Review - Landal Esonstad in Friesland

Landal Esonstad; vakantiepark in Friesland met een hele gave binnenspeeltuin!

Als ik aan Landal vakantieparken denk, dan denk ik altijd aan bungalowhuisjes in een groenrijke omgeving met véél bomen. Waarom weet ik niet, maar dat beeld zit eigenlijk al jarenlang in mijn hoofd…

Een paar maanden geleden waren wij met ons gezin en een aantal familieleden, een weekendje weg bij Landal Esonstad, in het Friese Anjum. Daar zien de vakantiehuisjes er nét even iets anders uit dan dat wij van bungalowparken gewend zijn. De meeste huisjes liggen hier namelijk aan het water en ogen vrij modern. Of Esonstad een leuk Landal park is met kinderen? Zeker weten. Mijn zoontjes raken nog steeds niet uitgepraat over hutten bouwen bij Landal en de supervette binnenspeeltuin!!!

Landal Esonstad

Vakantiepark Landal Esonstad ligt in het noordoosten van Friesland, aan de rand van het prachtige natuurgebied Nationaal Park Het Lauwersmeer en je bent zo bij de Waddenzee voor een dagje strand of wadlopen.

Naast de moderne villa’s direct aan het water, ligt de meerderheid van de accommodaties op Landal Esonstad in een soort vestingstadje, omringd door water. Daar vind je de vakantiehuisjes in Oudfriese stijl en het lijken net grachtenhuisjes. Ze zien er allemaal nog best nieuw uit en het zijn voornamelijk aan elkaar geschakelde woningen. Wij kregen er een gezellig dorpsgevoel bij.

Review Landal Esonstad met kinderen
Met de 2connect kun je ook het water oversteken. Op de achtergrond de moderne vakantiehuizen.

Wij mochten hier een weekend op vakantie, door een hele lieve uitnodiging van mijn schoonouders. (Thanks!) Zij hadden iets te vieren en boekten voor ons en andere familieleden een gezellig weekendje weg. Drie gezinnen, drie verschillende huisjes, ieder doet overdag zijn eigen ding, en ’s avonds aten en brachten we samen tijd door. Dit werkte prima zo. Ik zou het zo weer op deze manier doen, echt iedereen heeft genoten van deze blijvende herinnering!

Duurzaam vakantiepark

Landal Esonstad is gecertificeerd met een Green Key! Dit is een internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de gastvrijheidssector. Daarmee zetten zij zich in voor de natuur en de samenleving.

Het 6p vakantiehuisje

Doordat mijn schoonouders eerder dan ons op het park waren gearriveerd, hebben zij alle sleutels bij de receptie opgehaald. Zo konden wij direct naar het huisje toe om spullen uit te laden. Wij verbleven met ons vijven in een zespersoons Friese terpwoning, binnen het vestingstadje. Tijdens het uitladen mochten wij de auto voor de deur parkeren. Daarna is het uiteraard wel de bedoeling om de auto, gedurende je verblijf, op de grote parkeerplaats te parkeren. Dit willen ze graag om het ‘vestingdorpje’ zoveel mogelijk autovrij te laten in verband met spelende kinderen en voor de rust.

Het Landal vakantiehuisje type 6D2 waar wij dat weekend met ons gezin in verbleven, mag best ‘huis’ genoemd worden. Het is een mooie accommodatie van ongeveer 100 m2 groot en daarmee een complete eengezinswoning voor zes personen met drie ruime slaapkamers, een keuken, leefkamer, toilet en een grote luxe badkamer. Ook kindervoorzieningen zoals een eetstoel, kinderbedje en traphekje waren aanwezig. Alles wat je nodig hebt voor een prettig verblijf is er en het huisje was schoon en netjes toen wij arriveerden.

Vooral de ruimte in het zespersoons vakantiehuis vonden wij erg luxe en heerlijk!

Review zespersoons Landal bungalow Esonstad
Een blik in de kamer van het 6p huis

Kinderbungalow

Reis je met kleine kinderen naar Esonstad? Dan is het wellicht een beter idee om voor een kinderbungalow te kiezen. De kinderbungalows op het vestingstadje in Landal Esonstad kun je herkennen aan de houten grote houten figuren naast de deur en een deurbel op kinderhoogte.

De kinderbungalows hebben een mooi ingerichte kinderkamer met speelgoed en het terras is omheind (wat bij andere type vakantiehuisjes niet het geval is). Ideaal voor gezinnen met kruipende baby’s, of een dreumes of peuter die nog maar net kan lopen. Een kinderbungalow heeft meer luxe kindervoorzieningen en dat scheelt een hoop ruimte aan bagage in je auto omdat je minder mee hoeft te slepen.

