Paastakken versieren voorbeelden

Paastakken versieren; 10 leuke ideeën

De paastijd is een tijd van eieren zoeken, familiebijeenkomsten, en natuurlijk van versieringen. Een eenvoudige en makkelijke manier om je huis wat paassfeer te geven is door paastakken te versieren. Dit project is perfect voor kinderen en volwassenen, en kan aan elk vaardigheidsniveau aangepast worden. Alles wat je nodig hebt zijn een paar benodigdheden en ongeveer 20 minuten tijd! Ik kocht deze week een bosje paastakken bij de lokale supermarkt en probeerde ze op verschillende manieren te stylen. In dit blog zie je tien paar creatieve voorbeelden over hoe je paastakken kunt versieren.

1. Paastakken versieren met eieren

Zo zul je versierde paastakken het meest tegenkomen: met plastic eieren aan een ophanglusje. Er zijn veel leuke hangers te koop voor je paastakken (van eieren tot paashazen) maar je kunt ze ook zelf maken. Let er dan wel op dat de hangers niet te zwaar worden. Hiervoor kun je ‘basic kunststofeieren’ voorzien van verf. Je kunt er ook voor kiezen om echte eieren te gebruiken. Hiervoor moet je eerst eieren uitblazen.

2. Paastakken versieren met slingers

Bij de Action en vele andere winkels met een knutselafdeling kun je kleine slingertjes kopen. Door de paastakken met slingers te versieren zien ze er feestelijk uit.

3. Paastakken versieren met pompoms

Paastakken versieren voorbeelden  pompoms slingers knutselen Pasen

Koop een setje pompoms met plakstrip of gebruik dubbelzijdig plakband waarmee je de pompoms makkelijk op de paastakken kunt bevestigen. Een pompomslinger kan je ook gebruiken en je kunt het zo bont maken als je wilt! Het is dat wij alleen roze pompoms in huis hadden, maar paastakken versieren met alle kleuren van de regenboog lijkt mij ook geweldig leuk.

4. Paastakken versieren met wol

Met restjes wol kun je ook heel leuk paastakken versieren. Wikkel de wol als ware om de takjes heen. Ook hier kun je het simpel houden met een of twee kleurtjes of met een heleboel!

5. Paastakken versieren met knijpertjes

Paastakken versieren knutselen
Paastakken versieren met kniipertjes

Paastakken versieren met kleine knijpertjes? Je moet er maar op komen. Lekker kunstig wel.

6. Paastakken versieren met washi-tape

Met washi-tape kun je zoveel leuke dingen. Een paar jaar geleden deelden wij een blog over paastakken versieren met masking-tape en daar kregen we veel leuke reacties op. Klik op het roze linkje en je ziet het resultaat!

Paastakken versieren

7. Paastakken versieren met knutselen

Iets leuks knutselen voor in je paastakken? Zoek leuke kleurtjes papier en knip hier bladeren, eieren of andere figuren uit om de paastakken mee te versieren. Wie weet kun je nog wel iets leuks met vouwblaadjes?

8. Paastakken verven in kleuren of glitter

Dit is een DIY, meer voor volwassenen. Leg de paastakken op een uitgevouwen vuilniszak of krant en spuit ze in een andere kleur. Goud, knalroze of vol met glitterspray. Zo zijn de paastakken helemaal een blikvanger en je kunt ze daarnaast nog versieren met leuke hangers.

9. Paastakken versieren met strijkkralen

Met strijkkralen en pijpenragers kun je leuke hangers maken in de vorm van een ei en deze aan de paastakken hangen als versiering. Ook kun je leuke Pasen-patronen uitkiezen om te maken en hier je paastakken mee versieren.

10. Paastakken versieren met pijpenragers

Met pijpenragers kun je figuren vormen zoals eieren maar je kunt ze ook heel makkelijk om de paastakken wikkelen. Of maak spiraaltjes die je kunt ophangen.

Ik hoop dat jullie genoeg inspiratie hebben over paastakken versieren en lekker aan de slag kunnen. Wij gaan er zeker nog een paar proberen en updaten dit blog dan met nieuwe foto’s.

Geef een reactie