gordijnen-raamdecoratie-babykamer-peuterkamer

Een fijne nachtrust creëren voor jou en je kindje

Niets is vervelender dan een slechte nacht slapen en niet uitgerust op je werk aankomen. Dit kan door meerdere factoren komen, waaronder een kindje die bijvoorbeeld slecht slaapt en jou ook wakker houdt. Gelukkig hebben wij wellicht een oplossing die jou en je kleintje een betere nachtrust kan bieden. In dit artikel vertel ik je welke raamdecoratie je de beste nachtrust oplevert.

Zo donker mogelijke slaapkamer

De slaapkamer is een ruimte die de meeste mensen graag zo donker mogelijk willen hebben. Gordijnen zijn voor de slaapkamer het meest geschikt, heb jij even geluk dat gordijnen collecties heel uitgebreid zijn en ontelbaar veel mogelijkheden hebben! De keuze die voor de slaapkamer vaak gemaakt wordt is bijvoorbeeld overgordijnen met een verduisterende voering. Want je kent het wel. Het zonnetje is fijn, maar je wilt liever niet om ’s ochtends in je vrije weekend al wakker zijn door lichtinval. Je kleintje is vaak al je wekker, laat staan dat de zon zich er ook nog mee gaat bemoeien (liever niet!).

Nóg beter is het combineren van je overgordijnen met vouwgordijnen. Deze zijn beide namelijk te verkrijgen in dezelfde stof wat een passende en complete look geeft en dubbel zoveel verduisterd. Tip: Zet wel je wekker doordeweeks, want geloof me anders kom je nooit je bed meer uit! Onze plisségordijnen, rolgordijnen en duo rolgordijnen zijn ook goed te combineren met overgordijnen! Door de combinatie van bijvoorbeeld een plisségordijn en een overgordijn krijg je ook een mega donkere slaapkamer. Ook ideaal voor een middagdutje, het voelt net alsof het 3 uur ’s nachts is zo donker! Ook kan je de stijlvolle plissé gordijnen goed gebruiken voor overdag, wanneer je wél lichtinval wil maar ook een beetje privacy.

gordijnen-plisse-peuterkamer-babykamer
Bron: afbeelding verkregen van Veneta

Een plooi in je gordijn, dat is pas fijn!

Het zal je kindje waarschijnlijk niet veel uitmaken, maar uiterlijk van het gordijn is voor jou natuurlijk wel van belang! De plooi in je gordijn maakt het verschil. Een enkele plooi geeft een strakke uitstraling, terwijl een dubbele plooi juist een klassiekere uitstraling heeft.  De wave plooi daarentegen heeft een hele moderne uitstraling. Kies de plooi die bij jouw smaak en interieur past! Er is voor ieder wat wils.

Lees ook: van IKEA ledikant naar cosleeper

Kies jouw gordijn op maat uit!

Wauw. Dit was een hele bom aan informatie over gordijnen. Nog even kort op een rijtje voor jouw welke stappen je kunt doorlopen. Kies uit een plisse gordijn, vouwgordijn, houten jaloezie of rolgordijn op maat en combineer deze met overgordijnen. Kies de kleuren,  transparanties en de plooi en klaar, je hebt je combinatie gemaakt! Vraag nu gratis kleurstalen aan op Veneta.com, maakt het maken van een kleurkeuze al een heel stuk gemakkelijker!

Voor welk gordijn en combinatie ga jij?

*De uitgelichte foto van de kinderkamer is van AfricaStudio – Shutterstock.

One thought on “Een fijne nachtrust creëren voor jou en je kindje

Geef een reactie