besparen-op-kleding-kleren-black-friday-2022-korting-damesmode-kinderkleding

Geld besparen op kleding

Je kunt geld besparen op van alles. Maar heb je er wel eens aan gedacht om geld te besparen op kleding; mode voor jou of voor je kinderen? Kleding is iets waar we veel geld aan uitgeven. We hebben kleding nodig voor elke gelegenheid en soms is het best duur. Er zijn echter verschillende manieren waarop je geld kunt besparen op kleding. Hier zijn enkele bespaartips:

1. Koop kleding in de uitverkoop

Dit is misschien wel de meest voor de hand liggende tip, maar het werkt echt. In de uitverkoop vind je vaak kledingstukken van hoge kwaliteit voor een fractie van de normale prijs. Wacht dus met shoppen tot er een uitverkoop is en je kunt flink wat geld besparen.

2. Zet Black Friday 2022 in je agenda

Black Friday 2022 is een dag waarop veel winkels grote kortingen geven op hun producten, dus ook fijn om te besparen op kleding. Of je nou opzoek bent naar een nieuwe winterjas of lingerie. Houd deze dag dus goed in de gaten en profiteer van de aanbiedingen en koopjes.

3. Koop tweedehands kleding

Tweedehands winkels zijn tegenwoordig erg populair en hier vind je ook vaak mooie kledingstukken voor weinig. Je kunt tweedehands kleding kopen in second hand shops, op rommelmarkten, in kringloopwinkels of op online platformen zoals Ebay, Vinted of Marktplaats. Als je echt weinig budget hebt kun je terecht bij kledingbanken, Leger des Heils, weggeefwinkels of weggeefhoeken.

4. Koop kleding online

Online shoppen is tegenwoordig erg populair en je kunt hier vaak ook mooie kledingstukken vinden voor een scherpe prijs. Veel webshops hebben regelmatig kortingsacties. Onderzoek wel even goed hoe de maten vallen, want het kan lastig zijn om de juiste maat te vinden. Kijk ook of je de artikelen kosteloos terug kunt sturen als ze niet passen.

5. Gebruik kortingscodes

Er zijn veel websites die dagelijks kortingscodes verzamelen van verschillende webshops. Als je een aankoop doet bij een van deze webshops, kan het zijn dat je in aanmerking komt voor korting. Dit kan oplopen tot wel 10% of soms zelfs meer.

6. Houd reclamefolders in de gaten

Bijna elke winkel heeft wel eens een aanbieding en je kunt hier vaak flink wat geld besparen. Houd de reclamefolders in de gaten of bezoek de website van de winkel om te zien of er aanbiedingen zijn.

7. Koop basics

Basics zijn kledingstukken die je veel draagt en waar je niet snel uitgekeken raakt. Zonder al te drukke printjes, wat je dus weer makkelijk met van allerlei kledingstukken kunt combineren. Het is dus verstandig om hier wat meer geld in te investeren, want dan heb je er langer plezier van.

8. Plan je aankopen

Als je weet dat je binnenkort een feestje hebt of een andere speciale gelegenheid, plan dan ruim van tevoren je aankopen. Zo kun je rustig rondkijken naar wat je wilt en hoef je niet in één keer alles te kopen. Misschien is het ook wel een keer leuk om een outlet-shoppingcentrum te bezoeken!

9. Wees creatief

Soms is het helemaal niet nodig om nieuwe kleding te kopen, maar kun je er ook voor kiezen om bestaande kledingstukken te combineren of een nieuw item te maken van oude kleding. Wees creatief en je zult versteld staan van wat je allemaal kunt maken.

10. Wees voorzichtig met aankopen

Soms is het verleidelijk om impulsaankopen te doen, maar dit is niet altijd verstandig. Bedenk goed of je het kledingstuk echt nodig hebt en of je er plezier van gaat hebben. Zo niet, bespaar dan je geld en koop iets anders…

Lees ook:

Geef een reactie