ervaring-stokke-flexi-bath

Stokke Flexi Bath: het ideale badje om mee te nemen op reis

Het Stokke Flexi Bath is een goed alternatief voor een babybadje om mee te nemen op reis. Mijn peuter is absoluut niet gek op douchen en haren wassen is al helemaal een drama. Daarom gaat ze thuis meestal in bad en spoelen we daarna snel haar haren af. We namen het vouwbare badje mee op vakantie voor een review en vertellen jullie graag over onze ervaring hiermee.

Als je op vakantie gaat met een baby, dreumes of peuter, sleep je al snel heel veel spullen mee. Bepaalde dingen zoals bedjes en kinderstoelen kun je op sommige accommodaties huren. Dat is natuurlijk superfijn want dat scheelt je minder inpakken en sjouwen. Een babybadje hebben ze niet overal en ik ben ontzettend blij dat ik het flexibele badje van Stokke mee mocht nemen op reis om te testen.

Een opvouwbaar en flexibel badje

Doordat het lichtgewicht Stokke badje opvouwbaar is, is het meteen ruimtebesparend en makkelijk om te verplaatsen en te vervoeren. Echt geniaal! Ik had eerst een klein zwembadje willen meenemen maar dat lijkt mij een beetje lastig om onder de douchecabine van de camping te plaatsen. Ik wist immers niet hoe groot of klein de douchehokjes daar zouden zijn, en dit leek mij een fijne oplossing.

Het badje is flexibel, draagbaar, compact en weegt niet veel. Ideaal voor ouders met een kleine badkamer (badje is snel op te ruimen en makkelijk weg te zetten) en voor de vakantie of een logeerpartijtje bij opa en oma. Wij hebben het badje niet alleen op vakantie gebruikt maar ook thuis, buiten met dit warme weer en in de badkamer.

Lees hier onze ervaring met de Tripp Trapp stoel.

Opvouwbaar flexibel baby badje Stokke Flexibath
Opgevouwen Flexi Bath
Gebruiksaanwijzing Stokke Flexi Bath - Flexibel babybadje
Details Flexi Bath

Newborn Support voor baby’s vanaf hun geboorte

Het badje is al geschikt voor baby’s vanaf de geboorte met de speciale Newborn Support. Hier kun je je baby opleggen en heeft hij of zij net wat meer comfort en jijzelf ook. Deze hang je over de rand van het bad en steunt met de pootjes op de bodem van het badje.

Stokke badje te gebruiken voor kinderen tot 4 jaar

Het badje kun je zeker toevoegen op je lijst voor kraamcadeautjes of als cadeau voor een babyshower. Je kunt het badje vanaf de geboorte tot je kindje 4 jaar is gebruiken. Mijn dochter is drie en past er nog met gestrekte benen in als ze zit.

review-stokke-flexi-bath
Waterballet op het terras.. mijn dochter heeft veel plezier
Stokke badje ervaring
Handig voor op vakantie

Mijn ervaring met het Stokke Flexi Bath

Ik ontving een transparant badje met roze randen. Wel grappig want zo kan ik echt vanaf een klein afstandje zien wat mijn peuter doet. In het badje staat een rand aangegeven waarmee je het badje kunt vullen voor baby’s tot 10 maanden. Ik vulde het badje tot deze rand en ontdekte dus dat er voor mijn peuter wel wat meer water in mocht. Voor driejarige zit er genoeg water in als je het badje voor de helft vult.

De wanden voelen stevig aan en roze randen tussen de wanden zijn flexibel waardoor je het badje makkelijk kunt vouwen. Ook zijn deze randen op de bodem een soort anti-slip waardoor het badje op zijn plaats blijft staan. Met de bloemvormige stop kun je het water er zo weer uit laten lopen. Dit hebben wij ook gedaan omdat het badje met (veel) water wat onhandig te tillen is. Waarom zou je het jezelf moeilijk willen maken als het makkelijker kan?

Mijn dochter zit er graag in en heeft er veel plezier van. De prijs vind ik overig zeer netjes. Als je bedenkt dat het wel 4 jaar meegaat kost het je eigenlijk maar een tientje per jaar als je het voor de geboorte aanschaft.

Het badje is verkrijgbaar in verschillende kleuren en kun je kopen voor een adviesprijs van € 41,- via de website van Stokke zelf of in één van de vele babyspeciaalzaken zoals Prénatal. Met Newborn Support erbij betaal je iets extra.

Lijkt jou dit ook een handig badje?

6 thoughts on “Stokke Flexi Bath: het ideale badje om mee te nemen op reis

  1. Dat ziet er fijn uit! Een uitkomst denk ik ook voor onze peuter, want die gaat al gillen op het moment dat hij een douchekop ziet; ik krijg het gewoon écht niet voor elkaar. Hier gaat hij dus ook in bad, maar ik heb (heel lui) niet altijd even veel zin om dat héle bad te vullen. Dus dit zou best wel een uitkomst kunnen zijn voor ons!

Geef een reactie