fotohanddoek-bestecanvas-review

Inspiratie: leuke ideeën voor op een fotohanddoek + winactie

Een fotohanddoek of -strandlaken is leuk om cadeau te geven voor het behalen van een zwemdiploma of aan (groot)ouders die graag de sauna bezoeken. Er zijn genoeg redenen waarom het tof is om een gepersonaliseerde handdoek te maken… Maar welke foto’s zijn hiervoor geschikt? Wij hebben een paar leuke ideeën voor jullie op een rijtje gezet.

Foto handdoek

Vlak voordat wij op vakantie gingen ontdekte ik BesteCanvas.nl, waar je leuke fotoproducten en -decoratie kunt bestellen met je eigen foto’s zoals een foto op canvas, aluminium, plexiglas, of foto’s laten bedrukken op een handdoek, kussen, puzzel of mok. Ook hebben ze nu een aantrekkelijke aanbieding waarbij je al een canvas foto met korting kunt bestellen vanaf € 2,80! De verzendkosten komen er dan natuurlijk nog wel bij maar dan is het nog steeds goedkoop en leuk om eens te proberen.

Fotohanddoek maken

Voor dit artikel mocht ik een fotohanddoek maken bij BesteCanvas.nl en jullie kunnen kans maken om er ook eentje te winnen. Hoewel ik een overload aan foto’s op mijn laptop heb staan, wist ik niet zo goed welke foto ik moest kiezen. Manlief zei dat hij een handdoek met alle drie de kids samen het leukst vond. Ik ging opzoek tussen allerlei bestanden en vond een leuke foto die ik vorig jaar maakte tijdens een vakantieuitje in het Dinopark in Istrië.

Ervaring

Op de website van BesteCanvas.nl kon ik kiezen uit 3 formaten fotohanddoeken;

 • 140×70 cm
 • 150×100 cm
 • 200×150 cm

Omdat ik 140×70 cm te klein vond en we strandlakens genoeg hebben koos ik ervoor om een fotohanddoek in het middelste formaat te maken.

Kenmerken van een fotohanddoek van BesteCanvas.nl zoals op de site beschreven:

 • Volledig aanpasbare 260 g fotohanddoek
 • Sublimatiedrukmethode voor een duurzame afdruk
 • Hypoallergene afdruk
 • Geproduceerd van hoogwaardige badstof
 • Fotoafdruk in hoge resolutie over de volledige oppervlakte
 • Wasbaar op 40 graden

Het ontwerpen ging heel snel en makkelijk. Binnen een paar minuten was ik klaar met bestellen. Je kiest als eerste de foto die je wilt uploaden. Daarna selecteer je het formaat en kun je kiezen of je de foto in kleur of in zwart-wit op het product wilt. De foto kun je indien gewenst ook inzoomen of van een tekst voorzien. Fijn, deze extra service! Dan is het bestellen, betalen en een paar dagen later heb je je handdoek in de brievenbus.

De handdoek is gemaakt van hoogwaardige badstof en de foto is geprint over het hele oppervlak. De achterkant van de handdoek is wit. De print vind ik echt heel mooi geworden en goed gelukt. Omdat ik voor een foto met veel detail koos dacht ik dat sommige details wellicht weg zouden vallen. Dat viel allemaal wel mee. De handdoek ziet er echt mooi uit en de kleuren komen aardig overeen met de originele foto.

Close-up fotohanddoek

De handdoek weegt niet veel, is lekker zacht en is ideaal om mee te nemen op vakantie, naar het zwembad of de sauna. Mijn dochter knuffelt er graag mee. Ook schijnt de handdoek geen licht door wat je vaak wel bij andere goedkopere handdoeken ziet. Wij gaan er nog veel plezier mee hebben want de vakantie is net begonnen en we zijn fanatieke zwemmers!

Inspiratie en leuke ideeën

Als je net als ik niet zo goed weet welke foto je op een fotohanddoek moet zetten dan kun je de wensen van de ontvanger vragen maar misschien heb je ook iets aan onderstaande tips en gelegenheden.

 1. Zwemdiploma – Een leuke zwemfoto van je kindje.
 2. Opa en/of oma – Een foto van alle kleinkinderen.
 3. Iemand die graag naar de sauna/wellness gaat – Een mooie natuurfoto.
 4. Vakantie – Laat je mooiste vakantiefoto vastleggen als souvenir.
 5. Iemand met huisdieren – Mooie foto van zijn/haar huisdier(en) afdrukken.
 6. Sport – Een leuke actiefoto van jezelf of teamfoto

Win een fotohanddoek

Enthousiast geworden? Ik mag ook een code weggeven aan een van onze volgers waarmee je zelf je eigen fotohanddoek 150 x 100 cm kunt ontwerpen.

Volg Volgmama op Facebook als je dat nog niet deed. En tag iemand die zo’n fotohanddoek ook wel leuk zou vinden. Weet jij al wat voor soort foto je af zou laten drukken op een fotohanddoek?

De winnaar maken we over een week bekend op 24 juli. Veel succes!

Korting op een canvas foto

Kun jij de winactie niet afwachten en wil je de service van BesteCanvas.nl nu al proberen? Met de speciale aktiecode VOLGMAMA in je winkelmandje krijg je 15 % korting op een canvas foto.

7 thoughts on “Inspiratie: leuke ideeën voor op een fotohanddoek + winactie

 1. We hebben van vakanties super leuke fotos van de kids op het strand. Die zouden super op een handdoek staan die we vervolgens mee naar strand kunnen nemen.

 2. Erg leuk! Ik heb even gekeken bij de ideeën en die van het ‘Zwemdiploma – Een leuke zwemfoto van je kindje’ vind ik erg leuk en ga ik zeker onthouden. Ik doe in ieder geval graag mee.

 3. Super leuk, dat wordt een foto van de zomervakantie als hele mooie herinnering. Elke keer als we naar het zwembad gaan toveren we deze handdoek weer tevoorschijn!

Geef een reactie