eerste verjaardag-uitnodiging-foto

Eerste verjaardag; handige tips voor het maken van uitnodigingskaart met foto

De eerste verjaardag van je kindje is best bijzonder. De babytijd gaat ontzettend snel voorbij en dan heb je ineens een dreumes! Bij het eerste verjaardagsfeestje hoort natuurlijk een leuke uitnodigingskaart. Ik maakte zelf een meptaartje voor een cakesmash en schoot zelf de foto’s voor de uitnodigingen. Vandaag geef ik jullie handige tips voor het maken van een fotokaart. 

Elk jaar bestel ik voor mijn kinderen een leuk verjaardagsshirt en maak ik voorafgaand aan de verjaardag alvast een paar mooie foto’s. Mijn dochter is inmiddels drie en de tijd vliegt voorbij. Ik neem jullie even mee terug naar de verjaardag van mijn eerste dochter, en vertel hoe én waar jullie ook zulke toffe gepersonaliseerde uitnodigingen kunt maken. Ik kreeg destijds ontzettend veel complimenten van familie en vrienden over onze kaart, dat ik deze tips graag met jullie wil delen!

Uitnodigingen maken voor de eerste verjaardag

Je kunt natuurlijk een uitnodiging maken zonder foto, maar met foto vinden wij veel leuker en persoonlijker. Als je een fotokaart gaat maken voor de eerste verjaardag is het leuk om je kindje een verjaardagsshirt (of andere feestelijke kleding) aan te trekken, en hier wat leuke feestartikelen bij te zoeken. Bijvoorbeeld een leuke slinger, een paar ballonnen of een hoedje.

fotokaart-maken
Voorbeeld fotokaart voor de eerste verjaardag van Kaartenhuis.nl
uitnodiging-maken-tips-eerste verjaardag
Voorbeeld fotokaart voor de eerste verjaardag van Kaartenhuis.nl

Tips voor het maken van een fotokaart

Een fotokaart ontwerpen is niet zo moeilijk, voor het maken van de foto’s heb ik enkele tips voor jullie op een rijtje gezet. Heel veel succes alvast!

 • Maak de foto’s als je kindje ongeveer 11 maanden is, dan heb je genoeg tijd om de kaarten te ontwerpen, te versturen en het feest te organiseren.
 • Ga opzoek naar een leuk verjaardagsoutfit voor je kindje.
 • Zoek wat feestartikelen om de foto’s wat speelser te maken. Denk bijvoorbeeld aan vlaggetjes, een feesthoed, verjaardagskroon, ballonnen,..
 • Maak de foto’s thuis voor een lichte muur. Let hierbij op natuurlijke lichtinval, dan worden de foto’s het mooist. Je kunt je kindje daarom het beste overdag fotograferen.
 • Je kunt er ook voor kiezen om buiten foto’s te maken. Bijvoorbeeld in het park, in het bos of aan het strand. Denk hierbij ook aan wat leuke accessoires zoals ballonnen, een tipi of een verjaardagskroon.
 • Neem de tijd voor het fotograferen, het kost nu eenmaal wat geduld, maar het resultaat wordt vast super.
 • Mochten de foto’s iets te donker uitvallen dan kun je ze online of via fotobewerkingsprogramma’s nog aanpassen.

Leuke ideeën voor de uitnodiging van de eerste verjaardag

Op Pinterest kwam ik ontzettend veel leuke ideeën tegen voor het maken van fotokaarten voor de eerste verjaardag. Bij mijn dochter deden we zelf een cakesmash. Ik heb voor jullie een aantal leuke tips en ideeën verzameld.

 • Cakesmash (Je kindje met een taartje laten smeren).
 • Spaghettismash (Je kindje met een koksmuts op, pollepels, en een pan vol spaghetti en tomatensaus laten kliederen).
 • Met een hele grote cijfer 1 ballon op de foto.
 • Een foto waar je na het maken van alles bijschrijft over je kindje, zoals de lengte, het gewicht, de favoriete bezigheden..

voorbeeldteksten-eerste-verjaardag-uitnodiging

Voorbeeldteksten voor op de eerste verjaardagskaart

Fotograferen is echt mijn ding en teksten voor een kaartje verzinnen vond ik iets lastiger. Ik vind het zelf altijd prettig om cadeautips te lezen op een uitnodiging van een ander, en heb dat zelf ook gedaan bij mijn uitnodigingskaarten. Ook is het belangrijk dat het adres erop staat waar het feestje wordt gegeven en een telefoonnummer of mailadres zodat gasten je kunnen bereiken als ze verhinderd zijn. Ik heb hieronder voor jullie drie inspiratieteksten die je als voorbeeld kunt gebruiken op de eerste verjaardagsuitnodigingen.

 • Onze baby wordt een dreumes, wij zijn zo blij, ben jij er bij?
 • De babytijd is verleden tijd, Johanna is nu een grote meid. Wij willen dit graag samen met jullie vieren.
 • 12 maanden zijn voorbij gevlogen, nu is het tijd voor een feestje! Kom je een taartje eten?

review-kaartenhuis

Review Kaartenhuis

Zelf bestelde ik de uitnodigingen voor mijn dochter bij Kaartenhuis. Je kunt daar al uitnodigingen maken vanaf €0,35 per stuk en als je voor 19.30 uur besteld heb je ze de volgende dag in huis. Dit heb ik natuurlijk even getest door drie verschillende kaarten te ontwerpen. Er is genoeg keus uit voorbeeldkaarten die je zelf kunt aanpassen naar je eigen smaak, maar je kunt natuurlijk ook je eigen ontwerp creëren.

Het maken van de fotokaarten ging heel eenvoudig en wat ook fijn is, is dat je foto’s zo kunt uitvergroten of verkleinen dat het mooi past. Ook kun je tijdens het ontwerpen er voor kiezen om de foto een filter te geven of een tekst toe te voegen. De kaarten die ik heb besteld zijn erg mooi geworden, alleen komt er op een van de kaarten de kleur helaas niet goed overeen zoals ik verwacht had. Daarom is het altijd verstandig en aan te raden om eenmalig een proefdruk te bestellen voordat je een heleboel uitnodigingen gaat versturen.

4 thoughts on “Eerste verjaardag; handige tips voor het maken van uitnodigingskaart met foto

Geef een reactie