Verslag Doe's Gek 2019

Verslag: Doe’s Gek 2019

Doe’s Gek in Zwolle is een jaarlijks terugkerend ‘knotsgek’ kinderevenement tijdens de herfstvakantie. Wij zijn er vorige week een middag geweest en het was zeker voor herhaling vatbaar! Mijn oudste vermaakte zich prima in een walhalla voor gameliefhebbers, terwijl ik samen met mijn jongste naar een zeemeerminnenshow keek, en aan andere leuke activiteiten meedeed…

Doe’s Gek in Zwolle

Bij Doe’s Gek hebben ze vele soorten activiteiten voor de kinderen: springkussens, een kermis, een kleine kinderboerderij, een gamehal, LEGO, pannavoetbalkooien en nog veel meer. Ook hadden ze dit jaar verschillende live-shows zoals de Telekids Musical School, de Dinosaurus Experience Show en een Zeemeerminnenshow. Verder trad ook Jeugdcircus Pavarini op en kinderen werden uitgenodigd om hieraan mee te doen.

Onze ervaring

Wij hebben ons ongeveer vier uurtjes vermaakt bij het Doe’s Gek evenement in de IJsselhallen. Mijn oudste zoon van 11 jaar twijfelde op de dag zelf nog of hij niet groot was voor het Doe’s Gek evenement. Maar toen ik hem vertelde dat hij daar ook kon gamen ging hij overstag en wilde hij maar wat graag mee! De gamezone was dan ook echt de plek waar hij het meest te vinden was. Het middenstuk in deze zaal leek wel een LAN party. Geweldig hoe ze dat daar hebben ingericht. Chapeau! Achter speciale gamecomputers met gamestoelen konden ze hier o.a. Fortnite spelen. Verder waren er veel verschillende LEGO games en voetbal games. Ook kon je hier het nieuwe spel Just Dance spelen of een VR game testen.

Doe's gek Review
Gameplezier voor iedereen! Ook voor ouders. 😉

Ook was er véél LEGO. Bouwhoekjes waar je zelf iets moois kunt bouwen maar er stonden ook LEGO verenigingen en clubs die hun mooiste bouwwerken uitstalden. Zo zagen wij een megagrote ballenbaan uit LEGO die het Guinnes World of Records certificaat heeft weten te behalen, een reusachtige hijskraan en andere prachtige kunstwerken.

Doe's gek 2019
Kijk dan hoe groot deze hijskraan is!
stax blokken
Niet van LEGO maar Light Stax is ook wel héél leuk om mee te bouwen.
doesgek zwolle 2019

De grote hal achterin vond mijn dochter het leukst. Daar stond het vol met springkussens, een kinderboerderij en andere leuke activiteiten. Het was er wat lawaaierig maar dat was te verwachten. De shows waren echt de moeite waard om even voor te gaan zitten. Van zeemeermin tot circus show, ze waren allemaal leuk!

zeemeerminshow
De zeemeerminshow met toeters, bellen en vuurwerk! Wat een feest!
Doe's gek 2019 review

De horecaprijzen vielen mij wat tegen en dat vond ik echt het enige minpuntje van dit uitje. Voor een patatje of een simpele snack uit de frituur betaal je 3,50 per stuk.

Wij hebben ons prima bij Doe’s Gek vermaakt en kijken nu al uit naar de volgende editie!

Praktische informatie

  • Adres: IJsselhallen, Rieteweg 4, 8011 AB Zwolle
  • Goed te bereiken met het OV en met de auto
  • Leeftijd: 4 t/m 11 jaar (kinderen tot 3 jaar mogen gratis mee naar binnen)
  • Prijzen 2019: online ticket 12,50, aan de kassa 14,50 p.p.

Meer info kun je vinden op de website van Doe’s Gek.

Geef een reactie