Doe-het-zelven klusjes en tips voor vrouwen

Doe-het-zelven; vrouwen kunnen ook klussen met deze tips

De tijd dat er een man bij moet komen omdat de gootsteen niet goed doorloopt of omdat er een lijstje moet worden opgehangen is voorbij. Vrouwen kunnen dat prima zelf. Je moet alleen even weten wat je doet en wat je nodig hebt voor het klussen, maar daar lees je hier over.

De kleine klusje in huis

Even een schilderijtje ophangen, een plintje leggen of een leuk kastje in elkaar zetten kun je makkelijk zelf. Het begint natuurlijk met kennis en gereedschap, maar er is tegenwoordig zoveel op internet te vinden dat dat prima gaat lukken. Festool gereedschap is kwalitatief goed gereedschap waar je prima mee uit de voeten kunt.

Een schilderij ophangen

Wil jij een schilderijtje ophangen, zorg dan dat het middelpunt op ooghoogte hangt. Het materiaal dat je nodig hebt, is afhankelijk van de muur en de zwaarte van je schilderij. Bij de meeste schilderijen en muren is het voldoende om een gaatje te boren in de muur met daarbij een 6mm plug. Hier heb je dan natuurlijk een boormachine nodig en pluggen. Afhankelijk van het ophangsysteem kun je in de plug een schroef doen met een oogje. Vervolgens kun je je kunstwerk ophangen. Een waterpas is geen overbodig luxe, aangezien je wilt weten of je kunstwerk echt recht hangt.

Een plintje plaatsen is kinderspel

Een plintje leggen is dan weer een ander verhaal. De meeste plinten zijn tegenwoordig goed zelf te leggen en je hoeft ze niet meer te schilderen. Het belangrijkste is dat je goed opmeet. Het makkelijkste is om te meten per plint en ze direct te plaatsen. Je meet de plek op waar de plint moet komen en vervolgens meet je dat op de plint. Dit kun je het beste doen met een duimstok en niet met een rolmaat. Zet er een duidelijk streepje en zaag het daar af. Houd er rekening mee dat je door het zagen altijd iets verlies hebt. Je kunt een plint goed afzagen met een handzaag of een decoupeerzaag. Natuurlijk kun je nog professioneler materiaal gebruiken, maar deze werken ook prima. Daarna kun je kiezen hoe je de plinten vastmaakt. Hiervoor kun je gebruik maken van lijm of montagekit.

Een kastje in elkaar zetten doe je in een handomdraai

Voor het in elkaar zetten van een leuk kastje dat je online hebt gekocht, heb je naast het goede gereedschap niet veel andere dingen nodig. Wel is het belangrijk dat je de handleiding goed leest. Veel mensen denken er met logica wel uit te komen, maar je wilt niet bijna klaar zijn met je kastje om erachter te komen dat je iets vergeten bent. Een goede schroeftol is altijd handig om in huis te hebben. Die kun je ook hiervoor gebruiken.

Binnenkort komt onze nieuwe schoenenkast, eens kijken of het mij als vrouw lukt om zelf in elkaar te zetten. Daar hoort ook een kapstok bij om op te hangen en we hebben een complete hal upgrade.

Vrouwen kunnen ook klussen en vaak kunnen we meer dan we denken. Klus jij wel eens?

Geef een reactie