redenen waarom refurbished laptop computer voor kind

Eigen computer voor je kind: waarom voor een refurbished laptop kiezen?

Er komt een moment waarop je kind een eigen computer nodig heeft. Het moment waarop hij of zij er een wil komt natuurlijk wat eerder, maar als de noodzaak ontstaat, zit er weinig op dan er aan toe te geven. We bepleiten waarom het een goed idee is om dan te kiezen voor een refurbished laptop.

Flexibeler met een laptop

Een laptop is een stuk praktischer dan een desktop pc. Die laatste kan je kind alleen op zijn of haar kamer gebruiken. Maar het kan ook wel eens fijn zijn om je niet altijd te hoeven terugtrekken op je slaapkamer om je computer te kunnen gebruiken. Een laptop kan ook aan de eettafel, op de bank of in de tuin gebruikt worden. Dat vergroot de kans op buitenlucht en daglicht en verkleint de kans op sociale afzondering. Ook voor school is het handig om voor een laptop te kiezen, omdat deze dan eventueel meegenomen kan worden. Dan moet je er uiteraard wel een stevige laptoptas bij aanschaffen.

Geld besparen met refurbished laptop

Waarom je voor een laptop moet kiezen, is dus alvast duidelijk. Maar waarom dan een refurbished laptop? Die zijn toch tweedehands? Dat klopt. En daarom kosten ze ook minder, wat zeker in deze tijd een belangrijk voordeel is, en ook met in het achterhoofd dat je kind mogelijk niet zo voorzichtig met zijn of haar laptop is als jij zou zijn. Wat een refurbished laptop onderscheid van een gewone tweedehands laptop, is dat hij weer helemaal opgelapt is. Hij is schoongemaakt, heeft een reset gehad en waar nodig zijn er onderdelen vervangen. Zo is hij weer bij als nieuw en koop je gewoon een goed product voor minder geld dan wanneer je een nieuwe laptop koopt.

Gewoon garantie op je laptop

Op een tweedehands laptop krijg je vaak geen garantie. Maar op een refurbished laptop wel. De verkoper bied je er ‘gewoon’ weer één of twee jaar garantie op. Mocht er dus kort na de aanschaf blijken dat er toch iets mis is met de laptop, dan kun je gewoon een beroep doen op de garantie en ben je niet in de aap gelogeerd. Ook dit is dus zeker geen reden om niet te kiezen voor een refurbished laptop.

Goedkoper aan een lekker flexibele én degelijke computer voor je kind komen, wat wil je nog meer. Nu rest nog de keuze voor wélke refurbished laptop je moet gaan kiezen, want de keuze is breed. Let hierbij vooral op wat je kind nu en de komende jaren nodig gaat hebben van zijn of haar computer.

Lees ook:

Geef een reactie