouw zelf de mooiste huizen, maak een hamburger voor in de pauze en graaf met de graafmachines bergen zand op. Hier kunnen de kinderen een echte Bob de Bouwer helm opzetten voor de extra beleving.

mattel-play-nederland-review

Mega Blocks en Film

Benden is ook nog een grote bak met Mega Blocks. Hier kunnen ook de allerkleinsten lekker spelen. Bouwwerkjes maken, vanaf de grond of vanaf de muur, of gewoon lekker de blokken afsabbelen 😉 Ook is er een podium waar kinderen naar een film of serie kunnen kijken.

Brandweerman Sam

In de ruimte van Brandweerman Sam kan je alarm slaan en omroepen waar de brand is. Zet je helm op en ren door het brandende huis, klim trappen op, brandjes blussen, glijd langs de paal naar beneden en waan je een echte brandweerman. Uiteraard doen alle knopjes in de brandweerwagen het ook echt dus heerlijk om eens alles uit te proberen.

Op de foto

Op vaste momenten kunnen kinderen op de foto met hun favoriete tv held. Overal in het gebouw hangen briefjes met daarop de tijden en wanneer het tijd is wordt het ook nog omgeroepen. Nou zijn onze kinderen niet zo’n helden dus die durfden niet, maar ik kan me voorstellen dat het voor veel kinderen erg leuk is om op de foto te gaan met hun tv held.

Horeca

Beneden, in het midden, ligt het horeca gedeelte. Hier kunnen ouders (en kinderen) wat eten en drinken en daar bevinden zich ook de toiletten. Bij de toiletten is een uitgebreide ruimte om baby’s te verschonen en er zijn ook drie aparte ruimtes voor kinderfeestjes.

Roller Disco

Boven is een heerlijk ouderwetse rolschaatsbaan. Schoenen uit, rolschaatsen aan, bescherming om en gaan! Onze dochter van 5 vond het ontzettend moeilijk, maar als je niet al te grote voeten hebt zou ik zeggen, probeer het zelf eens want er liggen rolschaatsen in allerlei verschillende maten! Ook ligt er voldoende bescherming, zowel helmen als arm – en beenbescherming dus dat is erg fijn.

ervaring-review-mattel-play-indoor-park-sevenum-nederland

review-ervaring-mattel-play-sevenum-limburg

Thomas de Stoomlocomotief

Bij Thomas kan je lekker spelen in de ballenbak, glijden van de glijbaan, rijden in de treintjes en groenten sorteren. Ook is er een grote bak met zachte blokken waar je lekker in kan springen. Hier is echt genoeg te beleven. Zowel onze jongste dochter van ruim anderhalf, als onze oudste dochter van 5 vonden het hier beiden erg leuk.

Mega Construx

Tot slot is er op de eerste verdieping nog een enorme ruimte om lekker te bouwen met Mega Construx. Met tablets kan je de bouwwerken tot leven brengen en ook hier is genoeg te zien en beleven om een paar uur te kunnen spelen. Vooral voor kinderen die gek zijn op LEGO en aangezien die van ons daar niks om geven waren we hier snel weg 😉

mattel-play-ervaring-mega-contrux-lego

Tekenen

Voor kinderen die even de rust op willen zoeken is er een ruimte waar ze lekker kunnen tekenen. Een kleurplaat overtrekken op de lichtbak, zelf iets moois tekenen of een kleurplaat inkleuren. Het kan allemaal. Wel even zoeken naar de potloden want die liggen door de hele ruimte verspreid…

Troep

Wat mij opviel was de enorme troep-gevoeligheid van het centrum. Overal kan mee worden gespeeld en ontzettend veel elementen zijn los. Alles kan dus naar een andere ruimte worden gesleept. Er was dan ook een medewerkster constant bezig met het opruimen van alle materialen. Erg leuk voor de kinderen, maar als je pech hebt en er zijn net ontzettende rommelkonten binnen dan ligt er dus niks op de goede plek.

Eindconclusie

Mattel Play is een leuk indoor uitje in Limburg, voor als je kinderen in de leeftijd zijn waarin ze zelfstandig goed kunnen traplopen, waarin ze zelf goed kunnen spelen en je als ouder niet de hele tijd mee hoeft te lopen. Ik vond het persoonlijk vrij prijzig en voor Aukje alleen was het allemaal net wat teveel op jongens gericht. Als ze met een vriendin was geweest dan was het misschien wel anders geweest, dan hadden ze lekker samen kunnen spelen. Er is een brede trap waarmee je naar de eerste verdieping kunt, maar die is verder niet afgesloten. Dat zou ik nog wel als tip aan Mattel Play mee willen geven. Al maak je er een klapdeurtje voor, dat kinderen van een jaar of 4 wel zelf open kunnen krijgen, maar dat de allerkleinsten niet zomaar naar beneden kunnen vallen.

Onze kinderen vonden het erg leuk, wij als ouder vonden het aan de dure kant voor wat je ervoor krijgt. Met de korting is het echter wel de moeite waard om eens een kijkje te nemen, mits je kinderen een jaar of 5/6/7 zijn.

Mattel-play-sevenum-dagje-uit-met-kinderen-indooruitje-limburg

Zouden jullie kinderen dit indoor uitje leuk vinden?

Liefs Charlotte van Aukjes wereld.

One thought on “Mattel Play; nieuw indoor speelpark in Sevenum (review)

  1. Ja! Wij zijn hier tijdens de herfstvakantie geweest! Op 10 min afstand van het Leerdam centerparks en echt een heel leuk speelindoor! Achter onze peuter moesten we wel elke keer aan, maar ze wel heel veel plezier! Voor onze oudste van 4 jaar was het geweldig!!!

Geef een reactie