Denhaag met peuter - Tips voor een dagje Scheveningen en Denhaag met peuter

Den Haag met peuter

Ga je een dagje met het gezin naar Den Haag? Ben je op zoek naar welke dingen het leukst zijn voor de allerkleinsten in het gezin? In deze blog geeft een peutermoeder uit Den Haag je 3x een leuk uitje voor peuters.

Leuk uitje voor peuters in Den Haag: het Kinderboekenmuseum

Het Kinderboekenmuseum is voor peuters een soort speeltuin binnen naar de thema’s van bekende kinderboeken. De tentoonstelling van Kikker is het grootst, waar kinderen in een Kikkerbroekje kunnen spelen en schatten kunnen zoeken. Andere thema’s zijn bijvoorbeeld Nijntje en Rupsje Nooitgenoeg.

Mocht je naar Den Haag moeten reizen voor je dagje uit, dan is het Kinderboekenmuseum gelijk ook een heel handige tip. Het Kinderboekenmuseum ligt namelijk aan Den Haag Centraal. Met het OV ben je er dus zo. Wij wonen in de buurt van het Kinderboekenmuseum en we hebben speciaal hiervoor een kindermuseumkaart geregeld, zó leuk vindt onze zoon het.

Leuk uitje voor peuters in Den Haag: de Pier in Scheveningen

Als je het aan mensen uit Den Haag vraagt, dan zal je vaak horen dat Scheveningen niet het gezelligste strand is van de stad. Voor peuters maakt het natuurlijk weinig uit en Scheveningen is prima te bereiken met het OV.

Nu is de gerenoveerde Pier wel iets wat ik graag als tip geef voor peuters. Boven de zee lopen, vinden kinderen sowieso leuk. Er is heel veel te zien, met alle winkeltjes en eetgelegenheden. Maar het fijnst vinden ze waarschijnlijk Play & Bounce, wat helemaal aan het einde zit. Voor kinderen onder de tien jaar is er bij dit speelparadijs een ‘soft play’-park en voor oudere kinderen een trampolinepark.

Leuk uitje voor peuters in Den Haag: Museon

Het Museon is eigenlijk net iets voor grotere kinderen dan peuters. Het is namelijk een interactief museum voor cultuur en wetenschap. Toch is het ook leuk voor de allerkleinsten.

Toen onze zoon twee was, gingen we er voor het eerst heen. Meneer vond het prachtig. Er hangen bijvoorbeeld grote vogels in de lucht, er staan glazen bakken waarin ze kunnen turen, een dinosaurus is te aanschouwen en de tijdelijke tentoonstellingen spreken vaak ook tot hun verbeelding. Het klimmen op de bankjes en trapjes is al een feest voor de allerkleinsten 😉

Ideaal voor als je ook oudere kinderen hebt!

Een meemoeder uit Den Haag

Deze drie tips komen van Greetje den Holder, Haagse blogger en vlogger van Meemoeder.com. Ze is Meemoeder.com begonnen toen ze samen met haar vrouw aan hun kinderwens ging werken en nauwelijks ervaringsverhalen van andere lesbische ouders kon vinden. Ze besloot haar eigen ervaringsverhalen te gaan delen. Inmiddels is de website uitgegroeid met een Engelstalige kant en een YouTubekanaal. Ze bezoekt nu zelfs internationale LHBT-evenementen, waar ze vlogt en interviews houdt.

Ben jij al eens in Den Haag geweest?

Geef een reactie