friesland-met-hele-gezin-tips-dagje-uit

3x Tips voor een dagje uit in Friesland met het hele gezin

Ben jij van plan om binnenkort een dagje uit te gaan naar Friesland met het hele gezin? Lees dan gauw verder. In Friesland is er voor iedereen wel wat leuks te doen.

Een zeilboot huren in Friesland is bijvoorbeeld een goede optie voor de fanatieke avonturiers. Maar je kunt het ook rustig aan doen en een dagje op stedentrip gaan. Er is van alles mogelijk in de prachtige provincie.

Hieronder vind je inspiratie voor een onvergetelijk dagje uit in Friesland met het hele gezin! 

Huur een boot! 

Houden jij en je familie van varen? Dan is het zeker een goed idee om een boot te huren in Friesland. In Friesland is er namelijk veel water en kun je varen op rivieren, meren en de zee natuurlijk. Een sloep huren in Friesland is bijvoorbeeld een goede optie voor als je gaat varen met het hele gezin.

Neem wat te eten en drinken mee en je kunt je gerust een hele dag vermaken op het water. Bij lekker weer kun je bijvoorbeeld ook gaan zwemmen en zonnen op de boot.

Als je een wat avontuurlijker gezin hebt, kun je eventueel een zeilboot huren. En vervolgens kun je genieten van een onvergetelijk dagje varen in Friesland! 

Bezoek Leeuwarden 

Zijn jij en je gezin meer stedenliefhebbers? Dan is een bezoekje aan de stad Leeuwarden een goede optie voor een dagje uit in Friesland. In Leeuwarden kun je verschillende plekken bezoeken, zoals het Fries Museum, het Natuurmuseum Fryslân, de Oldehove, de Blokhuispoort en nog veel meer. Leuk voor als je graag een leerzaam dagje uit wilt gaan met je kinderen.

Uiteraard is Leeuwarden ook erg geschikt voor een dagje shoppen. Er zijn veel verschillende winkels waar je goed terecht kunt voor een dagje winkelen. Ook zijn er vele restaurants waar je heerlijk kunt lunchen of dineren, om je dagje uit compleet te maken. Leeuwarden is dus zeker een optie om te overwegen voor een dagje uit in Friesland! 

Fiets de Elfstedentocht 

Friesland staat natuurlijk ook bekend om de Elfstedentocht, die er vroeger werd geschaatst. Helaas is dit de afgelopen jaren niet meer mogelijk geweest. Gelukkig kun je de Elfstedentocht toch op een andere manier beleven, namelijk op de fiets!

Het is mogelijk om met de fiets de Elfstedenroute af te leggen en op die manier een beeld te krijgen van hoe het was om de Elfstedentocht te schaatsen. Het is daarnaast natuurlijk ook genieten om alle 11 steden te zien en de natuur er omheen. Zeker een interessante optie voor een dagje uit als je een sportief gezin hebt! 

Wil je wat langer dan een dag in Friesland blijven? Dan is dit Landal park in Friesland waar wij eerder zijn geweest, een echte aanrader.

Met al deze inspiratie kun jij alvast een dagje uit naar Friesland gaan plannen!

Geef een reactie