De vijf beste inkooptips tegen babypoep

Baby’s hebben veel spullen nodig. Sterker nog, hoe kleiner de baby, hoe groter de berg noodzakelijke meuk. Wat dien je nu allemaal in huis te hebben voor je kleine superheld? Jouw hoofd werkt niet, dus jij hebt lijstjes nodig. En lijstjes, die krijg je overal. Bij je verloskundige krijg je ze mee. Online word je ermee doodgegooid. Of wat te denken van die grote baby-warenhuizen, die jou met liefde vertellen wat je allemaal nodig hebt. En dat je dat uiteraard allemaal het beste bij hen kunt kopen. Hieronder enkele tips en dingen die echt handig zijn met als thema: Babypoep. Gewoon, even als moeders onder elkaar. The true story, weet je nog?

baby-218193

 

Rompers

Kies bij het kopen van rompers voor exemplaren met drukkertjes aan de zijkanten, beter bekend als ‘de omslagromper’. Dan hoef je het pakje niet over dat kleine rood aangelopen hoofdje te wriemelen terwijl het zweet in stralen van je rug en door je bilnaad gutst.
Heeft je baby toch een oldskool romper aan met drukkers in het kruis en is er sprake van een mayday-mayday-vlucht-nu-het-nog-kan-poep-explosie? Weet dan dat je de bovenste randjes van de romper als een envelopje open kunt vouwen, waardoor je het kledingstuk langs de schoudertjes naar beneden kunt sjorren.
Dat scheelt weer een poep-besmeurd hoofdje.

poep
Rompertje met poep emoji | € 11,99 | www.poepfabriek.com

Hoes-hoes

Regel minimaal twee hoezen voor op het aankleedkussen. Geloof het of niet, baby’s beschikken over een onfeilbaar gevoel voor timing. Heb jij nét dat kabouter-luiertje uitgedaan, zal jouw kind even laten zien hoe goed zijn darmsysteem al werkt.

Luieremmer

Ten behoeve van de productie van je telg heb je een luieremmer nodig. Er zijn über-uitgedachte luier-opruim-units op de markt met draaischijven en speciale geur-isolatie-systemen. Realiseer je echter dat je hier niet alleen vaak een flink bedrag op moet stukslaan, maar dat je er daarmee nog niet bent. Vaak moeten er speciale zakken of cassettes in en ervaring leert dat je dan nog echt niet verzekerd bent van een poepgeur-vrije babykamer. Elke keer als je de klep opendoet voor een luier zullen de warme dampen van zijn voorgangers onherroepelijk uit de emmer opstijgen, namelijk.
En weet je? Een gewone emmer mét deksel en een vuilniszak voldoen echt prima.

Kabouterluiers

Een pak newborn wegwerpluiers moet je sowieso alvast in huis hebben. Misschien voor alle zekerheid wel twee, want echt, je vliegt erdoorheen.
Overigens heeft het gewicht dat op de verpakking staat betrekking op je baby, niet op het laadvermogen van de luier.

De afterparty

Is je kind toch besmeurd? Dan moet het natuurlijk in bad met een lekker sopje. Als we denken aan verzorgingsproducten, zoals babycrème, zeep of haarlotion, duikt iedereen natuurlijk meteen bovenop de Zwitsal. Want oef! Wat ruikt dat toch lekker, naar baby, naar vroeger en naar rammelende eierstokken.
Waar veel mensen alleen niet bij stilstaan, is dat sommige babyhuidjes te teer zijn voor de bestanddelen van de commerciële, kleurrijke merken. Met andere woorden, jouw baby zal de eerste niet zijn die er gierende uitslag van krijgt.
Overweeg daarom ook hypoallergene producten. Die ruiken misschien minder gezellig of uitgesproken (zeg maar gewoon: ranzig saai), maar kunnen voor sommige baby’s stukken prettiger zijn. Kies je toch liever een commercieel merk, maar wil je wel verantwoord bezig zijn, dan raadt mijn dermatoloog de producten van Nivea aan. Ik weet overigens niet zeker of hij aandelen in het Nivea-bedrijf heeft, maar dat terzijde.

Auteur: Charlotte Beumer, schrijfster van ‘Zwanger – The true story’

Banner-website-bericht-e-book

Ik hoop dat jullie net als wij erg genoten hebben van deze gastblog! Smaakt naar meer? Op de website van Mamaboeken kun je gratis een miniversie Charlotte’s boek; ‘Zwanger – The true story’ downloaden!

6 thoughts on “De vijf beste inkooptips tegen babypoep

  1. Ik heb van tevoren al dozen met luiers ingeslagen, want je kan nooit genoeg hebben!
    Enthousiast heb ik toen ook hoezen gekocht voor het aankleedkussen, maar dat vind ik niks zelfs 2 is niet genoeg! Ik vind het makkelijker zonder hoes veel handiger schoon houden.

Geef een reactie