De Typetuin typecursus voor kinderen; spelenderwijs typen leren!

Tegenwoordig leren de meeste kinderen al op de basisschool hoe ze met computers moeten omgaan. Hoe fijn is het dan als kinderen vanaf een jaar of 8 al kunnen beginnen met een typecursus, op een laagdrempelige manier, die leuk en boeiend blijft? Wij mochten kennis maken met de typecursus van de Typetuin.

Ik heb vroeger wel eens een typecursus geprobeerd via een diskette. Het scherm was zwart-wit en bij elke letter die je typte hoorde je een irritant deuntje. Nee, dat was niets voor mij en ben daar na 5 dagen mee gestopt. Het blindtypen heb ik mij in de jaren zelf aangeleerd. Tegenwoordig is een typecursus gelukkig niet meer zo saai.

Review; onze ervaring met de Typetuin typecursus

Mijn zoon van 9 jaar kon niet wachten om met de typecursus te beginnen. Nog niemand in zijn klas kan blindtypen, dus hoe cool is dat als hij als eerste zijn diploma zou halen? Dat pakt niemand je meer af en je hebt er zoveel profijt van. Na het inloggen kun je meteen aan de slag. Hieronder zie je het startscherm welke bestaat uit 8 levels, een proefexamen, het echte examen en een prijzenkast. Rechts in de menubalk zijn er nog meer opties.

typetuin-levels

Voordat je met een level begint krijg je eerst filmpjes te zien over wat je gaat leren. Ook word je er elke keer aan herinnert dat je in een goede houding moet gaan zitten en krijg je oefeningen om met je hand te doen om kramp te voorkomen. In level 1 begin je met de letters asdfjkl; en dit is goed te doen. Je wijsvingers moeten op de f en j liggen als beginpunt om te typen. Ook ontvang je stickers in de eerste cursusweek om je toetsenbord af te plakken met kleurtjes. Zo kun je niet zien welke letter eronder zit en ben je eigenlijk min of meer verplicht om na het scherm te blijven kijken. Spieken kan dus niet meer.

level-1-typetuin

Bij elk level kun je diamanten verdienen om je eigen kwouwsel te maken, een leesetende plant. Ook kun je af en toe spelletjes spelen. Als ouder zijnde ontvang je wekelijks in je mail een rapportkaart zodat je ziet wat je kind gedaan heeft en welke levels je eventueel nog zou kunnen verbeteren. Het is en het blijft tenslotte veel oefenen.

Wij zijn inmiddels iets meer dan 2 weken bezig en mijn zoon vind het nog steeds leuk. De aanbevolen tijd, 2 x 15 minuten per dag is voor mijn zoon ook precies genoeg om zijn concentratie er bij te houden. Het is een groot voordeel dat de cursus online te doen is zodat je overal kan oefenen waar je internet hebt.

Mijn zoon gaat nog even door met oefenen. Uiteraard laten wij nog even weten of hij na een aantal weken zijn diploma heeft gehaald of niet. Wil jij het ook eens proberen? Iedereen kan een gratis proefles proberen. Momenteel is er ook een leuke aanbieding met 20 euro korting waarbij je nu dus geen 120 maar 100 euro betaalt voor een volledige typecursus. Het is misschien veel geld maar wij denken dat dat het zeker waard is. Nog even handig om te weten: kinderen die ADHD, autisme, PDD-NOS, concentratieproblemen, Dyslexie, motorische problemen hebben kunnen de typecursus ook volgen. Zij krijgen dan een aangepast programma.

Op welke leeftijd heb jij leren typen?

Lees ook:

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

4 thoughts on “De Typetuin typecursus voor kinderen; spelenderwijs typen leren!

  1. Dit is wel een leuke manier om het te leren!
    Ik heb het zelf pas heel laat geleerd. Ik was 19/20 toen ik mijn eerste pc kocht en heb het mezelf geleerd. Kan nog steeds niet echt blind typen, maar wel redelijk snel

Geef een reactie