Review Landal Esonstad 2019
Links op de foto zie je één van de kinderbungalows

Wat is er te doen op Landal Park Esonstad?

Toen wij naar ons vakantiehuisje reden zagen wij vanuit de auto een huttendorp op het park. Het viel mijn jongens direct op en ze waren meteen plannen aan het smeden om dat weekend hun eigen fort met pallethout te bouwen.

Hutten bouwen bij Landal Esonstad
Bouw je eigen hut met paletten

Op Landalpark Esonstad is genoeg te doen en je hoeft je hier in ieder geval niet vervelen. Bij de receptie liggen genoeg folders met leuke uitjes in de buurt en je kunt voor de kinderen ook hele gave speurtocht boxen lenen.

Zwembad

Het zwembad bij Landal Esonstad is niet heel erg groot en een beetje donker, maar je kunt er wel leuk zwemmen en goed relaxen! Het zwembad heeft naast het normale bad nog een apart peuterbadje met glijbaan. Ook mag je gratis gebruik maken van het Turkse stoombad en de sauna.

Landal Esonstad Zwembad
Landal Esonstad zwembad in piratenthema

Buitenspeeltuin

Bij Esonstad ontdekten wij twee leuke buitenspeeltuinen; een speeltuin met airtrampoline naast het receptiegebouw en een speeltuin met een verzonken piratenschip tussen de vakantiehuizen in het vestingdorpje.

Review Landal Esonstad met kind
Ook bij Landal blijven we trainen 😉

Binnenspeeltuin

Landal Esonstad heeft een 900m2 groot indoorspeelparadijs. De binnenspeeltuin is voor kinderen van 0 tot en met 12 jaar en heeft een haven-look. Daardoor past het plaatje goed bij de Friese stijl van het park. Er is een apart gedeelte voor de kleine kinderen en ook voor grote kinderen zijn er leuke uitdagingen. Ook aan de ouders is gedacht, zij kunnen aan een tafeltje zitten met een lekker hapje of drankje en er zijn tijdschriften te leen.

Indoorspeeltuin Landal Esonstad Review
Speelgedeelte met zachte vloer voor dreumesen, peuters en kleuters.
Binnenspeeltuin Landal Esonstad Ervaring
Roetsjjj van de hele snelle duo glijbaan

Fun en entertainment

Op het park is het hele jaar door van alles te doen en te beleven. Kinderen kunnen knutselen in de Bollo Club, dansen tijdens de minidisco en zelfs lasergamen. Het activiteitenprogramma kan je vanaf twee weken voor aankomst al checken op de Landal GreenParks App.

Restaurants

Lekkere trek? Dan kun je een hapje eten bij Brasserie De Waegh, Stadscafé en pizzeria Uccello, ’t Mootje Fish & Chips of de snackbar op het park. Afhalen kan natuurlijk. De pizza’s en pasta’s bij Uccello vonden wij heerlijk! Ucello is een gezellig restaurant en heel hip ingericht. Moet je nog even wachten op het eten of kom je enkel om te borrelen? Ze hebben ook een hele grote spelletjeskast waar je van alles kunt lenen.

Restaurant Landal Esonstad - mogelijkheden met kinderen
Heerlijke pizza gegeten bij Landal restaurant Uccello

Review Landal Esonstad; onze ervaring en conclusie

Wat een heerlijk weekend was dat! Wij hebben ons prima vermaakt bij Landal Esonstad en komen graag nog eens terug. De huisjes zijn groot, leuk ingericht en van alle gemakken voorzien. Helemaal niets op aan te merken.

Er is zoveel te zien en te doen op het park dat een weekend eigenlijk te kort is. Mocht je het leuk vinden dan kun je zelfs skelters en waterfietsen huren. Zo zie je het park eens vanaf een ander oogpunt. 😉

Uitjes in de omgeving van Landal Esonstad

  • Pitch & Putt golfbaan Esonstad (ook Footgolf mogelijk)
  • Zeehondencentrum Pieterburen
  • Nationaal Park Lauwersmeer
  • Dagtocht naar Schiermonnikoog
  • DoeZoo

8 thoughts on “Landal Esonstad; vakantiepark in Friesland met een hele gave binnenspeeltuin!

  1. Wij kamperen er momenteel, in esonstad.
    Het bungalowpark is zeker mooi.
    De camping waar wij zitten… Sanitair is heel vies, niet verantwoordelijk in tijd van corona helemaal niet. Dit hebben er meerdere keren aangegeven bij de receptie. Situatie veranderd niet. De verlichting is niet aan, als gevolg dat je s avonds in stik donker loopt.

Geef een reactie