sint-maarten-liedjes-met-tekst-en-geluid-oefenen-ideeen-makkelijke-liedjes

Leukste Sint Maarten liedjes met tekst

Binnenkort is het weer Sint Maarten en daarom heb ik voor jullie de leukste Sint Maarten liedjes opgezocht met filmpje en tekst zodat je ze nog snel even kunt instuderen voor vanavond. Waarom zingen we eigenlijk Sint Maarten liedjes? En welk Sint Maarten liedje is jullie favoriet?

Sint Maarten liedjes

Tijdens het Sint Maartensfeest ter ere van Sint Maarten, meestal op de naamdag van de heilige Maarten van Tours, 11 november, of op de avond die daaraan vooraf gaat. Hoewel de oudste Sint Maartens liedjes bijna alleen maar over de heilige gaan, zijn de modernere liedjes eerder humoristisch van aard. Ook worden er in verschillende provincies van Nederland streekliedjes gezongen.

1. Sint Maarten de koeien hebben staarten

Dit is volgens mij het meest bekendste Sint Maarten liedje in Nederland. Niet heel bijzonder maar makkelijk om te leren door de korte songtekst. Hier zijn overigens verschillende varianten op bedacht.

Sint Maarten, Sint Maarten, de koeien hebben staarten, de meisjes hebben rokjes aan, de jongens hebben sokjes aan, daar komt Sinte Maarten aan.

2. Ik loop hier met mijn lantaarn

Dit liedje ken ik al een aantal jaren en is een van mijn favorieten. Wist je dat hier ook een Duitse versie van is? Echt letterlijk vertaald. Wij kennen ze beide.

Ik loop hier met mijn lantaarn, en mijn lantaarn met mij. Daarboven daar stralen de sterren, beneden stralen wij. Mijn licht gaat aan, ik loop vooraan. Rabommel Rabommel Rabom. Mijn licht gaat uit, ik ga naar huis. Rabommel Rabommel Rabom

3. Lampionnetje lampionnetje

Lampionnetje, lampionnetje, schijn maar in de donk’re nacht. Als een sterretje, als een zonnetje. Licht heeft steeds geluk gebracht.

4. Kijk mijn lichtje

Kijk mijn lichtje, kijk mijn lichtje. Zelf gemaakt, zelf gemaakt. Want ik mag vanavond, want ik mag vanavond. Laat op straat, laat op straat.

Lees tip: Maak een lampion voor Sint Maarten of lees meer over Sint Maarten met kinderen beleven.

sint-maarten-makkelijke-eenvoudige-liedjes-met-tekst-muziek

Veel plezier alvast als jullie gaan lopen. Welk liedje vinden jullie het leukst?

4 thoughts on “Leukste Sint Maarten liedjes met tekst

Geef een reactie