Draagtips voor baby dragen met draagdoek of draagzak tijdens de zomer

Draagzak of draagdoek gebruiken in de zomer (tips)

Wil jij je baby of dreumes deze zomer dragen in een draagzak of draagdoek? Dan is het handig om te weten hoe je je baby het best kunt kleden en waar je nog meer rekening mee moet houden.

Mijn jongste is nu 6 jaar en de tijden dat ik haar zelf droeg zijn allang voorbij. Ik denk graag terug aan deze mooie tijd en ik vond het een heerlijke periode om mijn kindje zo dicht bij mij te hebben. Ondertussen is mijn dochter een echte poppenmoeder en vertel ik haar hoe het was, om haar als kleine baby en peuter te dragen. Een poppendrager zou een leuk cadeau voor haar zijn. Mijn herinneringen gaven inspiratie voor dit blog. Ik geef jullie graag een paar draagtips voor de zomermaanden!

Je baby bij je dragen in de zomer

Er is warm weer op komst en het duurt niet lang meer voor de zomervakantie voor de deur staat. Tijd om eropuit te gaan. Met een kinderwagen of buggy kun je helaas niet overal makkelijk komen. Een draagdoek of draagzak is dan ideaal. Ik heb er bij mijn jongste twee kinderen altijd veel gebruik van gemaakt. Handig voor op het vliegveld maar ook tijdens een avondwandeling op het strand en in de bossen. Een baby bij je dragen in de zomer is wel wat anders dan in de winter. Hieronder lees je enkele draagtips voor de zomer.

Wat kan je je baby in de draagzak of draagdoek het beste aantrekken tijdens de zomermaanden?

Op warme en hete dagen trek je natuurlijk geen winterkleren aan. Zoek iets om aan te trekken wat bij de temperatuur past. Tijdens de zomermaanden kan ik katoen en linnen kledingstukken aanraden voor zowel moeder als kind. Wol en zijde zou ook kunnen. Wol egaliseert de temperatuur en zijde heeft een verkoelend effect. Zeer kleine baby’s moeten ondanks de temperaturen vaak nog een lange romper en broek aan als ze hun eigen lichaamstemperatuur nog niet zo goed kunnen regelen. Je zou eventueel ook katoenen leggings kunnen gebruiken.

Welke draagzak of draagdoek is het meest geschikt voor de zomer?

Bij het kopen van een draagzak of draagdoek voor de zomer kun je het beste even letten op het materiaal waarvan het is gemaakt. Ook hier geldt dat een babydrager van linnen of zijde een verkoelend effect heeft, net als bij kleding!

Denk ook aan hoofdbedekking

Ik droeg zelf graag een strohoed en voor baby’s heb je ook veel leuke zonnehoedjes, mutsjes en caps (met of zonder nekbescherming). Sommige draagzakken zoals de Mucibi en Tula hebben een afneembare zonnebeschermingsflap.

Directe zon tijdens de warmste tijd van de dag vermijden

Wees voorzichtig en probeer de zon tijdens de warmste tijd van de dag te vermijden. Neem die siësta samen met je kleintje! Tussen 12 en 15 uur is de uv-straling het hoogst. Veel mensen weten dat sneeuw uv-straling weerkaatst, maar water, zand en zelfs asfalt kunnen het ook weerkaatsen. Wees daarom voorzichtig en gebruik liever de ochtend- en avonduren voor een wandeling met je baby of dreumes in de draagzak of draagdoek. Lukt dit niet, verkies dan schaduwrijke paden en plaatsen.

Drinken, drinken, drinken…

Vergeet niet genoeg te drinken, dit is in de zomer erg belangrijk om je vochtbalans op pijl te houden. Ook je baby, dreumes of peuter moet je wat vaker iets aanbieden dan normaal. Kinderen die borstvoeding krijgen kun je dan wat vaker de borst geven. Of neem een flesje water mee voor jou en je kindje.

Geef een reactie