DIY: Paastakken versieren met masking tape

Bij ons groeien er paastakken in de tuin. Hoe leuk is dat? Elk jaar je eigen paastakken knippen. Bij ons kan dat gewoon omdat we een hele grote tuin hebben. Twee jaar geleden kocht oma een klein bosje paastakken. Deze hebben in een vaas met water gestaan en hebben in een paar weken wortels eraan gekregen. Dus hebben we de paastakken ingeplant en inmiddels is het een leuk bosje geworden in de tuin.

De paarse eieren die erin hangen had ik een paar jaar geleden eens gekocht bij de Action of Kruidvat. Deze zijn van plastic. Ook hangen er een paar  uitgeblazen eieren in die mijn jongens versierd hebben in 2014. Ik bewaar ze netjes in een eierdoosje en tot nu toe blijven ze goed.

Lees ook: 10 leuke en makkelijke manieren voor paastakken versieren inclusief voorbeelden

Vlaggetjes in de paastakken

Masking tape kun je voor 1001 dingen gebruiken. Zo leuk en een rolletje kost bijna niets. Neem eens een kijkje bij de Action want daar koop je ze al voor minder dan een Euro. Wij hebben er de vaas mee versierd en vlaggetjes mee gemaakt voor aan de takken.

Knip elke keer ongeveer 5 cm van de rol masking tape af en vouw de helften hiervan om een takje heen recht op elkaar. Knip er dan een driehoekje uit en herhaal dit net zo lang tot je genoeg vlaggetjes in je paastakken hebt hangen.

paastakken1

Heb jij al paastakken in huis?

12 thoughts on “DIY: Paastakken versieren met masking tape

  1. Dit jaar geen paastak maar een houten paasboomje van de casa (instagram als je nieuwsgierig bent 😉
    Ik wil elk jaar die tak planten om dan zelf zo’n struik te hebben om er volgend jaar terug een tak af te kunnen knippen.
    Maar ik heb dus echt geen groene vingers!

Geef een reactie