Dinopark Funtana: een leuk dagje uit met kinderen in Istrië

Dinopark Funtana ligt dichtbij het plaatsje Poreč. Overal langs de wegen in Istrië kom je reclameborden van dit park tegen. Je kunt dus wel raden dat onze kleine dinofans hier dan ook heel graag heen wilden. Het is een beetje vergelijkbaar met Dinoland maar toch weer een beetje anders. Ik vertel jullie in deze review graag over onze ervaring.

Als wij op vakantie gaan houden wij erg van cultuursnuiven, we bezoeken leuke karakteristieke dorpjes, museums, parken of andere bezienswaardigheden. Natuurlijk denken we ook aan de wensen van de kinderen. Zij hebben immers ook vakantie en gaan het liefst de hele dag zwemmen. Dat kan natuurlijk op de camping in Istrië zelf of bij één van de waterparken. Toen ze de borden van Dinopark Funtana zagen waren ze meteen enthousiast. Nou is een attractiepark niet eerste waar ik aan zal denken op vakantie maar hier kon ik natuurlijk ook geen nee op zeggen.

Dinopark-funtana-istrië

Over Dinopark Funtana

Dinopark Funtana is het eerste themapark met shows in heel Kroatië. Het park is sinds 2009 geopend voor bezoekers en is een toeristische attractie in de buurt van Poreč (ongeveer 10 minuten rijden hiervandaan). Het park heeft een groot theater met 1000 zitplaatsen waar dagelijks leuke shows worden opgevoerd. Loop 1,5 km over de houten paden en ontdek de dinosauriërs. Ook zijn er leuke attracties voor kinderen.

Onze ervaring in het dinopark

dinopark dinoland funtana review
Kleine kinderen houdt je het best aan de hand of in de buggy op deze paden
Dinopark Funtana Kroatië Istrië
Roaaarrrr.. wat voor dino is dit denken jullie?

Het themapark is echt leuk als je kinderen hebt die interesse tonen in dino’s. Over het 1,5 km aangelegde houten pad kom je verschillende levensgrote dino’s tegen. Bij de dino’s staat in het Kroatisch, Engels, Duits en Italiaans (geen Nederlands) bordjes met feiten en weetjes over deze bijzondere beesten. Zo is het meteen een educatief uitje en kun je de kinderen wat vertellen over de dinosauriërs.

Bij veel dino’s staan ook knopjes waar je op kunt drukken waarmee sommige dino’s gaan bewegen of geluiden maken. Meteen als we weer een dino zagen renden de kinderen erop af om op de knoppen te drukken. Liever zij dan ik anders heb ik aan het eind van de middag geen duim meer over 😉

dinopark-skelet-funtana-dinoland
Lekker een ijsje eten tijdens het wandelen

Circusvoorstelling in het theater

Als je je bezoek aan het Dinopark plant, probeer dan om 12.00 uur of om 16.00 uur bij het theater te zijn. De circusshow duurt een uur maar deze wil je zeker niet missen. De show wordt twee keer per dag uitgevoerd in de zogenoemde ‘Show Arena’. Het is binnen maar gelukkig hebben ze airco.

Wij gingen 10 minuten voor aanvang van de show naar binnen en konden een fijn plekje uitzoeken. Denk altijd even na als je aan de eerste ring gaat zitten, voor je het weet maak jij deel uit van de show.

dinopark-funtana
Een dino op het podium

Voordat de show begint kun je wat eten kopen bij de Mc Dinos of een grote bak popcorn en wat drinken bij de souvenirshop. Mijn jongste twee kinderen stonden op het podium te dansen voordat de show begon. Hier was het beter uit te houden dan in de zon en hier konden ze mooi even hun energie kwijt.

Zodra de show begint gaan de lampen deels uit, hoor je een dino stampen en loopt er een dino door het publiek. Kleine kinderen (tenminste mijn dochter) kunnen hier een beetje van schrikken. Ze kroop achter mij tot de dino verdween. Daarna komen er verschillende acts, van dansacts, jongleeracts tot clowns en trapeze-kunsten. Echt superknap en een hele mooie uitvoering!

Horeca: eten en drinken

Bij een pretpark hoort friet. In de Show Arena kun je bij de Mc Dinos een vette hap halen maar in dezelfde hal kun je ook lekkere pizza slices kopen. Verder zit er bij de Dinotrain attractie een kraampje waar je ijs kunt kunt kopen en bij de Fosil Safari kun je ook wat drinken of een ijsje kopen. De prijzen weet ik zo niet meer uit mijn hoofd maar voor een pretpark zijn het geen hoge prijzen.

Rij mee in de dinotrein

Attracties in het Dinopark

In het park zijn meerdere attracties en de meeste kun je zelf met knoppen bedienen. Ik moet wel eerlijk zeggen dat de meeste attracties leuk zijn voor kinderen tot een jaar of 10. Dit is er onder andere te doen:

 • Piratenschip – swingt heen en weer, voor de hele familie
 • Dragon Coaster – kleine familie achtbaan (gaat niet over de kop)
 • Pijl en boog schieten – met instructeur, in het hoogseizoen
 • Paintball Monster Hunting – met instructeur, kosten voor de kogels niet inbegrepen
 • Pony Express – in het hoogseizoen kun je hier pony rijden onder begeleiding
 • Dino rides – dinosauriërs waar je op kunt rijden
 • Stone Station  – kabelbaan
 • Mini pretpark – draaimolens, treintje en schip
 • Buitenspeeltuin – trampolines en glijbaan
 • Indoorspeeltuin – labyrinth en ballenbad
 • Dino bioscoop – speelfilms en animatiefilms met dino’s in de hoofdrol
 • Zandbak voor de kleinsten – graaf hier een dinoskelet op als palentheoloog

Mijn jongens vonden de Dragon Coaster (familie achtbaan) de leukste attractie en omdat het niet superdruk was konden ze hier meerdere malen in. Mijn dochter genoot het meest van de Dino Rides en de draaimolens.

Tot slot

Wij hebben ons bijna 5 uurtjes vermaakt in Dinopark Funtana. Het is een mooi park en netjes onderhouden. De medewerkers waren erg vriendelijk en de consumptieprijzen zijn betaalbaar. Mochten we ooit nog eens terug komen in Istrië dan komen we graag nog eens terug. Als je kinderen van dino’s houden is het echt een aanrader!

review-dinopark-funtana
Dikke duim omhoog voor het Dinopark! Wat is het hier leuk!

Handig om te weten

Entreeprijzen Dinoland Funtana 2018: kinderen tot en met 3 jaar zijn gratis, van 4 tot 14 jaar betaal je 140 Kuna (ongeveer 19 euro) en vanaf 14 jaar betaal je 160 Kuna (ongeveer 22 euro).

Het park is niet heel groot dus misschien lijkt het alsof je veel geld voor de entree betaald, maar vergeet niet dat de shows (circusshow duurt een vol uur) bij de prijs inzitten. Als je in Nederland naar een circus gaat ben je ook al snel 2 tientjes kwijt per persoon en in het Dinoland kun je je zeker een paar uren meer vermaken. Het eten en drinken is niet duur voor een attractiepark en het parkeren is gratis.

recensie-dinopark-funtana

Bezoekadres Dinoland Funtana:
Istarska 16
52452 Funtana
Istrië – Kroatië

Kijk voor meer informatie op de website van Dinopark Funtana.

Heb jij al zin gekregen om dit dinopark te bezoeken met je kinderen?

3 thoughts on “Dinopark Funtana: een leuk dagje uit met kinderen in Istrië

Geef een reactie