Deze namaak blokken zijn compatibel met LEGO Duplo

LEGO Duplo is leuk voor de allerkleinsten. Wij hebben al diverse LEGO Duplo sets en bij verjaardagen kregen we wel eens sets van andere merken. Niet alle blokken van andere merken kun je samen gebruiken met de echte Duplo. In dit artikel laat ik jullie weten welke soorten wel compatibel met LEGO Duplo zijn en welke niet..

LEGO Duplo is kwaliteitsspeelgoed. Het bestaat al jaren en de kans is groot dat jij er vroeger ook mee hebt gespeeld. De Duplo van vroeger past nog steeds op de Duplo van nu. Toch is er wel wat veranderd. Duplo gaat met de tijd en wensen mee. Vroeger bestond een poppetje uit een blokje met een hoofd en tegenwoordig zijn het hele poppetjes.

LEGO Duplo is best prijzig en momenteel zijn er heel wat namaak blokjes op de markt. Voor de namaak blokjes betaal je vaak minder als de helft van een doos LEGO Duplo. Logisch dat sommige mensen dan met twee verschillende merken in de hand staan en twijfelen welke ze moeten kopen. Als je al LEGO Duplo hebt dan kun je er voor kiezen om er wat goedkopere blokken bij te kopen. Wij hebben veel jongens en neutrale LEGO Duplo. Mijn dochter heeft een set Hello Kitty van Unico en een Play Big Bloxx Beautysalon. Deze blokken zijn goed stevig en goed te combineren met de echte Duplo. Ik heb voor jullie uitgezocht welke namaak blokken op de normale LEGO Duplo passen. Dat zijn er best veel maar mocht ik een merk zijn vergeten laat hieronder dan even een berichtje achter zodat ik hem in dit lijstje kan toevoegen.

duplo

Deze blokken zijn WEL compatibel met LEGO Duplo

 • Play Big Bloxx
 • MultiBricks
 • Hubelino (hier kun je hele mooie knikkerbanen mee bouwen)
 • Unico (Hello Kitty)
 • BanBao
 • Biobuddi

Deze blokken passen absoluut NIET op LEGO Duplo.

 • Abrick
 • MegaBloks

Welk merk is jullie favoriet? Hebben jullie ervaring met andere blokken die nog niet op dit lijstje staan?

7 thoughts on “Deze namaak blokken zijn compatibel met LEGO Duplo

 1. Ik had ooit eens bij Action nep lego gekocht. Weet alleen niet meer hoe het heet, maar dat vind ik echt niks. Wij hebben ook smurfenlego volgens mij is dat van Megablocks? Past ook voor geen meter. Valt steeds uit elkaar. Dat vind ik echt troep.
  Laatst voor mijn nichtje Hallo Kitty gekocht en dat ziet er wel goed uit.

Geef een reactie